Tuesday, September 27, 2011

APA??!! Apa Masalah Korang?!

Alowp! ASSALAMUALAIKUM W.B.T,
hye guys!! wad'dup?! suspender je kan tajok post ni?!,
he3.. hari ni mood saye pergi lari meninggalkan diri ini tanpe sempat dikejar walaupun dah naik kereta F1 untuk kejar 'si mood' tu balek, tapi die still lari laju jugak!,
memang daripade petang semalam! ade je orang yang tak pueh hati dengan anak Guru Penasihat Kelab Bola Sepak SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman nih!,
entah ape salah diri saye pon tak tahulah,
yang saye tahu setakat ni, saye just jage zip kain saye sendiri!,
tak menyempat pulak nak 'usha' zip kain orang lain!,
tapi kenape diorang still nak mengusha zip kain saye ni?,
saye bukan paris hilton, justin bieber or lady gaga yang mengharap PUBLISITI MURAHAN daripade korang!,
STRESS tahu tak??!!, (>_<)
bile buat salah sikit je, mule lah orang nak sebok buat 'ketupat' walupun esok hari last raye,
berikut adalah contoh ayat yang akan dikeluarkan oleh masyarakat terhadap kami sebagai anak kepada para guru yang ada di MALAYSIA,
"apelah! anak cikgu pon boleh failed time pekse! buat malu kaum  cikgu kat malaysia je!",
"anak cikgu tu tak siap kerja", "anak cikgu tu pengotor, korek hidung dalam kelas",
"anak cikgu tu selekeh! pakai seluar senget sebelah", anak cikgu tu! anak cikgu ni!,
see???!!! siap seluar senget sebelah pon diorang boleh perasan??!!,
yang ni pulak, ayat yang akan keluar dari mulut cikgu tu kepade anak-anak die,
"anak kawan 'si cikgu ni' dapat nombor satu aliran tingkatan",
"anak kawan 'si cikgu ni' tak korek hidung dalam kelas",
"anak kawan 'si cikgu ni' tak pakai seluar senget sebalah",
"anak kawan 'si cikgu ni' cun-melecun,top-meletop! badan kurus-kerimping! boom-kebabooom! lagi!" itu lah! ini lah!,
see????!!!! did you see that??!!! korang nampak tak??!!,
betape peningnye kepale hotak kitorang ni di atas tanggapan korang tu semue! terutamenye makcik-makcik internet bergerak di sekeliling Taman Kajang Perdana ni!,
kenape tanggapan sebegini telah ditembak tepat ke otak semue anak-anak cikgu?!,
ape salah kitorang???????????,
saye bukan tak bersyukur, malahan saye bersyukur sangat sebab telah dipilih oleh ALLAH S.W.T untuk menjadi salah seorang anak cikgu!!,
BANGGE ouh! bile orang tanye,
"kau anak Cikgu Noraini yang best, top-meletop!,boom-kebaboom tukan???" sapew tak bangge ma??!!,
kembang sekejap hidung ni due meter! ngehngehngeh!
tapi saye STRESS di atas kesibukbadanan *busybody korang semue! janganlah terlampau menekan pemikiran kitorang! kitorang pon manusie! yang ade hati dan perasaan,
so.. APE MASALAH KORANG KEPADE KAMI?!

Sunday, September 25, 2011

Love For ALLAH S.W.T



  • Rasulullah s.a.w bersabda maksudnya, “Setiap mata akan menangis pada hari kiamat kecuali mata yang menutup dari melihat sesuatu yang haram, mata yang berjalan malam dalam jihad pada jalan Allah dan mata yang menitiskan air mata sekali pun sebesar kepala lalat kerana takutkan Allah.” (H.R Abu Naim)
  • Ingatlah, sabar itu iman, duit bukan kawan, dunia hanya pinjaman dan mati tak berteman.

  • Perjalanan seribu batu bermula dari satu langkah.~ Lao Tze
  • Sampan tidak akan dapat belayar di padang pasir betapa pun jua empuknya pasir itu ~Pepatah Arab
  • Manusia yang tidak berharap untuk menang telah sedia kalah.

    Tuesday, September 20, 2011

    CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!

    Alowp. assalamualaikum, hye guys! wad'dup?!,
    fffuuuuuuhhhhh!! penat tahap tak hengat punyer!,
    baru lepas delete friends yang tidak dikenali kat facebook!,
    bayangkan! dari 659 orang friends,
    setelah ditimbang-tinggi-tinggi dan timbang-tinggi-tinggi lagi!, akhirnye jadilah ia ke angka 584, 
    hah! banyaktak-banyaktak?!, 
    75 orang wooooooh! ini bukan main-main punya!, *he3.. macam apek kedai potostet tu jek!
    haiyeh! ni lah padahnye kalau main accept je sesiape kat facebook tu!,
    so, nasihat dari 'akak' untuk korang semue!,
    "CEPAT SEBELUM FRIENDS KORANG KAT FACEBOOK TU BERTAMBAH!",
    and beware! jangan accept orang suka-suki je!,
    jangan ingat bile orang nak add korang tu,
    meaning die rase korang cantek, lawa, kiut-miut or whatsoever!,
    tak yah nak peghasan!,

    SEE??!! HELPS YOU CONNECT AND SHARE WITH THE PEOPLE IN YOUR LIFE!,
    YOUR LIFE!!!!!,
    yang tak de kene-mengene ngan hidup korang tu tak payah le sesusah nak accept yewk??,
    okay! itu saja untuk hari ini... assalamualaikum!

    p/s: Anda akan mempunyai ramai kenalan jika anda meminati mereka dan bukannya cuba membuat mereka meminati anda

    Sunday, September 18, 2011

    F.T ISLAND

    Alowp! assalamualaikum hye ladies and gentlemen! wad'dup?!,
    yesterday, kami ber'sepuluh' including me, aisyah, aina, anis, wani, aina farhanah, atirah, najiyah and ramai lagi pergi beraye ke rumah kawan-kawan yang terletak di sekitar saujana impian!,
    PERRGH! memang penat tahap tak hengat! sampai 'tergeliat' kaki akak!,
    ngehngehngeh! sepanjang perjalanan tu, kitorang asyik layan lagu hello-hello by F.T ISLAND jerk!,
    ni semue aisyah punye pasal! to aisyah: jangan mare! he3,
    and sampai balik saye ter'berjangkit' demam  F.T ISLAND yang dibawa oleh aisyah tu!,
    so.. hope you guys will enjoyed with all i've prepared! (o_=)



    LEE HONG KI :


    LEE JAE JIN (mine!) :


    JONG HOON :


    SEUNG HYUN (new member! sebelum ni OH WON BIN, tapi WON BIN dah keluar! to OPPA WON BIN! missed you soo very muchlah! suke dengar oppa rap dalam lagu LOVE-LOVE-LOVE!) :


    MIN HWAN :






    Tuesday, September 13, 2011

    SHIM CHANG MIN OPPA! he3..

    ALoWp....ASSALAMUALAIKUM W.B.T!!!!,
    wad'dup ladies and gentlemen?! he3...,
    hari ni saye dengan sukerelanye dan tanpa paksaan dari mana-mana pihak ingin mnge'post'kan pasal someone yang telah berjaye membuat saye jadi
    mandi tak kenyang, tidur tak basah, makan tak lena! kih kih kih..,
    ShIm cHaNg mIn oppa <3 <3 <3!!!!!!,
    sedikit fakta mengenai my boifie yang sowang ni,
    dilahirkan pada 18 FEBRUARI 1988, FEBRUARI! did you see that! ha3.. same bulan leer!,
    darah B! same lagilah! kih kih kih!,
    he's buddhist! see farisol?! bukan semue artis korea freemason! die bukan feemason yewk??!!,
    chang min oppa suke warne putih and ungu, die  jugak suke bace buku!, haha! same!!, 
    sorry to all chang min's oppa fans! dah memang minat kitorang same kan?! nak buat camne?! betol tak? kihkihkih, gurau jer! jangan takeheart *ambilhati yewk?!,
    saye mule termimpikan oppa ni mase start tengok cerite PARADISE RANCH!,
    die memang cute sangat mase tengah marah, senyum, nangis! and suke sangat tengok mate die yang berkace-kace tu! he3.. ,
    and jalan cerite PARADISE RANCH tu pun best sangat! sooo catchylah!,
    DONG JU (chang min) yang selalu marahkan DA JI (lee yoen hee), selau komen ape yang DA JI buat, selalu tengking-tengking DA JI tu,
    tapi sebenarnye, die nak jadikan DA JI tu perempuan yang tabah, sebab DA JI tu sedikit naif! he3, itulah sedikit selitan mengenai cerite PARADISE RANCH NI..,
    tengok jangan tak tengok! seriously! saye lagi suke tegok cerite ni dari cerite PLAYFULL KISS and BOYS OVER FLOWER! tu pendapat sayelah! tak tahu pulak pendapat korang macam mane!,
    yelah! lain orang lain hat, lain pendapatnye! betol tak?!,
    he3.. okay.. its time for photos! hope you'll enjoy with what i've prepared and searched!,






    comel tak??!!!!



































    Our Happy Cake Prince
    want some???

    okey! sampai di sini sahaja! peringatan! HE'S MINE! NGEHNGEHNGEH!,
    bubye! assalamualaikum





    http://augustinekpop.blogspot.com/2010/11/fakta-changmin-shim.html