Friday, December 31, 2010

BUBYE 2010! HELLO 2011!! (O_-)

Alowp..assalamualaikum,
hye all!!! hurm.. this is the last post for 2010!!!,
bubye 2010! welcome 2011!!,
hurm!!! sepanjang tahun 2010 ni soo many things happened to me!,
almaklumlah! dah masok umur remaja kan?! he3..,
walau ape pun, it'll never make despair! even it'll makes me become a more matured tenage!,
biasenyer setiap kali menjelang tahun baru, setiap orang mesti mempunyai azam baru,
azam saye pada tahun 2011 ialah unutk menjadi salah seorang daripda pelajar cemerlang di dalam kelas! hurm!! doakan saye yewk??!!,
he3...btw, this 3rd january is my beloved youngest bro's birthday!,
happy bufday bro!!! harap tak buat hal ler mase nak pegi tadika nanti!,
ha3...jangan ikut jejak langkah adi tau! setiap hari menangis! ha3...,
ok lah..buye...nak pergi tengok countdown! assalamualaikum and happy new year!!!

Friday, December 24, 2010

GOOOOOD NEWS!!!! HAPPY SANGAT-SANGAT!!!

Alowp..assalamualaikum,
first of all ALHAMDULILLAH wa SYUKURILLAH, 
bersyukur ke hadrat ALLAH S.W.T kerana dialah yang maha esa lagi maha berkuasa,
ok!!!! last evening, my umi's friend call!!,
she said that my umi dapat tukar kat school SMK TAMAN JASMIN 2!!!,
at that time!!! my head was very dizzy!!!,
oh no!!! kalau saye tahulah umi dapat masok sekolah ni,
mesti saye tak suruh umi tukarkan pergi sekolah SMK SAUJANA IMPIAN!!,
tapi ape kan daye! kite manusia biasa! redha je lah dengan apa yang ditakdirkan! am i right??!!,
my mom said school ni baru lagi...so tak tahu lah besh ke tak!,
just wait and see! camnelah perang budak-budak SMKTJ ni!,
kalau dulu, umi mengajar kat SMK Perimbun, Cheras!,
sekolah ni besar sangat! cume kedudukan die terlindung sikit sebab banyak pokok!,
sebab tu lah name sekolah tu PERIMBUN! he3..
he3...another good news!!!! guess what??!!! saye dapat masok kelas 2 KAA 1!!!,
ALE,ALE,ALE *versi patrick!,
ha3! wah!!! beshnyer!!! i hope ramai classmate tahun ni same kelas dengan saye tahun depan!,
AMIIN!!!!!!!!,
and tahun depan i'll be back!!!! ha3...tetibe jadi ahli 2 p.m plak!! he3..,
OK SMKSI!! I'LL BE SENIOR SESI PETANG!! oh! tak tahu lah ape nak jadi nanti!,
NUR SHAHMI IFFAH said that she wanna flirt some freshie from form 1 studenst next year! ha3,
JUZ WAIT AND SEE!!!! he3....,
hurm! ok2!!!! you guys pernah dengar tak HE'S BEAUTIFUL or YOU'RE BEAUTIFUL??!!!,
kalau dengar tajuk je dah rase CAMBEST je an??!!! ha3...memang best pon!!!,
dah lah tu MY JANG GEUN SUK and MY LEE HONG GI berlakon dalam filem ni! ha3..,

 Jang Geun Suk

Lee Hong Gi

kalau korang nak tengok cite ni, saye suggest,
tengok kat www.dramacrazy.net/ ,
kalau kat mysoju memang susah sangat! banyak vid yang tak boleh tengok!,
haish!! tengok tau!!!
 ok lah...sampai di sini sahaja...assalamualaikum semua!!! he3...

Wednesday, December 15, 2010

HA.MAN!

Alowp...assalamualaikum, hye smue...,
ha! mesti korang semue tertanye-tanye..HA.MAN??!!!,
ape tuh??!! ha3..., di sini saye nak terangkan,
HA.MAN tu sebenarnye adalah singkatan name G.B.F (geng bas sekolah) saye tahun lepas,
HA. stands for Hasya and Hajar,
Man! stands for Ayman and Elman!,
he3...semalam tibe-tibe je saye mimpi sesuatu,
dlama mimpi tu, terlayar muke semue ahli geng bas fadhil saye ni!
NURUL HASYA NASUHA BINTI MUAZZAM:-
my lovely bestfriend! seorang yang manis mukenya! gile-gile siket! tapi memeang besh sangat kawan dengan die! sesiape yang berani mencari pasal dengan hasya ni memang cari nahas! ha3.. die memang pandai bab2 debat ni! my mom said yang die ni mempunyai badan athlete! memang pown! die suke maen bola jaring and badminton! same tinggi dengan saye! tapi sekarang ni die sekolah dekat MRSM GEMENCHEH!, jealous sangat bile dapat tahu die masok sekolah tu! ha3..rindu sangat time perikse dulu! orang laen semue kalau nak tiru, diorang tanye soalan! hasya pulak! die ambil kertas jawapan saye bawak kat meja die! ha3..birthday: 28 JANUARI1997
AYMAN FIKRI BIN SANI
my  gedik friend! ha3.. die ni suke sangat menyakat orang! kadang-kadang geram jugak! die ni minat maen  bola sepak and GOLF! wah! kawan-kawan saye sebelum ni tak de seorang pon yang minat dengan golf! die ni romantik! tapi tak reti nak tunjuk! (sowi! jngn marah) he3,.rindu time saye kene jadi POSWOMAN yang tak bertauliah dulu! tiap-tiap pagi kene dpat upah sebab tolong sampaikan something untuk azyan! birthday: 1 JANUARI 1997
ELMAN ABID BIN HASMANDIN;-
ahli yang termude dikalangan semue ahli GBF! sensitive! sifat romantik die jelas kelihatan bile die dengan awek die! ha3...kadang-kadang panas baran! mood die cepat betukar! susah betul nak agak! he3..minat gile dengan bola! rindu sangat nak tendang kaki tau lebih dikenali sebagai KETING! kesayangan die tu! ha3! mse tu muke die memang betul-betul blush!!! ha3...birtday: 28 FEBRUARI 1998! (same as my birthday! he3)
diorang tige orang nilah penentu mood saye pade setiap pagi time nak pergi sekolah! bile sampai sekolah jer! first thing kene hantar adi (my bro) dulu! die ni memang tak suke pergi sekolah tahun lepas! tapi sekarang ni dah okey! tak de buat hal lagi! ha3..lepas hantar adi, lumbe dengan hasya sapew yang sampai kelas dulu! (btw, hasya same kelas dengan saye) mase nak balek pulak! saye dan hasya mesti dah siap-siap pakai kasut lime minti sebelum loceng berbunyi (kelas kitorang gune tile! so, kene buka kasut bile masok kelas),
lepas loceng bunyi, kitorang lumba sape yang sampai kat bas dulu!,
padahal tempat kitorang dah memang siap booking! ha3..,
inilah kenangan yang tak boleh dilupekan time kat sekolah abim dulu! best sangat!,

"HARAPANKU BUAT TEMAN-TEMAN KU INI! SEMOGE KORANG SEMUE SIHAT SELALU! HAPPY ALWAYS! HOPE YOU ALL WILL SUCESS IN YOUR LIFE AND AKHIRAT! I'LL NEVER EVER EVER FORGET YOU ALL! "

salam sayang sahabatmu, HaJaR!

Wednesday, December 1, 2010

SUPER KAWAII!!! YAMAPI-SAN!

        マジ可愛い!!>_<

ohfourohnine:

t.sina.com.cn/1797169340

めっちゃ可愛い!! *v* 超ハンサム!!山P大チュキ~

ohfourohnine:

http://t.sina.com.cn/1733697702

in glasses again..
yamapi-sensei, teach me please! *v* kiralogue:

I just know I have the dopiest grin in the world plastered on right now.
But really Pi, stop feeding others and eat it yourself ;(

yamapi u want to feed me? *open my mouth* LOL
thanks bb ♥ 

henseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem sangat-sangat!!! he3..

tomapi again :)

YAMAPI WITH TOMA-CHAN! FRIENDSHIP IS FOREVER! 

ohfourohnine:

rice! http://t.sina.com.cn/1766900800

yamapi is a good singer, actor, and of course chef! *v*
future hubby.. ♥-♥
he's a good singer, actor, and of course! a chef!!!

this is my favorite !!
my PP on facebook, my laptop desktop BG, and my Phone wallie is this pic! *chuu* <3 ohfourohnine:

onigiri u want?

aww.. thanks sweet heart! onigiri with yamapi’s love in it! LOL XD
いただきます!
onigiri...u want some???!!

dreamzet:

I cant get enough !
strawberrichou:

I think I smile like that whenever my mother tells me that we have ice cream at home. lol.
Yamapi is effin pretty though ♥

(via ohfourohnine)

kawaii ♥ ♥  
mel-cchibi:

nasyirah-allabtyamapi:

tsukixyama:

(via 8kurara1)

kya! so cute <3<3


kyaaa.. I love seeing yamapi wearing yukata ♥..
and massu!! u’re super kawaii there XDD

SUKEE SANGAT TENGOK BILE YAMAPI PAKAI YUKATA!! hu3...(via ohfourohnine)
aww.. with hair clip.. kawaii XD
やっぱ可愛い!!>。<

  
can anyone tell me why this guy is soooooo handsome??? 何時ものとおり #yamapi は超可愛い!!大好きだよ!!

muke toma ikuta comel sangat bile die wat canni dalam cite hana-kimi! hu3..
konkon!!
ahahaha.. akira! i love it!! <3 <3

    yamapi-:

(via dj-sun)

OMG!! #yamapi!! u’re SUPER kawaii here!!! XD

yamapi-:

extracoffeeplz:

Yamapi!

cute !

kawaii!!! XD *chuu..chuu..chuu* !!! :D  I’m possible! XD
love it #yamapi..
おはよう。。^^今日山Pは私に朝ごはんを作って上げますよ!笑
ありがとう #yamapi!! いただきます!!wwww~
itadakimasu!!!!
Proposal daisakusen SP’ part that i love most is when #yamapi said 「僕と結婚してください」
aa… if he were said that to me!
*dreaming*
XD


AISHITERU YAMAPI-CHAN!!! (o_-) (o_<) 

Monday, November 29, 2010

Hajar betul2 ke suks sangatsangatsangatsangatsangatsangatsangat kat SS501???ape maksud nme kump. ni??

ok2....mksod sbnr nme kumplan ni ialah:-
The name of the band is a combination of the alphabet and numbers that have special meanings in them. The first “S” stands for “Super” "Star". The second “S” is an abbreviation for "Singer". The number 5, 0, and 1 means "five members united as one forever"
hurm..skunk ni bru lah layak jadi peminat diowang..he3..

Ask me anything..ape2 pon bley! aslkan bukan negatif ! he3..

Saturday, November 27, 2010

NEW G@DGET! HAPPY NYER!!

Alowp..assalamualaikum,
hye smue... hurm....minggu lepas abah, umi and along pergi SYURGA KOMPUTER,
atau lebih dikenali sebagai PLAZA LOW YAT,
tempat ni memang banyak sangat gadget komputer, kalau nak beli laptop,
disyorkan beli kat sini sebab korang semue boleh tawar-menawar harge laptop tu dekat taukey kedai,
umi, abah and along pergi sebab nak belikan anak bibik punyer laptop,
hurm...cakap pasal bibik ni....dah dua hari bibik balik indonesia,
name bibik saye ialah MAILAH binti ape entah! saye terlupe nak tanye,
ha3..ape lah...dah 10 tahun lebih bibik tu kerja dengan kitorang,
tapi sampai sekarang name ayah bibik pon saye tak tahu..,
he3..tak pelah..nanti seminggu sebelum buka sekolah bibik balik MALAYSIA,
so, kene tanye kat bibik pasal profile beliau,
he3..hah! lagi satu! bibik ni memang sayang sangat kat anak die!,
ape anak die nak, mesti die belikan..ye lah..satu-satunye anak bibik,
mestilah bibik sayangkan...he3,
btw, NEW GADGET??!!!! GUESS WHAT????!!! lepas abah and umi pergi beli laptop bibik,
my parents belikan kitorang ber-enam PSP!!!! YAY!!!,
disebabkan dalam adik-beradik kitorang ade 3 lelaki and 3 perempuan,
umi and abah belikan due PSP! the blue one for the boys and the red one for the girls!,
happy sesangat-sangat-sangatnyer...thank you umi and abah!! i love you very much!,
he3.. ok lah..sampai di sini sahaje...assalamualaikum w.b.t and happy always from me..e134h143e4.e.v.a!!




P/S:Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis.


Saturday, November 20, 2010

SHOPAHO£IC!! ♡♡♡❤❤❤(•‿•)

Alowp...assalamualaikum,
hye smue.....SHOPAHO£IC!! ♡♡♡❤❤❤(•‿•) hurm...,
biasenyer ayat ni digunekan untuk orang yang kuat me-nyoping,
tapi saye tak de lah sampai camtu,
cume shopping is one of my hobbies! boleh releasekan tensen dalam kepala otak ni,
semalam saye, ija, ana, n umi *four of us! only perempuan
pergi shopping kat KLCC! besh!!! salah satu tempat yang wajib kitorang pergi,
BUTIK GIRLS, BONIA, QUICKSILVER,CONVERSE, dan medan selera kat tingkat atas untuk menghilangkan rase lapar selepas penat bershopping,
he3...btw, semalam sempat gak pegi masok butik "MISS WHATEVER",
dengar cam gedik je kan jenama ni???!!!,
hurm...memang gedik pon! ha3...tak chantek langsong barang-barang dalam butik tu!,
kat situ ade accessori wanita je eh...yang lelaki kalau nak pakai pon boleh!,
tapi tergolong dalam kalangan PONDANLA stands for POMPUAN DAN LAKI 
ha3...sekarang ni dah banyak jenama yang tIRU GIRLS nyer design!,
MORGIRL! SHASHA! MISS WHATEVER! haish....,
tapi diowang tetap tak boleh kalahkan GIRLS nyer design! memang cantik!,
cute sangat! he3....*i'm the fans of girls accessories okay! lantaklah korang nak kate saye ni gedik ke ape, tapi ini memang minat saye..
he3...hah! hari tu umi ade hantar borang pertukaran sekolah,
saye harap sangat umi dapat sekolah saye, SMK SAUJANA IMPIAN,
tapi last2, umi dapat SMK SULTAN ABDUL AZIZ SHAH (SAAS) huk3...,
i'm very sad you know??!!!!! asallah ppd ni jealous sangat hah??!!!,
baru ingat nak same sekolah dengan umi,
huk3..tapi tak pe la..da takdir...ape nak buat kan?? setiap kejadian itu pasti ade hikmahnye,
itulah bukti ALLAH S.W.T itu maha esa,
hurm..okay lah..sampai di sini saje...assalamualaikum


p/s: Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan

Tuesday, November 9, 2010

AL-FATIHAH buat arwah PAK LANG yang tinggal di GEMENCHEH, N. SEMBILAN

Alowp...assalamualaikum, hye semua....,
hari ini suatu perkara yang teramat mengejutkan telah berlaku,
beberapa minit setelah van berhenti di hadapan rumah,
saye telah digemparkan dengan suatu berita daripada adek saye,
pak lang saye yang tinggal di GEMENCHEH,N. SEMBILAN telah meninggal dunia,
benarlah kata orang,
tiada sesiapa di dunie ni mampu mengagak perancangan ALLAH SWT,
kalau kita mintak bunga ros, ALLAH akan memberi pokok kaktus , dan suatu hari nanti pokok kaktus itu akan mengeluarkan bunga,
hurm....memang mengejutkan! salam takziah buat mak lang sekeluarga..,
semoga mak lang dan yang laen-laen mampu menghadapi dugaan yang telah ALLAH berikan,
bak kata laksmana sunan dalam cerita " bagaikan puteri, cinta sang ratu dan hijab sang pencinta":-
"MATI ITU PASTI, HIDUP ITU INSYA ALLAH!"
kita sebagai manusia yang masih hidup ni perlu mendoakan kesejahteraannya di sana,
semoga arwah mendapat nikmat kubur dan tenang di alam barzakh,
sekian....assalamualaikum..

p/s: "Sesungguhnya, tangan TUHAN tidak kurang panjang untuk menyelamatkan, dan pendengaranNya tidak kurang tajam untuk mendengar; tetapi yang merupakan pemisah antara kamu dan Allahmu ialah segala kejahatanmu, dan yang membuat Dia menyembunyikan diri terhadap kamu, sehingga ia tidak mau mendengar, ialah segala dosamu."

Monday, November 8, 2010

BIRTHDAY NAWIRAH, ADI, SHUIB n PAK LANG..

Alowp..assalamualaikum, hye smue..,
sabtu baru ni saye, my family n kluarge mak lang buat sambutan hari jadi adi, nawirah, pak lang, dan shuib,
besh! meriah sangat! ramai yang datang,
keluarge mak long, keluarge pak teh, cik yak dan cucu-cucunyer, kawan nabil,
kitorang buat sambutan ni lepas maghrib,
hurm...ucapan saye kepada nawirah, adi pak lang dan shuib:
"SELAMAT HARI JADI! semoga panjang umur, dan di murahkan rezeki, happy selalu, jangan sedih-sedih...."


pengumuman!! mulai dari post ni, di bahagian "p/s",
saya akan berkongsi sebarang maklumat yang boleh digunakan oleh korang semua,
harap anda semua terhibur dengan apa yang telah saya sediakan! (O_-)

ok, sampai di sini sahaja, jumpa lagi di lain entry,
assalamualaikum! happy always!

p/s: ceriakan hari lahirmu dengan senyuman, semoga hari lahir yang anda raikan membawa jutaan kemesraan yang berpanjangan dan hari-hari yang dilalui akan dipenuhi dengan keindahan dan kebahagiaan yang abadi

Tuesday, November 2, 2010

HELLO!!!! KONNICHIWA!!! HOLLA!!!! (O_-) (n_n) (O_<)

Alowp..assalamualaikum, hye all!!!!lame saye tak update blog kan???,
he3...i'm busy like bees you know?? he3...tapi sekarang ni alhamdulillah, last year exam pun dah habes,
so, boleh lah update blog! oh my blog!! i miss you sooooo very muuuch!!!!,
hurm... ari ni dah masok minggu ke due abang juhaidi aka eddy di SEPANYOL!,
jealous sangat bile tengok die kat Klia mase tu,
tak pe, tak pe... bawak-bawak bersabar,
nanti saye pulak pergi luar negara! UNIVERSITI AL-AZHAR!,
he3...tapi kan... sempene pemergian abang eddy ke sepanyol ni,
sedikit sebanyak dah bagi semangat kat saye! thanks bro!,
saye janji akan cube sedaye upaye dalam peperiksaan PMR n SPM yang akan datang,
btw, kejap je dah bulan sebelas! ish! rase macam semalam je saye baru jadi warga smksi,
tahun depan da jadi senior sesi petang! macam mane lah nanti,
ha3...banyak giler perkare yang telah mematangkan saye berlaku sepanjang tahun ni,
salah satunye ialah..... 
"kite tak akan sedar sebenarnye sahabat sejati yang kite cari selame ni ade di samping kite, kite tak akan jumpe kawan yang sempurna, sebab mane wujud manusia yang sempurna dalam dunie ni!so, hargailah kawan anda! friendship is very important! he3.."

  


itu saje yang boleh saye tulis setakat ni... lepas ni nak tengok cite PLAYFUL KISS! kim hyun joong oppa!  

bubye..assalamualaikum..take care....happy always!
~e134h143e4eva!~
(O_-) (n_n)
(O_<)
       

Thursday, October 21, 2010

MY FAV KPOP N JPOP!!! (o_-) (n_n) (O_<)

Alowp...assalamualaikum,
hye sEmuA...hari ni aku nak cite sedikit kat korang semua pasal my boyfriends! ha3..berangan jer!,
JPOP=ARTIS JEPUN
1) YAMASHITA TOMHISA aka YAMAPI
    D.O.B: 9 APRIL 1985 (25 TAHUN)
    p.o.b:  Chiba,Japan
    nickname: yamapi, tomo-chan,pi-chan,tomo-pi,pi
    Profession:actor and singer (ahli kumpulan NEWS!)
    SEBAB MENYUKAI: handsome, muke nampak macam matang, tapi sometimes cutey!!!!     h he3! suare pon besh gilak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
2) TOMA IKUTA aka TOMA-CHAN
     D.OB: 7 OKTOBER 1984 (26 TAHUN)
     P.O.B: Hokkaido, Jepun
     NICKNAME: toma-chan,tomasu
     PROFESSION: actor and singer
     SEBAB MENYUKAI: TOMEI!!!! SUARE PON BOLEH TAHAN!




*FYI, YAMAPI dan TOMA-CHAN merupakan kawan baik!!! ha3....kebetulan aku suke kat due-due orang ni...(O_-)


KPOP=ARTIS KOREA


1)KIM HYUN JOONG
   D.O.B:  6 Jun 1986 (24 tahun)
   P.O.B: Seoul, South Korea
   PROFESSION:singer,actor,model (ketua kumpulan SS501!! MY FAV BOYBAND)
   sebab menyukai: handsome, muke die ni nak same dengan yamapi! ha3..n suare pon besh!


2) LEE MIN HO
    D.OB: 22 Jun 1987 (23 tahun)
    p.o.b: South Korea
    profession: actor
    sebab menyukai: handsome, cute! ha3..


3) KIM SANG BUM aka KIM BUM
     D.O.B: 7 Julai 1989 (21 tahun) naseb baek bukan 27 julai! he3...jngn marah shahmi...
     P.o.b:Seoul, South Korea
     Profession: actor,model and singer
     Sebab Menyukai: tomei!!!!!


*diowang tige-tige orang ni berlakon dalam cite BOYS OVER THE FLOWERS. mse tngh tengok cite tu, x tawu mane satu nak pilih, tige-tige comel and handsome! he3...



            yamapi                                  kim hyun joong

          
   *nak samekan muke diowang???ha3! actually,both of them i like the most from the others!
                 

   toma ikuta                               kim bum                                     lee min ho






www.CherryCodes.com



Thursday, October 14, 2010

SPECIAL CASE! PMR PUNYER AKIBAT! HA3...

Alowp...assalamualaikum,
hye smue....kowang pe kaba?? sehat??,
aq kat sni sehat2 jer.... da lme rasenyer x update blog ni...,
hanye ALLAH yg tawu bgaimane rindunyer aq kat blog ni..he3..,
anyway, skunk ni aq tngh sebok wat persiapan nak pekse akhir tahun,
25 oktober 2010!!!!! huargh!!! lgi bape 1 minggu lbey je!!!,
btw, skunk ni ramai giler kwan2 aq tukar link blog diowang...,
aq plak..dri first time wat blog ni smpai ler skunk...,
pkai link yg sme jer.., he3... biar le... aq ske link blog aq ni...,
sayang nak tukar...,
hish! kowang nak tau x??? skunk ni aq da x ske sesapew....,
my heart is zero! ha3.. x de ler smpai x de perasaan lngsong!...,
bosan r ble x de sumber inspirasi ni...,
nak gak crik owang bru... ye lah...sbgai penambah semangat nak pegi skull,
tpi sowang pon aq x berkenan!,
he3.....hah! yg ni plak lgi satu hal!,
ape da ABNG2 n KAKAK2 3 KREATIF 2010 nih!!!!,
asl kowang canni hah???!!!!,
kowang punyer pasal! kelas qtowang yg kene!,
tawu ler bru abes PMR! tpi x yah r VANDALISM ke VANDELISM smpai camtu,
abes kipas pon kowang tibai gak! dripde tegak jdi bengkok!,
aq rse klau kipas tu bley ckap! da lame diowang menanges!,
plak tu...da wat sepah! x tawu nak kemas... qtowang gak jdi mangse....,
trpakse korbankan mase base arab smlam kowang tau x?????!!!!!,
ape da! bawu abes pmr mcam da abes SPM!,
weh!!!! keputusan blom kluar agy lah!!!!!!!!!!!!!!,
ape ler diowang ni...,
ni lah akibatnyer kongsi kelas ngan bdak2 yg amek pekse...,
haish...mcm2 ragam yg aq jumpe bile skull kat skolah kerajaan ni,
wlaucamne pon... aq kne still blajar jgak...,
macam umi n abah ckap...:
"akq kne blaja elok2..jdi contoh kat adik2...cbe dpt A+ dlm smue mateplajarn"
inilah kate2 smngat yg tlh diberi kpde aq oleh umi dan abah yg terchenta!,
in fact! aq nak blaja kat luar negara! so, mesti dpt a+ dlm spm! ha3 pmr pon blom amek agy,
x kesah lah kat mane2 pon! yg penting OVERSEAS! itu cita2 aq!
ha3... ape da..aq ni..bnyk berangan! im a day dreamer!,
hah! itulah tabiat baru aq skunk ni... kat mne2 pon aq bley berangan..he3..,
ok ler..nak wat score a dlu..bubye smue... doakan aq brjye dlm pkse akhir taon ni tau!,
insyaallah aq akn doakan kowng...assalamualaikum...WA MA'ASSALAMAH!...(o_-) 

 

Friday, July 16, 2010

ERT MMNG BESH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (o_-)

Alowp...assalamualaikum,
hye smue..tdi mse k.hidup besh giler!,
qtowang memasak!,
mle2 qtowang dipcahkan kpade tige group..,
group 1: buat buah melaka a.k.a ondeh-ondeh,
group 2 n 3 : wat cucur udang,
mmng besh gilak!.
mse tngh potong gule melake,
aisyah n.h terketok tngn aq gune lesong..,
hu3...mmng SEDAP WA CKP LU!,
hua3.... sbaek sket je..,
tpi aisyah x salah pape pon!,
tu pon aq bersyukur sngt2 aisyah ketok tngn aq tdi,
skurang-kurangnye dpat mnmbahkan lgi kenangan dalam minda aq ni,
lepas tu plak mse tngh gentel2 tepong ondeh2 tu qtowang maen calit tepong,
hu3...bak kate pepatah..:
"sambil menyelam minum air",
hu3...besh! lpas tu qtowang pon ape lagi..,
bedal ler!,
rse air tangan sendiri!,
mmng ler x sabo!,
ha3...,
aq x kan lupekan ari ni!!!!!!!,
mmng besh! sbaek aq msok klas kaa,
kawan2 kat dlm kelas ni smue gile2,
tpi gile2 diowang,
diowang ttap pandai!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hu3...,
ssungguhnye aktiviti yg cg. siti raudhah suoh qtowang buat ari ni mmng merapatkan lagi hubungan qtowang sebagai rakan sekelas!,
besh sngt2!

p/s: da niat nak khatam AL-QURAN dlm mse 1 bulan setengah! insyaallah..kowang doakan aq smpat khatam yewk???!!! hu3...sekian...,
ASSALAMUALAIKUM!

Friday, April 9, 2010

PILIHAN YG PALING TEPAT PERNAH AQ BUAT DLAM IDOP KU!

Alowp...assalamualaikum,
hye smue...,
pe kabo???,
sehat?????!!!! lme x update blog...,
tngh nak abeskan bace novel anis ayuni..,
besh gilak novel die...,
bleh cair otak aq! smuenyer romantik.....,
n yg pleng pnting ade unsur agame dlam tu,
hurm......ari ni tetibe terase nak cite psal mse mule2 aq nak msok klas KAA,
mse tu JIWA KACAU SNGT2! ,
umi ckap "umi x kesah akq nak msok klas ape pon, aslkan akq boleh belaja",
hurmmm bayangkan mse tu.....,
dngn otak aq yg lbey kurang cam bebudak lgi...,
da kne wat keputusan sndiri..,
mse mlam sblom nak amek ujian kaa tu aq dok diam2 dlam bilek,
BERMEDITASI sbntar brsme MR. FLUFFY,
hu3...pas2 mlam tu aq wat solat sunat ISTIKHARAH,
dngn hati yg pnuh keraguan aq memohon pde ALLAH S.W.T,
untuk berikan aq petunjuk,
pas2 mse bngon dri tido esk tu tetibe je otak aq ckap camni,
" KLAU DRI DRJAH SATU BELAJA BASE ARAB,
  TPI X DITEROSKAN SIE2 GAK......",
hurmmm mse tu lah aq da bulat hati...,
aq ajak faiqah skali...,
sbab mne tau sme klas..,
tpi last2 x sme gak...,
hurm;..da mmng takdir...,
tpi an....dri aq klas 1 krk 4 smpai aq klas 1 kaa 2,
aq asyek sme klas ngan AISYAH n.h je..,
hu3...da takdir..,
" MANUSIA MERANCANG,
  ALLAH YG MENENTUKAN",
tol x????? hu3..... pas2 mse kat klas ni r aq dpat kenal ngan bberape orng rakan yg baek giler!,
diowang lah tmpat aq mengadu,
tmpat aq bercerite,
tmpat aq mluah perasaan,
tnpe diowang,
ntah ler! rse nyer da trcabot kpale otak aq ni!,
hu3...,
NUR SYAHMI IFFAH BT. MOHD ARSHAD,
seorang yg bertudong labuh, 
pelajar biase...,
berkaca mata, tinggi yg sederhana.....,
baek...memahami......amek berat psal kwan..,
perangai yg kdang2 bersahaja...,
NUR AMIRAH BT. AHMAD HUSNI,
pakai tudong laboh gak,
pengawas skolah,
ketinggian yg agak rendah tpi COMEL SNGT!,
hu3... die ni klakar...klau x de die...,
msti x besh! sbab aq ske dngr die gelak,
comel sngt! hu3..., (urm...rsenyer da bnyak prktaan comel aq gne an???)
NUR AINA FARISYA BT AZMAN,
seorang pelajar biase yg berkaca mata,
tinggi die pon sderhana gak,
baek..pandai...peramah..pemalu...,
hurm..ape lgi yewk...aq ni x pndai sngt bab2 mentafsirkan orng ni,
hu3....,
ZAINIDA NOOR AFRINA BT (ape ntah...hu3..
manusia yg berkulit kuning langsat,
comel gak...,
peramah...baek...n kngkadang tu cpat nak minx maaf kat orng,

hurm...sbnarnye rmai agy kwan2 bru yg aq knal skrang ni..,

Saturday, March 27, 2010

KELUARGA BAHGIA! (n_n) (O_o) (^o^')

                                        c                Alowp..assalamualaikum,
this is my family!,
qtowang amek gmbar ni kat pesta buku ari tu...,
editor karangkraf tlong editkan...,
hu3....,
k r bubye..assalamualaikum!
 

Monday, March 1, 2010

BIRTHDAY GIRL!!!!!!!!!!

Alowp..assalamualaikum,
hye smue..sehat???,
da lme aq x update blog..rse rindu plakz..hu3..,
spatotnyer post kli ni aq publish smalm...,
tpi sbab x smpat nak pegi cc kat umah nenek..trpakse le update ari ni,
smlam ari jdi aq...,
IT'S THE BEST DAY OF MY LIFE!!!!!!!!!!!!!!!,
THE BEST BIRTHDAY PARTY OF MY LIFE!!!!!!!!,
mse ary sab2 ari tu aq, mamat, suhel, ayman,haziq,danial,ibah,adi,wani,ya,ija,ana, n iqram wat countdown,
best...tepat pkol 12 mlam je diowang smue jerit...nyenyi lagu happy birthday, slamat ari jadi n allah selamatkan kamu....,
rse terharu plak....,
cik ruby melatah ble dngr diowang menjerit..,
pas2 esknyer mse 2 lbey kurang pkol 12.30 tngh hari..,
matahari da trcacak kat atas kepale..,
haos glerz..da la kat umah nenek cik liza wat air panas..,
tekek ni rse tringin nak minom milo ais.,
mse 2 umi, abah n ija pegi umah mak lang,
anmek along n buza,
smbil 2 pegi amek kek kat sicret recipies..,
umi beli due..sbab smbot birthday ija,ana n along skali..,
kesian diowang x dpat smbot birthday..,
ye r..birthday diowang 29 february...,
4 taon sekali.....,
tpi qtowang teteap smbot gak...,
hu3....mse 2 kak faazren blanje minom milo kat kedai pak long..,
k r..smpai sni je yg aq bley coretkan..,
ade bnyak agi cite ni..,
cg da marah da tu...ape r..,
publish post kat skull gak..,
ye r...mne x nyer...kat umah..abah n umi x kasi bukak kom..,
k r..bubye..take care..assalamualaikum

Thursday, February 18, 2010

BERCUTI DI PULAU LANGKAWI

Alowp...assalamualaikum,
hye smue...cuti ari rye cine yg lpas aq n family gi langkawi..,
besh gile kat sne......,
 

qtowang pegi mse malam jumaat....,
mse dlam ferry along ddok sblah orng arab..,
die bowak ngan orng arab 2..tpi gne base inggeris r..,
hu3...lpas smpai jeti point je...umi ajak gi tngok perfume..,
hu3...klau gi langkawi aq ngan umi ske gi butik perfume kat jeti point ni..,
besh...mcam2 ader..hu3..biase r pompuan..,
he3...pas2 esknyer qtowang gi mangrove tour,
mnggrove 2 mksodnyer pokok bakau..,
dye bagi nme mangrove tour sbab spnjang prjlanan msti ade pokok ni,
klau mse lawatan taon enm dlu qtowang pegi kilim geoforest park,
tpi yg 2 dkat sngt...prjalann dye pon x lme..,
fist destination qtowang gi eagle feeding,
mse 2 abng 2 die baling kulit ayam kat tasik,
pas2 bnyak gler helang dtang,
besh!!! hu3...
 
 second destination lak qtowang gi  gua buaya,
abng 2 kte dlu orng tue2 ckap kat snio ade buaye,
tpi skrang ni ntah mne ntah die ilang,
hu3..
 
pas2 qtowang gi gua kelawar,
mse 2 ade bnyak gler kelwar kat sne,
seram r gak sbab dlam 2 gelap..,
ye r..mne ade gue yg trang an??,

 
third destination plak qtowang gi mkan kat stu kedai trapon ni,
best gile..smbil mkan, kedai 2 goyang2..,
hu3...bwah tapak kedai 2 tong..,
ye r untk trapongkan..,
cam cite aspalela 2..hu3..,
kat kedai 2 bley tngok ikan dlam sngkar,
pas2 tngok ikan pari..,
besar!! abng yg keje kat kedai 2 kasi qtowang pegang ikan tu..,

 
mkanan kat kedai 2 sdap gler..,
ikan die pon segar...,
hu3...isi udang die besar sparoh tangan..,
besar an??,
hu3...mse ari ketige pon best gak,
qtowang gi padang matsirat,
nak naek cable car,
tpi rmai sngt orng,
pas2 abah kte naek boat r...,
pas2 ija naek ngan atirah,
 
abah naek ngan adam,

aq, along, ana, sara n adi satu boat..,