Thursday, August 25, 2011

HERE I AM! (O_=)!


ALOWP! assalamualaikum!

Here I am, here I am
Here I am, here I am
Nomaneul wihae, sesangkkutkkaji
Here I am, here I am
Shawty know I want cha
HA3! hye guys! HERE I AM!!!,
setelah beberape hari menyepikan diri, kini tibalah saat untuk saya membisingkan diri pulaks! ha3..,
tadi baru lepas habis exam untuk bulan Ogos!,
PEEEEEEERRRRRGHHHH!!, memang 'tergeliat' otak anak kedua kepada Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman ni dibuatnya!,
bayangkan! dalam satu hari ni paper GEOGRAFI, KEMAHIRAN HIDUP and SEJARAH!,
all the subjects that we have to memorize facts! owh my ALLAH!!!,
memang dah 'tertwisted' lah otak den ni dok ngafal fakta-fakta tu semue!, 
CIKGU NI POWN!,
nape tak buat semue paper dalam mase satu hari jerk?!,
kan senang?! nanti otak anak kedue kepada Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman ni meletop! BOOOM!!,
pastu salahkan cikgu, and tak pepasal masuk paper front page,
"GURU DITANGKAP KERANA MENYEKSA OTAK ANAK-ANAK MURIDNYA DENGAN MEMBUAT JADUAL PEPERIKSAAN YANG TIDAK REALISTIK, IDEALISTIK DAN PLASTIK!!! ",
ngehngehngeh! ape tetibe je masuk bab plastik ni?!,
dikesempatan ini, saya, selaku rakan kepada bekas ahli kelab pencinta alam ingin menasihatkan anda agar JANGAN BUANG PLASTIK MERATE-RATE kerana anda akan tergolong dalam kalangan orang yang PLASTIK jika anda membuang plastik merata-rata,
okay, back to the storyboard, ececeh! cam nak buat novel jerk storyboard seghale nih,
haha! alhamdulillah, kemahiran hidup agak senang tadi, cume!!! cume... ade cumenye nih! haha! cume SEJARAH jerk! susah tahap tak hengat! ade ke patut cikgu yang buat soalan tu pergi letak soalan pasal bab yang kitorang tak belajar lagi?!,
aisehman... anyway! lagi lebih kurang 5 hari jerk lagi nak raye! ALEALEALE *patrick version,
kepada sesipae yang tak sempat shopping lagi tu,
jomlah join faiqah! haha! esok die nak pergi JUSCO, BALAKONG, 
nak pergi ORANGE SORBET katanye, nak cari kardigan,
haish...macam-macam..haha! okay... SELAMAT BECOMING HARI RAYA AIDILFITRI kepada semue yang pernah mengenali saye secara langsung ataupun tidak!,
kepada semue followers bloggie saye yang tak seberape ni!,
THANK YOU SOOO MUCH! SAYANG KAMU SEMUA! he3... wah! first time ni cakap macam tu,
kalau tak jangan harap nak cakap perkataan 'sayang' tu, eiii gheli windpipe I!! hahaha!,
okay! thanks guys cause korang sudi support blog ni! koranglah pemangkin semangat anak kedue kepada Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman ni untuk meneruskan perjuangan die dalam blogsphere *dunie blog (kalau ade sesiape yang tak tau, kalau dah tau, diam-diam sudah! he3) ni!,
SALAM UKHUWAH, SALAM MAHABBAH,  SALAM SATU MALAYSIA AND Assalamualaikumwarahmutallahiwabarokatuwamaghfirotuwaridhwanu!

Thursday, August 18, 2011

GoOd LuCk to all MY FAMILY MEMBERS! CHAIYOK! FIGHTING!

ALOWP....Assalamualaikum, hye guys!,
today, all my family members keluar dari rumah dengan segunung harapan,
along, trial exam for PMR,
abah, Interview kat satu tempat ni,
ija, ana, and adi, periksa bulan ogos,
ummi, new car! ngehngehngeh!,
me, oral b.m! perbahasan beb!!! my favie!! ngehngehngeh!,
ok..kitorang semue keluar dari rumah dengan membawa harapan yang besar,
especially along and abah,
along, wish you a good luck for your PMR trial yang sudah setad hari ni,
semoga along tenang mase jawab soalan! remember bro! you are the oldest in this family!,
kau lah harapan keluarga ni untuk buktikan yang kite jugak boleh bersaing dengan anak-anak mak long and mak ngah! anyway, sebenarnye owang jealous sangat tengok care kau belajar, yelah, kalau kau dah pegang buku tu, memang fokus 100% lah kau bagi, bukan macam adikmu yang seorang ni, bile time pegang buku je,
time tu lah rase mengantoks!, lapar! haus and macam-macam lagi,
aisehman... macam mane ni! tahun depan saye pulak nak perikse PMR, and of course my twin sisters! UPSR, tahun lepas tu along pulak SPM, tahun lepas tu pulak saye pulak SPM, tahun lepas tu pulak lagi, my twin sisters PMR and Adi UPSR,
huuuuwaaaaaaaaarrrrghhhh!!! macam mane?! hebat tak?! non-stop kan?! *bfuuush!,
hurm..oklah ...nak turun dulu..kang pak cik botaks datang, terhegeh-hegeh nak pakai kasot! he3.....bubye...assalamualaikum and salam mahabbah! (O_-)v *peace no war!

Saturday, August 6, 2011

CUTIE !! (n_n)

Alowp! Assalamualaikumwarahmatullahiwabarokatuhwamaghfirotuwaridhwanuilayaumiddin!!!!!!!!,
Hah! amek kau! panjangkan??! buahahah! okay2! tadi setelah berblogwalking, 
saye terjumpe dengan satu blog ni,
die post something fasal Angkasawan Negara, DR. Sheikh Muszaphar Shukor,
hahah! ternyata angkasawan pertama negara ni dah selamat menjadi bapa!,
CONGRATS TO YOU AND YOUR WIFE Doktor.!!!,
semoga kebahagiaan anda berkekalan hingga ke akhir hayat!,


alah comelnye die!!!! kuchi-kuchi chak!! tengok pipi die yang kemerah-merahan tuh!,
rase nak cubit je!!! he3!! geram 'akak' nengoknyer!


122711494E3BDE191EC43A (533×800)


huhu! gambar yang ni tiada kaitan yewk?! sesajew je letak! ngehngehngeh! jangan marah AISYAH!! kim hyun joong is mine! 

Friday, August 5, 2011

PASHMINA ?! (>_=)

Alowp! assalamualaikum! hye guys!,
huhuh! hari ni dah masuk hari ke 5 dalam bulan ramadhan! bulan yang penuh barakah ni,
my ummi said that this Saturday, she wanna bring us (me and my sisters! girls only! yang lelaki dok umah diam-diam!) to Jalan TAR! (Jalan Tunku Abdul Rahman kalau ade sesiape yang tak tahu lagi),
seperti yang korang ketahui, ade banyak sangat barang yang dijual kat Jalan TAR tu,
and yang paling BEST!! Louis Vuitton, Prada, Gucci, Salvatore Ferragamo yang harga nye paling kurang pun RM 400.00 boleh dapat dalam RM 60.00 jerh!,
haha! jauhkan bezenyer?! tapi yang madeinthailand punyelah! he3,
okay, berbalik pulak kat cite tadi,
actually, the main reason kitorang nak pergi situ adalah sebab nak cari tudung for baju raye nanti!,
semalam terpikir jugak! tak kan tahun ni nak pakai tudung bawal jugak?!,
hari biase pon pakai tudung jenis tu!,
rasenye nak buat kelainan sikitlah tahun ni,
just now baru search some info bout the latest style of hijab or tudung yang tengah hit sekarang ni,
rate-ratenye ramai yang suke pakai Pashmina,
 
cutekan? tapi my face memang tak sesuai dengan style macam ni,
so, saye pon searchlah pulak style lain, 
setelah beberapa minit ber'blogwalking', 
last-last terjumpe dengan satu blog yang buat tutor camne nak pakai Pashimina with a simple style!,
nasib baek hari tu umi ade beli satu, 
mulenye nak pakai mase balek kampung, tapi tak tahu macam mane nak menyarungkan benda'alah tu kat kepale ni!,
so, jadilah pekasam kat dalam bilikku yang serba pink tu! he3!,
setelah beberapa minit melilit-lilit sampai nak tercekik leher 'akak' dibuatnye Pashmina tuh,
akhirnye PASS jugak untuk pakai! yeah!! lepas pakai tu tunjuklah kat Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini and she said 'Okey!! kene dengan muke akak berbanding tudung sarung!,' and I was very happy for that compliment! expand sekejap hidungku due meter! huhu!,
and i've made decision! tahun ni nak tukar style tudung! from tudung bawal to Pashmina !,
dan dah buat list pun nak beli warne ape! ngehngehngeh! advance kan?! adek saye pun tak buat list! saye yang melebih-lebih! he3.. excited nak tukar style ni!,
hu3...okay..i have to go! BUBUS!!! salam 1 Malaysia! salam 1 Dodol! kehkehkeh!


Wednesday, August 3, 2011

H.A.N.A.A !! (O_-)

Alowp..assalamualaikum! salam ukhuwah!,
hye again guys! banyak tak entri yang saye post malam ni?! banyakkanbanyakkan?! hahah!,
okay, this entri is all about my new group,
H.A.N.A.A,
stands for:
H - Hajar
A - Aina
N - Nisreen
A - Anis
A - Aisyah
he3! we're a five liTTLE girl from 1 KAA 2 dan tahun ini telah ditakdirkan untuk same kelas lagi iaitu 2 KAA 1,
yang sentiase bersame menghadapi rintangan dalam apa jua cabaran dan rintangan,
dan sering mengamalkan prinsip WONDER PETS! iaitu:
'APA YANG PENTING?! KERJASAMA!!! ',
ngehngehngeh! don't forget to visit our official bloggie! >>>> H.A.N.A.A <<<<,
 kalau ade ape-ape cadangan silelah! dijemput untuk mengomen! dan jangan lupe untuk tinggalkan 'jejak' anda! (link blog) he3.., jangan malu! jangan segan! tak denyer kitorang makan korang!, he3..

rajin tak me and aina menta'aruf komik??!! ngehngehngeh!,

cutie Anis!!!!!,

 Aisyah! the Prince of Elegence!! kehkehkeh!

Anis and Nisreen! mc'd mase kat kelas 1 Kaa 2 tahun lepas!,
OKay, that's all from me! e134h143e wanna go out! kehkehkeh! bubye! assalamualaikum! 

MARI MENAMBAH FOLLOWER BERSAMA HANNAH TOTS


Joined another segment! he3.. sape-sape nak join??!!,