Wednesday, July 6, 2011

ALowp..!! assalamualaikum.. hye guys! okeyh! today i wanna luahkan perasaan I yang telah ber'book' NIH!, ngehngehngeh!
WARGH!! baru tadi usha blog sorang hamba Allah ni,
mase tengah dok usha tu,
perasan gak kat blog die ade tulis banyak pasal 'kakak lambung' die!!
 *ahahah! jangan gune frasa 'kakak lambung' tu di sekolah yewk! gerenti cikgu korang menangis 7 hari 7 malam sebab die dah terlebih ajar anak murid die sampai boleh buat frasa sendiri. ngehngehngeh!!
bukan nak kate apelah, cume geram yang teramat sebab die ni asyik cite pasal 'minah senget' tuh!,
btw, bukan I sorang je yang panggel 'kakak lambung' die minah senget!,
geng-geng kat sekolah ABIM dulu pon panggel die minah senget, minah 'badakair'krit *hipokrit, minah cakap tak seghupe biken! jugak,
iyollah! die dok ceramah kat kitorang semue mase tu:
"JANGAN COUPLE, NO LOVE UNTIL AKAD, COUPLE ITU HARAM! TIADA ISTILAH COUPLE DI SISI ISLAM and what so everrr...."
tapi alih-alih die yang meng'kapel'kan dirinya sendiri!,
tak ke sedikit senget otak die di situ??!! he3...,
tu lah! old folks kan dah pernah cakap,
'SEBELUM MENEGUR ORANG TU, TENGOK DULU DIRI SENDIRI, kite buat tak ape yang kite nak suruh orang jangan buat nih?!' or dalam PRS sendiri dah ditekankan and siap buat moto PRS lagi tuh!,
"BANTU DIRI SEBELUM BANTU ORANG LAIN!",
ni ape dah dah jadik??!!, 
balek semule kepada 'kakak lambung' tu, memang saye setuju 100% lah dengan ape yang disampaikan, memang couple itu haram,
ramai pun dah tau kan??!!,
so, bagi sesiape yang couple dengan alasan untuk mencari pengalaman bile dah dirikan 'baitul muslim' nanti, memang tak patutlah!,
bak kate old folks juge, DARI MATA TURUN KE HATI,
so, bagi lelaki yang di luar sana,
korang sepatutnye terus meminang je anak dara orang yang first time tengok, dah boleh buat hati korang berdup-dap-dup-dap tuh!, *tapi tunggu dah cukup umur tau! kalau baru tiga belas tahun nak hantar rombongan meminang, tak ke senget tuh?! haha!
tak payah nak couple-couple ni!, membuang mase, menyesakkan fikiran, menyemakkan ruang otak yang ade, and yang paling penting menambahkan dosa, 
sebab ape?! melalui couple, secara tidak langsung akan berlakunya zina, zina boleh berlaku dalam macam-macam cara, kalau dalam terma couple ni,
biasanya budak-budak tak cukup umur yang couple ni akan saling rindu-merindui pasangan masing-masing, mandi tak lena, tidur tak basah.., yang paling teruk! ade jugak yang cakap, seminit tak bertemu ibarat sepuluh tahun menunggu dirimu! ceh!! dengan mak bapak die,
pernah die cakap camtuh?!, hah!! benda-benda ni semue akan menimbulkan zina hati dan zina mulut!,
Rasulullah S.A.W pernah bersabda mengenai zina dan cabang-cabangnya yang bermaksud:


“Nasib anak Adam mengenai zina telah ditetapkan. Tidak mustahil dia pernah melakukannya. Dua mata, zinanya memandang. Dua telinga, zinanya mendengar. Lidah, zinanya berkata. Tangan, zinanya memukul. Kaki, zinanya melangkah. Hati, zinanya ingin dan rindu, sedangkan faraj (kemaluan) hanya mengikuti atau tidak mengikuti.” 


Friman ALLAH S.W.T dalam surah al-israk ayat 32,


"Dan janganlah kamu menghampiri zina. Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk."


hindarilah zina ye adik-adik yang akak sayangi sekalian,


sabda Rasulullah S.A.W lagi,


"Hindarilah zina sebab ia menimbulkan enam kesan buruk, tiga di dunia dan tiga di akhirat. Yang di dunia, zina akan menghilangkan kegembiraan, menyebabkan fakir dan mengurangi
umur sedangkan keburukan di akhirat nanti, zina menyebabkan pelakunya diazab, dihisab secara ketat dan kekal di neraka."



hah! ingat tau ape yang 'akak' bagi ni,
WE'RE BORN IN TIME,
LIVE IN TIME,
DEAD IN TIME....
so, gunekanlah peluang kehidupan yang telah ALLAH S.W.T kurniakan ni dengan sebaik-baiknya!



2 comments:

  1. WE BORN IN TIME
    LIVE IN TIME
    DIE IN TIME ^^

    BES BETOL BACE BLOG HAJAR NIH !

    ReplyDelete
  2. HA3...,
    biase aje lah syah! blog kite tak chantek cam blog awk! btw, tengs kerana sudi meluangkan masa anda untuk melawat blog saye..he3..(n_n)

    ReplyDelete