Monday, November 29, 2010

Hajar betul2 ke suks sangatsangatsangatsangatsangatsangatsangat kat SS501???ape maksud nme kump. ni??

ok2....mksod sbnr nme kumplan ni ialah:-
The name of the band is a combination of the alphabet and numbers that have special meanings in them. The first “S” stands for “Super” "Star". The second “S” is an abbreviation for "Singer". The number 5, 0, and 1 means "five members united as one forever"
hurm..skunk ni bru lah layak jadi peminat diowang..he3..

Ask me anything..ape2 pon bley! aslkan bukan negatif ! he3..

Saturday, November 27, 2010

NEW G@DGET! HAPPY NYER!!

Alowp..assalamualaikum,
hye smue... hurm....minggu lepas abah, umi and along pergi SYURGA KOMPUTER,
atau lebih dikenali sebagai PLAZA LOW YAT,
tempat ni memang banyak sangat gadget komputer, kalau nak beli laptop,
disyorkan beli kat sini sebab korang semue boleh tawar-menawar harge laptop tu dekat taukey kedai,
umi, abah and along pergi sebab nak belikan anak bibik punyer laptop,
hurm...cakap pasal bibik ni....dah dua hari bibik balik indonesia,
name bibik saye ialah MAILAH binti ape entah! saye terlupe nak tanye,
ha3..ape lah...dah 10 tahun lebih bibik tu kerja dengan kitorang,
tapi sampai sekarang name ayah bibik pon saye tak tahu..,
he3..tak pelah..nanti seminggu sebelum buka sekolah bibik balik MALAYSIA,
so, kene tanye kat bibik pasal profile beliau,
he3..hah! lagi satu! bibik ni memang sayang sangat kat anak die!,
ape anak die nak, mesti die belikan..ye lah..satu-satunye anak bibik,
mestilah bibik sayangkan...he3,
btw, NEW GADGET??!!!! GUESS WHAT????!!! lepas abah and umi pergi beli laptop bibik,
my parents belikan kitorang ber-enam PSP!!!! YAY!!!,
disebabkan dalam adik-beradik kitorang ade 3 lelaki and 3 perempuan,
umi and abah belikan due PSP! the blue one for the boys and the red one for the girls!,
happy sesangat-sangat-sangatnyer...thank you umi and abah!! i love you very much!,
he3.. ok lah..sampai di sini sahaje...assalamualaikum w.b.t and happy always from me..e134h143e4.e.v.a!!




P/S:Ketika kamu lahir, kamu menangis dan orang di sekelilingmu tersenyum.
Jalanilah kehidupanmu sehingga nanti, ketika kamu mati, kamu tersenyum dan orang di sekelilingmu menangis.


Saturday, November 20, 2010

SHOPAHO£IC!! ♡♡♡❤❤❤(•‿•)

Alowp...assalamualaikum,
hye smue.....SHOPAHO£IC!! ♡♡♡❤❤❤(•‿•) hurm...,
biasenyer ayat ni digunekan untuk orang yang kuat me-nyoping,
tapi saye tak de lah sampai camtu,
cume shopping is one of my hobbies! boleh releasekan tensen dalam kepala otak ni,
semalam saye, ija, ana, n umi *four of us! only perempuan
pergi shopping kat KLCC! besh!!! salah satu tempat yang wajib kitorang pergi,
BUTIK GIRLS, BONIA, QUICKSILVER,CONVERSE, dan medan selera kat tingkat atas untuk menghilangkan rase lapar selepas penat bershopping,
he3...btw, semalam sempat gak pegi masok butik "MISS WHATEVER",
dengar cam gedik je kan jenama ni???!!!,
hurm...memang gedik pon! ha3...tak chantek langsong barang-barang dalam butik tu!,
kat situ ade accessori wanita je eh...yang lelaki kalau nak pakai pon boleh!,
tapi tergolong dalam kalangan PONDANLA stands for POMPUAN DAN LAKI 
ha3...sekarang ni dah banyak jenama yang tIRU GIRLS nyer design!,
MORGIRL! SHASHA! MISS WHATEVER! haish....,
tapi diowang tetap tak boleh kalahkan GIRLS nyer design! memang cantik!,
cute sangat! he3....*i'm the fans of girls accessories okay! lantaklah korang nak kate saye ni gedik ke ape, tapi ini memang minat saye..
he3...hah! hari tu umi ade hantar borang pertukaran sekolah,
saye harap sangat umi dapat sekolah saye, SMK SAUJANA IMPIAN,
tapi last2, umi dapat SMK SULTAN ABDUL AZIZ SHAH (SAAS) huk3...,
i'm very sad you know??!!!!! asallah ppd ni jealous sangat hah??!!!,
baru ingat nak same sekolah dengan umi,
huk3..tapi tak pe la..da takdir...ape nak buat kan?? setiap kejadian itu pasti ade hikmahnye,
itulah bukti ALLAH S.W.T itu maha esa,
hurm..okay lah..sampai di sini saje...assalamualaikum


p/s: Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan

Tuesday, November 9, 2010

AL-FATIHAH buat arwah PAK LANG yang tinggal di GEMENCHEH, N. SEMBILAN

Alowp...assalamualaikum, hye semua....,
hari ini suatu perkara yang teramat mengejutkan telah berlaku,
beberapa minit setelah van berhenti di hadapan rumah,
saye telah digemparkan dengan suatu berita daripada adek saye,
pak lang saye yang tinggal di GEMENCHEH,N. SEMBILAN telah meninggal dunia,
benarlah kata orang,
tiada sesiapa di dunie ni mampu mengagak perancangan ALLAH SWT,
kalau kita mintak bunga ros, ALLAH akan memberi pokok kaktus , dan suatu hari nanti pokok kaktus itu akan mengeluarkan bunga,
hurm....memang mengejutkan! salam takziah buat mak lang sekeluarga..,
semoga mak lang dan yang laen-laen mampu menghadapi dugaan yang telah ALLAH berikan,
bak kata laksmana sunan dalam cerita " bagaikan puteri, cinta sang ratu dan hijab sang pencinta":-
"MATI ITU PASTI, HIDUP ITU INSYA ALLAH!"
kita sebagai manusia yang masih hidup ni perlu mendoakan kesejahteraannya di sana,
semoga arwah mendapat nikmat kubur dan tenang di alam barzakh,
sekian....assalamualaikum..

p/s: "Sesungguhnya, tangan TUHAN tidak kurang panjang untuk menyelamatkan, dan pendengaranNya tidak kurang tajam untuk mendengar; tetapi yang merupakan pemisah antara kamu dan Allahmu ialah segala kejahatanmu, dan yang membuat Dia menyembunyikan diri terhadap kamu, sehingga ia tidak mau mendengar, ialah segala dosamu."

Monday, November 8, 2010

BIRTHDAY NAWIRAH, ADI, SHUIB n PAK LANG..

Alowp..assalamualaikum, hye smue..,
sabtu baru ni saye, my family n kluarge mak lang buat sambutan hari jadi adi, nawirah, pak lang, dan shuib,
besh! meriah sangat! ramai yang datang,
keluarge mak long, keluarge pak teh, cik yak dan cucu-cucunyer, kawan nabil,
kitorang buat sambutan ni lepas maghrib,
hurm...ucapan saye kepada nawirah, adi pak lang dan shuib:
"SELAMAT HARI JADI! semoga panjang umur, dan di murahkan rezeki, happy selalu, jangan sedih-sedih...."


pengumuman!! mulai dari post ni, di bahagian "p/s",
saya akan berkongsi sebarang maklumat yang boleh digunakan oleh korang semua,
harap anda semua terhibur dengan apa yang telah saya sediakan! (O_-)

ok, sampai di sini sahaja, jumpa lagi di lain entry,
assalamualaikum! happy always!

p/s: ceriakan hari lahirmu dengan senyuman, semoga hari lahir yang anda raikan membawa jutaan kemesraan yang berpanjangan dan hari-hari yang dilalui akan dipenuhi dengan keindahan dan kebahagiaan yang abadi

Tuesday, November 2, 2010

HELLO!!!! KONNICHIWA!!! HOLLA!!!! (O_-) (n_n) (O_<)

Alowp..assalamualaikum, hye all!!!!lame saye tak update blog kan???,
he3...i'm busy like bees you know?? he3...tapi sekarang ni alhamdulillah, last year exam pun dah habes,
so, boleh lah update blog! oh my blog!! i miss you sooooo very muuuch!!!!,
hurm... ari ni dah masok minggu ke due abang juhaidi aka eddy di SEPANYOL!,
jealous sangat bile tengok die kat Klia mase tu,
tak pe, tak pe... bawak-bawak bersabar,
nanti saye pulak pergi luar negara! UNIVERSITI AL-AZHAR!,
he3...tapi kan... sempene pemergian abang eddy ke sepanyol ni,
sedikit sebanyak dah bagi semangat kat saye! thanks bro!,
saye janji akan cube sedaye upaye dalam peperiksaan PMR n SPM yang akan datang,
btw, kejap je dah bulan sebelas! ish! rase macam semalam je saye baru jadi warga smksi,
tahun depan da jadi senior sesi petang! macam mane lah nanti,
ha3...banyak giler perkare yang telah mematangkan saye berlaku sepanjang tahun ni,
salah satunye ialah..... 
"kite tak akan sedar sebenarnye sahabat sejati yang kite cari selame ni ade di samping kite, kite tak akan jumpe kawan yang sempurna, sebab mane wujud manusia yang sempurna dalam dunie ni!so, hargailah kawan anda! friendship is very important! he3.."

  


itu saje yang boleh saye tulis setakat ni... lepas ni nak tengok cite PLAYFUL KISS! kim hyun joong oppa!  

bubye..assalamualaikum..take care....happy always!
~e134h143e4eva!~
(O_-) (n_n)
(O_<)