Friday, August 5, 2011

PASHMINA ?! (>_=)

Alowp! assalamualaikum! hye guys!,
huhuh! hari ni dah masuk hari ke 5 dalam bulan ramadhan! bulan yang penuh barakah ni,
my ummi said that this Saturday, she wanna bring us (me and my sisters! girls only! yang lelaki dok umah diam-diam!) to Jalan TAR! (Jalan Tunku Abdul Rahman kalau ade sesiape yang tak tahu lagi),
seperti yang korang ketahui, ade banyak sangat barang yang dijual kat Jalan TAR tu,
and yang paling BEST!! Louis Vuitton, Prada, Gucci, Salvatore Ferragamo yang harga nye paling kurang pun RM 400.00 boleh dapat dalam RM 60.00 jerh!,
haha! jauhkan bezenyer?! tapi yang madeinthailand punyelah! he3,
okay, berbalik pulak kat cite tadi,
actually, the main reason kitorang nak pergi situ adalah sebab nak cari tudung for baju raye nanti!,
semalam terpikir jugak! tak kan tahun ni nak pakai tudung bawal jugak?!,
hari biase pon pakai tudung jenis tu!,
rasenye nak buat kelainan sikitlah tahun ni,
just now baru search some info bout the latest style of hijab or tudung yang tengah hit sekarang ni,
rate-ratenye ramai yang suke pakai Pashmina,
 
cutekan? tapi my face memang tak sesuai dengan style macam ni,
so, saye pon searchlah pulak style lain, 
setelah beberapa minit ber'blogwalking', 
last-last terjumpe dengan satu blog yang buat tutor camne nak pakai Pashimina with a simple style!,
nasib baek hari tu umi ade beli satu, 
mulenye nak pakai mase balek kampung, tapi tak tahu macam mane nak menyarungkan benda'alah tu kat kepale ni!,
so, jadilah pekasam kat dalam bilikku yang serba pink tu! he3!,
setelah beberapa minit melilit-lilit sampai nak tercekik leher 'akak' dibuatnye Pashmina tuh,
akhirnye PASS jugak untuk pakai! yeah!! lepas pakai tu tunjuklah kat Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini and she said 'Okey!! kene dengan muke akak berbanding tudung sarung!,' and I was very happy for that compliment! expand sekejap hidungku due meter! huhu!,
and i've made decision! tahun ni nak tukar style tudung! from tudung bawal to Pashmina !,
dan dah buat list pun nak beli warne ape! ngehngehngeh! advance kan?! adek saye pun tak buat list! saye yang melebih-lebih! he3.. excited nak tukar style ni!,
hu3...okay..i have to go! BUBUS!!! salam 1 Malaysia! salam 1 Dodol! kehkehkeh!


2 comments:

  1. hihi..sama lar.Awal2 da buat list nak bli apa,kale ape..ngee :D

    ReplyDelete
  2. zareliqa afiqa: he3, sep2!! saye ni buat je list, tapi kengkadang 'terbeli' ('ter' lah sangat! ngehngehngeh) lebih daripade ape yang ditulis dalam list tu! he3!

    ReplyDelete