Thursday, December 29, 2011

Perfect Closure

Assalamualaikum, seperti biasa, wad'dup guys? how ya doin?,
5 hari lagi nak sekolah, ni tengah gabra gile ni,
"Honeymoon Year" telah menutup tirai,
dan PMR pun memunculkan dirinye... adeeilah..,
pinjam ayat Malek dalam KL GANSTER kejap, "Cuti dah habis, bro,",
ahah! anyway, baru-baru ni kitorang balek kampung,
and mase last day kat kampung,
macam-macam activity yang me and me cousins buat,
such as maihn sep-sep!, bola baling and galah panjang!,
dramatik sungguh care kitorang bermain,
gaduh-gaduh manje, gelak-gelak tergolek, menangis olok-olok pon ade!, haha!,
petang tu pulak, 'Si Penyembur Ubat Nyamuk' datang tanpa sebarang amaran,
ape lagi, kitorang pun menjeritlah.., 'Jerebu!!! Jerebu!!!' ahaha!,
tak sampai beberapa minit 'segerombolan lipas' pun memunculkan diri mereka,*
betul ke penjodoh bilangan tu?,
dan keadaan dalam rumah Nenek Kalsom tu pun dah seghupe tengah gemba bumi je..,
yang lelaki pun jeritnye mengalahkan perempuan,
bayangkan.. lebih daripade 20 ekor lipas datang menyerang tentera Nenek Kalsom! ahaha!,
nasib baik ade 'GENG LIPAS' yang ahlinye terdiri daripade budak-budak yang umurnye 8 tahun ke bawah,
bersenjatakan 'Penyapu Power!' diorang pun membunuh lipas-lipas tu tanpa belas kasihan, *buat malu aje!,
hahah! so, that's my Honeymoon Year's Perfect Closure!,
seriously, 'Party Lipas' memang jauh lagi best daripade 'Party Kasi Letowp! Kampung Morten!' yang selalu kitorang buat... hehehe!

Thursday, December 15, 2011

I'M Left!, Lonely Girl *bfussh!!!!


Alowp...assalamualaikum..hye guys?! wad'duP???,
here I am!! wargh! being left alone by my family!
*actually tak de lah sorang-sorang, ofekos my bibik and ayin pun ade, but still! feel lonely tu ade jugak,
diorang semue sedap-sedap mengisi 'polot' kat kedai Cik Yak a.k.a D' SALMIAH CORNER,
time telefon tadi dengar diorang sebut-sebut " Nasi Goreng Pataya!" ,
and I was like, "HUH!!!!! What a pity girl I am tonight!" aaaaaaaarrrrggghhhh!!!,
sedihnyer!! rindu kat Nasi Paprik yang Cik Yak masak,
geramnyeeeeer!!! *hulk hogan dah datang!
diorang semue online 'efbee' kat rumah mak lang,
and I'm here alone study for PMR,
huiiissshhhh! My twin sisters pun UPSR jugak tahun depan,
kenape diorang boleh ikut???!!!,
ghase nak fly jer pergi Bukit Beruang, Melaka time nih!,
owh Superman! Doraemon! Spiderman! or sesiape je yang boleh terbang!,
please come here and make me fly!,
and tukarkan muke saye yang dah saling tak tumpah macam nenek kebayan ni,
jadi Barbie! yang senantiasa tersenyum ceria!,
*dahi berkerut punyer pasal! 'tak puas hati beb!',
sedih tahap gaban dah ni,
okay, that's all for tonight,
just nak luahkan perasaan sebelum menyambung kerja menyembamkan otak, mate, dan muke ke buku-buku yang menimbun tu, heheh!
assalamualaikum! salam mahabbah! tahanks again kepade semua yang sudi meluangkan masa!

Sunday, December 11, 2011

My Holiday! MOVIE!MOVIE!MOVIE!

Alowp..assalamualaikum,hye guys?! waddup??,
hehehe... its all about my unforgettable holiday sebelum start struggle for the study,
yelah, nak PMR lah kate kan..,
first week, me and my family pergi tengok wayang, cerite ALAMAK! TOYOL!,
seriously,sorry to say but..,
first time saye tidur mase tengok wayang, haha! kepade orang pengarah cite ni,
sorry to say lagi,
jalan citer agak lembab dan buhsan di samping pelakon yang kureng... tambah-tambah lagi si toyol tu,
ikhlas dari hati ni, sesiape yang tak pueh hati, jumpe kat court,
berpeguamkan racket dan berhakimkan bola tangkis,
meaning, COURT BADMINTON je lah..,hehe!
second week pulak,
keluarge kitorang menyambut seorang lagi ahli baru, my kakak sedare yang starting from today,
akan tinggal dengan kitorang!, she will be 17 next year!
so, semue anak dare dalam rumah ni tahun depan akan menghadapi peperiksaan besar!,
UPSR - my twin sisters!,. PMR - me!, and SPM - my kakak sedare,
and bagi mengurangkan bebanan stress yang 'bakal' kitorang hadapi pada tahun hadapan,
my parent ajak pergi tengok cerite AKU BUKAN TOMBOY sambil bershopping kat KLCC,
to SYAMSUL YUSOF! congratullations! wahaha! seriously,
first time jugak saye tengok wayang sambil tergelak besar and tepuk-tepuk tangan,
kalau bakal mak mentue tengok pun, gerenti kasi kensel jadi bakal menantu die punye lah!,
hahah! tak cover langsung kowt!,
third week pulak,
memang cerite yang gerenti ditunggu-tunggu oleh semue peminat novel kat tanah malaya ni!,
OMBAK RINDU! mane boleh lepas! tambah-tambah lagi Aaron Aziz tuh!,
heheh! and first time jugak saye menangis kat panggung wayang tu,
kalau sikit-sikit tu takpe jugak,
ni, 3 kali! pastu lagi sikit nak tersedu-sedan, tapi tahan jer..,
malu kowt.. abang kat depan tu dah pusing-pusing dah kepale die,
dok meng'usha' kitorang yang perempuan-perempuan ni menangis sakan kat belakang! ngehngehngeh!,
kacau steam betul abang tu kan?! hahaha!,
and semalam pulak, kitorang pergi main air kat Desa Water Park!,
sampai sane je, semue dah terberjangkit virus sawan air,
nampak air je nak terjun! haha!,
yang paling tak tahan time pelampung tu terbalik hempap saye time tengah naik slide yang paling tinggi kat situ,
best! 6 kali turun naik slide tu,
tapi sedikit 'kuchiwa' jugak lah sebab tak boleh nak naik slide terpanjang kat situh,
mane tak nyer!,
time ajak kakak-kakak sedare yang ade time tuh,
semue dah tunjuk muke "sorry hajar, but dalam mimpi jelah!" geram betol!,
haiyeh! akibatnye, malam tadi slide tu masuk dalam mimpi saye,
haih... kempunan tuh...,
okay! that's all about my holiday! what about you guys?! best tak holiday kali ni??,
salam sayang daripade saye, hajar! assalamualaikum w.b.t!

Thursday, December 1, 2011

Some COOL! L.O.V.E quotes for you

                                         

Alowp! assalamualaikum!,
waddup guys?! I've searched a few love quotes yesterday and wanna share some with you guys!,
so, smile up your face! hehehe!

plucked-heartstrings:

Don’t forget it ever, because I love you



beautyfulphotography:

Clipped by Hannah , yeeeah [: (clipped to polyvore.com)





My New Sekendel! ehehehe!

Tumblr_lv9sxhsvgp1qick51o1_500_large

Alowp! assalamualaikum! waddup?! haha! long time no see......,,
yeah! macam yang korang semue tau,
post sebelum ni adalah post yang boleh tangkap hujan punye lah..,
frust kowt! tapi sekarang ni alhamdulillah.. dah okey sikit..,
berkat sokongan yang berterusan daripade all my fellas,
thanks a lot! Aisyah, Nisreen, Anis and Aina,
ehehe, nampak tak gambar kat atas ni? kenal tak? tak kenal? ahaha!,
let me introduce... his name is GREYSON CHANCE!,
this cute little guy is 14! sebaye tuh!,
bangge!!! and ofekos! suare die best!,
sekarang ni memang dah tahap addict dengan lagu Waiting Outside The Lines and Unfriend You,
born in 16 August 1997 at Wichita Falls, Texas,
he's a cute pianist I've ever seen! ahaha! cute sangat! pipi die yang merah-merah tu!,
adeeeeeeiiiiilaaaaahhhhh!!! (=_=') hahaha!
okay! gotta go! nak melayan adek sedare yang tengah melalak kat tepi ni...,
ngeeeiiii!!! salam 1 malaysia! 2 indonesia! 3 seluruh asia!,
WAALAIKUMMUSSALAM!

P/S: Ceghite OMBAK RINDU start esok!!!! bestnye!!! nak tengok ni.. ahaha! my jejaka idaman AARON AZIZ berlakon dalam ceghite tu... mestilah nak tengok kan.. dah lah hari tu BADAI SEMALAM tak dapat nak tengok sebab kakak sedare tunang! adeeeeiiiilaaaahhhh.... 

Wednesday, November 23, 2011

Rumusan....

Alowp! assalamualaikum! hye semua??, waddup??,
and this is the post I've waited ever in every year!,
RUMUSAN! to me, rumusan tu ialah kesimpulan yang kite dapat dari sesuatu perkare yang telah terjadi dalam hidup ini,
and of course, bukan nak belagak tapi memang dah ketare benor dah nampaknye,
tahap kematangan saye melonjak ke tahap yang tidak terjangka pada tahun 2011,
boleh dapat anugerah tokoh hijrah tak?? ngeeeiiii,
tahun yang penuh dengan cabaran,
CABARAN! love these bautiful word,
cabaran yang mengajar kite erti kesabaran,
yang memaksa kite untuk keluar dari kepompong yang kite cipte sendiri demi menjage reputasi,
yang menghasilkan pengalaman berharga yang memang priceless and tidak boleh didapati dari kedai anei tu, hehehe!,
tahun ni cabaran yang saye lalui memang tak terkire,
even time form 1 pon tak sebanyak ni!,
3 of my beloved uncle pergi meninggalkan saye dari dunie ini,
ego yang dah sampai tahap petale ke lapan, dah beso le kate kan.. makin tinggi ler ego nye,
berade dalam kelas pertame,
itu antare tige cabaran yang sangat besar yang saye telah laui sepanjang tahun 2011 ni,
seriously, saye terseksa bile duduk dalam kelas pertame,
expectation dari cikgu yang melampau kepade saye yang biase-biase ni,
lambat hantar kerja sikit memang kene lah,
ditambah lagi dengan virus 'malaslisme' yang semakin hari semakin menular ke seluruh anggota badan saya ni,
SUBAHANNALLAH!, memang besar sangat dugaannye..,
and ALHAMDULILLAH juge.. sebab saye dikurniakan 4 orang kawan yang memang superb! hehehe!,
to H.A.N.A.A! OR maybe H.A.N.A.A. tu akan bertukar ke A.N.A.A TAHUN DEPAN??,
love this group very much! seriously, tak pernah jumpe kawan sehebat kalian! thanks for being my awesome friends and sudi berkongsi pengalaman dengan saye yang biase-biase ni,
korang memang pandai! kite mengaku yang kite ni agak terkebelakang daripade korang!,
 so, hope you guys will happy next year!,
for sure will miss you girls!,
 AINA FARISYA punye renungan heartless and kesudian die menadah telinge mendengar saye berceloteh and luahan perasaan saye terutamanye pasal si kacang almondlondon tuh!,
AISYAH NUIR HANNAN  punye perangai yang gile-gile and ofekos tanpe disedari oleh empunya diri, die memang cute tahap tak hengat time die tegor orang yang die tak kenal tuh,
ANIS ADRIANNA punye late-3minutes-cath-up tu.. hehe sorry Anis! tapi part tu yang paling kite suke kat diri awak, awak nampak comel mase buat muke blurr tu!,
NISREEN AFIFI punyer bebelan and akan automatik stop membebel bile kitorang cerite pasal F.T. Island or MINHAWAN die tu... heheh! *minhawan tu not a typing error kay??,
so sorry, korang.. hubungan jarak jauh memang tak akan mungkin berkekalan,
macam tu jugak dengan persahabatan.. so, biar lah kite tarik diri!
hehe! so, kesimpulan berharge yang dapat saye peroleh pada tahun ini ialah,

sahabat sempurna memang tak pernah wujud di atas bumi ALLAH S.W.T ini,
kite sebagai manusialah yang harus saling menyempurnakan antara satu sama lain,
melengkapi kelemahan antara satu sama lain,
saling menjadikan kelemahan sahabat itu sebagai kekuatan kita begitu juga sebaliknya,
dan yang paling penting!,
saling memerlukan antara satu sama lain.



p/s: i'm crying like crazy while typing this post.... I really need someone being beside me and confess everything in my heart right now! totally right now... !REALLY! uhukuhukuhuk! (=_=')

Saturday, November 19, 2011

My Dream's Handphone!

Alowp! assalamualaikum! hye gentlemen and ladies??,
waddup?? huhu! telah ditakdirkan oleh Allah S.W.T,
baru-baru ni saye tertengok iklan HTC Sensatin XL with BEATS audio!,
woah nak menangis tengok iklan tu!,
handphone tu memang gempak tahap gaban punye lah! huhuhu!,
so, dia bawah ni adalah sedikit gambar mengenai handphone yang superb tu,


HTC Sensation XL With Beats Audio





TAADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!,
yeah! ini lah gambarnye! gempak kan?????,
so gempak, syiooook tak hengat! super sexy phone! hahah!!!,
bestnye kalau dapat handphone ni!,
rase nak berguling-guling je atas katil sambil menikmati keindahan handphone ni!!!,
huhuhu! ni dah masok tahap obsessed dah Hajar ni..,
haha! walaupape pon!,
tunggu sampai habis SPM!,
and simpan duit! use your own money to get this beautiful handphone!,
yeah! that's my dream!,
DOAKAN LAH IYEWK???

Tuesday, November 8, 2011

Rindu Sama Kamuh!

ALOWP!!!! assalamualaikum bloggers yang sudi untuk meluangkan masa anda di blog ni...,
and thanks a lot cause sudi men'follow' blog den yang tak sebeghape ni hah..,


rindu sama kamuh! wahai blog ku! dah berape minggu kite dah berjumpe yewk?? last bukak blog ni minggu lepas,
time kat kampung, tu pon di atas kesudian (sebenarnye lebih kepade paksaan! ngeeeiii) seorang abang sedare yang 'baik hati' untuk meminjamkan broadband nyer kepade saye... hehehe,
sempat usha je... tak sempat nak buat pape pon... kalau type pon..sikit jer.. and semue post-post tu akan dilambakkan di draft saye.. ngeeeeeiiii...,
dalam bulan ni, three weeks berturut-turut me and my beloved family balik kampung,
first weeks, cause mase tu cuti deepavali,
and kitorang tak nak tidur kitorang terganggu dek letupan bom-bom daripade saudare senegare yang agaknye 'jakon' nak sambut hari raye diowang (iyelleh!! diri sendiri pon same nak ngate orang laen! deyyy! pigidah.... kihkihkih)
second weeks, yang ni paling memeranjatkan saye sampai me and my ummi naik pening mase dalam perjalanan!,
time tu pukul satu pagi...,
tetibe jer umi kejotkan and bagitahu yang my beloved pak cik dah meninggal,,
lepas ni tak de lagi gelak tawa cik mat kesayangan saye ni,
tak dinafikan.. arwah cik mat adalah salah seorang daripade empat orang pak cik yang saye sayang..,
oleh itu, dikesempatan ini, saye ingin memohon budi baik bloggers untuk menyedekahkan al~fatihah kepada arwah Mohd Nor Bin Ali,
third weeks pulak, Raye Haji!!! Alealeale,
hahah! kelakar tahap tak hengat bile tengok orang-orang kampung terpakse berhempas pulas nak tarik due ekor lembu yang terlepas,
tak sempat nak ikat kat pokok, due ekor lembu tu dah berduet, berlari bekejaran,
seindah bunga di taman.. bak gunung yang megah... hey! hey! be serious! haha!
kesian kat Cik Leka tu,
habes kemik kerete die dilanggar dek lembu yang tengah syok-syok berkapel tu..,
hahah! okay guys! Soffia dah setad! mane boleh miss! ari ni episod last!,
out dolu! waalaikummussalam! ngehngehngeh! (O_=)

Wednesday, October 26, 2011

[허영생] HEO YOUNG SAENG - Out the club (choreography ver.)

                  
Alowp!   assalamualaikum!! hye guys!! wadd'up???,
layan youtube while answering geographic questions from score a..,
gempak isn't it??!!!,
boleh plak melayan youtube sambil jawab exam? ngehngehnhgeh!,
btw, gempak tak gempak..,
cuber korang tengok vid ni..,
pergh!!!! gempak tahap tak hengat lah young saeng menari!,
memang superb!!!! mate ni tak kalih-kalih bile tengok die menari,
cuber tengok tangan die... so beast! smart! daebak! terbaik! ngeeeeeiiiii,
and di'plus' dengan muzik nyer yang memang extraterestrial tuh,
dah lame search lagu ni kat youtube,
tapi tak jumpe-jumpe..,
jumpe pon yang ni je lah... tak sampai 2 minit.. adeeeeiiiiii,
okay..out dolu! bubye assalamualaikum... esok me and my beloved family wanna go to picnic!!
ALEALEALE! sooooo, hopefully esok tak hujan! tak delah kitorang kehampaan esok..,
AMIIIIIIN.....

P/S:beberape hari ni kat tempat saye asyik hujan jerk.., tadi pon bape kali umi cakap,
"BIBIK, AKAK...angkat hujan...jemuran dah turun...",
ngehngehngeh! soo, me and my bibik was happily mandi hujan sambil mengutip baju-baju yang tak kebah-kebah humidnyer tu..,
adhooooooiiiiiiiilaaaaaah... (=_=') tempat korang plak camne? hujan tak?? kat berite diowang buat ramalan yang negeri-negeri pantai timur maybe will having a flood!! woaah! bestnye! he3....,
kempunan nak meghase mandi air banjir nih... ngeeeiiiii

Friday, October 21, 2011

Warrior Baek Dong Soo! SUPERB AWESOME K-DRAMA!

Alowp! assalamualaikum!,
ni saye ade cerite best untuk dikongsi kepade semue peminat drama korea!,


Warrior Baek Dong Soo! sekarang ni masih dalam tayangan kat SBS,
kalau korang ade S'ONE HD,
jangan terlepas cerite yang superb awesome ni!,
setiap hari Rabu dan Khamis pada pukul 9.10 malam,
kat allkpop kate rating cerite ni no 1!,
and dah kalahkan cerite POSEIDON, (Choi Si Won ade berlakon dalam cerite  Poseidon ni!)
disamping pelakon lelaki die yang handsome and cute,
jalan cerite Warrior Baek Dong Soo ni pon best tahap tak hengat,
dan mampu untuk menggugurkan air mata saye kalau termiss satu episode!,
ngehngehngeh!
soooooo, the knights of my heart are!,

1) Jim Chang Wook
as Baek Dong Soo (baik) luar cerite pon baik!

2) Yoo Seung Ho
as Yeo Woon (jahat... tapi tak sangat.. AGAKLAHHH.....ngeeeiii) dalam citer ni je tau Seung Hoo jahat! luar cerite die baik sangat! baru je jumpe die kat KLCC dunia Hajar! kih...kih..kih...,
 
Jeneral Seung Ho and Jeneral Chang Wook





Chang Wook, Shin Hyun Bin as Ji Sun, Yoon So Yi as Hwang Jin Joo and  Seung Ho!






and dengan ini disertakan sekali dua buah lagu (O.S.T Warrior Baek Dong Soo) yang memang superb best!

1) 고여 - 신성우 (Shin Sung Woo)


2) Kim Tae Woo  (Fallin In Love) 김태우 사랑에 빠지다 MV


sedih kan? kesian kan Yoo Seung Ho~oppa! tapertaper! hajar ade kat sini! setie untuk pujuk awak! ngeeeeeeiiiiiiii (O_=)
seriously!,
Kim Tae Woo has a very superb vocal and voice dan layak untuk masuk THE VOICE!,
 ngehngehngeh! this is my two favie songs! so, hope you guys will enjoy watching this drama!

Wednesday, October 19, 2011

Busy like Crazy! alealeale!


 Alowp... assalamualaikum! HELLOOOOOiiiiiiiii.... hahaha!
pe kabo??? sihat tak? kalau tak sihat.. saye dengan ini mendoakan semoga anda quick-quick sihat.., ngehngehngeh!
for you information..or 'bahase malas'nye  F.Y.I, 
sekarang pelajar-pelajar form 2 kat negeri selangor tengah busy buat preparations for the finale exam!,
yeah! khamis ni start!!!!! wooooaaaaahhh!!!,
bush-buuushhhh! dooooom-doooom! booooom-KEBABOOOOMM!!!!!,
*bayangkan sendiri kat screen korang tu ade fireworks iyewk? den tak gheti nak buek....
kih..kih..kih.....,
and seperti kebiasaannye jugelah! setiap kali exam rutin saye ialah:
 yeah! TERBAIK MASA KINI....,
fuh.....lamaaaaakkkk.... TERBAIK-KAH??!!,
hahaha! actually memang terbaik pon! best giler...,
time-time lagi mase buat e-trial maths!,
memang havoc satu bilik bile mase dah sampai limit time...,
buahahah! soalan e-trial die yang memang tahap sederhana susah tu,
mampu membuatkan saye untuk mengadu kat si skendel baru saye ni...


nampak tak die pegang ape tuh??,
hah.. mase tu dialog die lebih kurang macam ni lah:
"tak pe hajar, saye akan lindungi awak dan saye akan hunus pedang ni kepade sesiape yang berani buat kacau time awak tengah FOKUS!... awak teruskan menjawab.. semoge berjaye ye??"
ahah!!!!!!!!!!! tu lah ape yang SEUNG HOO-oppa gitaw saye mase saye tengah kecoh jawab e-trial maths!,
untuk pengetahuan korang jugee....,
skendel baru saye ni memang macam ni.....,
asyik nak hunus je pedang tu kat orang.. tak gheti-gheti nak simpan agaknye?? kehkehkeh...,
okay-okay.. saye ingin mengundurkan kerusi ini ke belakang dan melangkah ke bilik tidur dulu..,
doakan saye dapat straight A yewk dalam finale exam kali ni..,
and semoga my beloved group HANAA will placed in the same class for next year!,
PRINCE SYAH!, B.M.G, ADAM LAVINE'S GIRLFIE and ofkos! MAKWE MINHWAN!
love you all soooo very mucholah!! ,
hehehe... BuiBui.....

Saturday, October 15, 2011

FT Island - Confession Live

           

assalamualaikum! hye! waddup guys???,
long time no see isn't it???,
this month is the busiest month ever!, 
cause nak last year exam...,
hahaha... F.T ISLAND daebak!!!!,
saye dah start obsessed kat group ni!!,
nih tengah rushing nih.. lepas ni nak study subjek agama islam pulaks,
so, tak nak cakap banyak...,
 hope you guys will enjoyed with this superb awesome song!,
SARANGHAE JAE JIN OPPA!!!!, ~he's mine!~ hahahaha...

Wednesday, October 5, 2011

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Jika Anda MASIH Single atau SUDAH Jatuh Cinta?

Don’t worry if you’re single.
Allah is looking at you right now, saying,
“I’m saving this girl for someone special"

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan
Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH,
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)

Sunday, October 2, 2011

Sunyi nye!!

320994_256137444423861_222273044476968_654610_1268011876_n_large

Alowp...ASSALAMUALAIKUM W.B.T,
hye guys?! wad'dup??!!! wargh!!!! extraterestrial kan gambar ni??,
he3...starting from today!,
baru saye perasan bile along tak de kat rumah,
our mood was very SUNYI!!!,
hasih! kenape bile die ade kat depan mate, 
hati ni rase geram tahap tak hengat punyelah!,
rase nak hantuk-hantuk kepale kat dinding sebab tak puas hati dengan die,
pastu bile die tak de kat rumah pulak,
rase rindu sangat-sangat kat along saye yang sorang tuh!,
kalau ade sayap macam burung tuh,
rase sekarang jugak dah pergi ABIM sebab nak jumpe dengan die!,
haish... betollah ape yang mak lang cakap,
"DEKAT-DEKAT BAU TAIK,
JAUH-JUAH BAU BUNGA",
agak pelik sebenarnye peribahase nih.... kan??,
he3...,oklah! out dulu..assalamualaikum! to along:
GOOD LUCK FOR YA PMR BRO! CHAIYOK2!

P/S: setakat ni dah due orang komen blog ni lambat loading, lambat sangat ker? kalau kat PC saye ni, kejap jerk!

Tuesday, September 27, 2011

APA??!! Apa Masalah Korang?!

Alowp! ASSALAMUALAIKUM W.B.T,
hye guys!! wad'dup?! suspender je kan tajok post ni?!,
he3.. hari ni mood saye pergi lari meninggalkan diri ini tanpe sempat dikejar walaupun dah naik kereta F1 untuk kejar 'si mood' tu balek, tapi die still lari laju jugak!,
memang daripade petang semalam! ade je orang yang tak pueh hati dengan anak Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman nih!,
entah ape salah diri saye pon tak tahulah,
yang saye tahu setakat ni, saye just jage zip kain saye sendiri!,
tak menyempat pulak nak 'usha' zip kain orang lain!,
tapi kenape diorang still nak mengusha zip kain saye ni?,
saye bukan paris hilton, justin bieber or lady gaga yang mengharap PUBLISITI MURAHAN daripade korang!,
STRESS tahu tak??!!, (>_<)
bile buat salah sikit je, mule lah orang nak sebok buat 'ketupat' walupun esok hari last raye,
berikut adalah contoh ayat yang akan dikeluarkan oleh masyarakat terhadap kami sebagai anak kepada para guru yang ada di MALAYSIA,
"apelah! anak cikgu pon boleh failed time pekse! buat malu kaum  cikgu kat malaysia je!",
"anak cikgu tu tak siap kerja", "anak cikgu tu pengotor, korek hidung dalam kelas",
"anak cikgu tu selekeh! pakai seluar senget sebelah", anak cikgu tu! anak cikgu ni!,
see???!!! siap seluar senget sebelah pon diorang boleh perasan??!!,
yang ni pulak, ayat yang akan keluar dari mulut cikgu tu kepade anak-anak die,
"anak kawan 'si cikgu ni' dapat nombor satu aliran tingkatan",
"anak kawan 'si cikgu ni' tak korek hidung dalam kelas",
"anak kawan 'si cikgu ni' tak pakai seluar senget sebalah",
"anak kawan 'si cikgu ni' cun-melecun,top-meletop! badan kurus-kerimping! boom-kebabooom! lagi!" itu lah! ini lah!,
see????!!!! did you see that??!!! korang nampak tak??!!,
betape peningnye kepale hotak kitorang ni di atas tanggapan korang tu semue! terutamenye makcik-makcik internet bergerak di sekeliling Taman Kajang Perdana ni!,
kenape tanggapan sebegini telah ditembak tepat ke otak semue anak-anak cikgu?!,
ape salah kitorang???????????,
saye bukan tak bersyukur, malahan saye bersyukur sangat sebab telah dipilih oleh ALLAH S.W.T untuk menjadi salah seorang anak cikgu!!,
BANGGE ouh! bile orang tanye,
"kau anak Cikgu Noraini yang best, top-meletop!,boom-kebaboom tukan???" sapew tak bangge ma??!!,
kembang sekejap hidung ni due meter! ngehngehngeh!
tapi saye STRESS di atas kesibukbadanan *busybody korang semue! janganlah terlampau menekan pemikiran kitorang! kitorang pon manusie! yang ade hati dan perasaan,
so.. APE MASALAH KORANG KEPADE KAMI?!

Sunday, September 25, 2011

Love For ALLAH S.W.T



  • Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya, “Setiap mata akan menangis pada hari kiamat kecuali mata yang menutup dari melihat sesuatu yang haram, mata yang berjalan malam dalam jihad pada jalan Allah dan mata yang menitiskan air mata sekali pun sebesar kepala lalat kerana takutkan Allah.” (H.R Abu Naim)
  • Ingatlah, sabar itu iman, duit bukan kawan, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman.

  • Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.~ Lao Tze
  • Sampan tidak akan dapat belayar di padang pasir betapa pun jua empuknya pasir itu ~Pepatah Arab
  • Manusia yang tidak berharap untuk menang telah sedia kalah.

    Tuesday, September 20, 2011

    CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

    Alowp. assalamualaikum, hye guys! wad'dup?!,
    fffuuuuuuhhhhh!! penat tahap tak hengat punyer!,
    baru lepas delete friends yang tidak dikenali kat facebook!,
    bayangkan! dari 659 orang friends,
    setelah ditimbang-tinggi-tinggi dan timbang-tinggi-tinggi lagi!, akhirnye jadilah ia ke angka 584, 
    hah! banyaktak-banyaktak?!, 
    75 orang wooooooh! ini bukan main-main punya!, *he3.. macam apek kedai potostet tu jek!
    haiyeh! ni lah padahnye kalau main accept je sesiape kat facebook tu!,
    so, nasihat dari 'akak' untuk korang semue!,
    "CEPAT SEBELUM FRIENDS KORANG KAT FACEBOOK TU BERTAMBAH!",
    and beware! jangan accept orang suka-suki je!,
    jangan ingat bile orang nak add korang tu,
    meaning die rase korang cantek, lawa, kiut-miut or whatsoever!,
    tak yah nak peghasan!,

    SEE??!! HELPS YOU CONNECT AND SHARE WITH THE PEOPLE IN YOUR LIFE!,
    YOUR LIFE!!!!!,
    yang tak de kene-mengene ngan hidup korang tu tak payah le sesusah nak accept yewk??,
    okay! itu saja untuk hari ini... assalamualaikum!

    p/s: Anda akan mempunyai ramai kenalan jika anda meminati mereka dan bukannya cuba membuat mereka meminati anda

    Sunday, September 18, 2011

    F.T ISLAND

    Alowp! assalamualaikum hye ladies and gentlemen! wad'dup?!,
    yesterday, kami ber'sepuluh' including me, aisyah, aina, anis, wani, aina farhanah, atirah, najiyah and ramai lagi pergi beraye ke rumah kawan-kawan yang terletak di sekitar saujana impian!,
    PERRGH! memang penat tahap tak hengat! sampai 'tergeliat' kaki akak!,
    ngehngehngeh! sepanjang perjalanan tu, kitorang asyik layan lagu hello-hello by F.T ISLAND jerk!,
    ni semue aisyah punye pasal! to aisyah: jangan mare! he3,
    and sampai balik saye ter'berjangkit' demam  F.T ISLAND yang dibawa oleh aisyah tu!,
    so.. hope you guys will enjoyed with all i've prepared! (o_=)



    LEE HONG KI :


    LEE JAE JIN (mine!) :


    JONG HOON :


    SEUNG HYUN (new member! sebelum ni OH WON BIN, tapi WON BIN dah keluar! to OPPA WON BIN! missed you soo very muchlah! suke dengar oppa rap dalam lagu LOVE-LOVE-LOVE!) :


    MIN HWAN :