Wednesday, October 26, 2011

[허영생] HEO YOUNG SAENG - Out the club (choreography ver.)

                  
Alowp!   assalamualaikum!! hye guys!! wadd'up???,
layan youtube while answering geographic questions from score a..,
gempak isn't it??!!!,
boleh plak melayan youtube sambil jawab exam? ngehngehnhgeh!,
btw, gempak tak gempak..,
cuber korang tengok vid ni..,
pergh!!!! gempak tahap tak hengat lah young saeng menari!,
memang superb!!!! mate ni tak kalih-kalih bile tengok die menari,
cuber tengok tangan die... so beast! smart! daebak! terbaik! ngeeeeeiiiii,
and di'plus' dengan muzik nyer yang memang extraterestrial tuh,
dah lame search lagu ni kat youtube,
tapi tak jumpe-jumpe..,
jumpe pon yang ni je lah... tak sampai 2 minit.. adeeeeiiiiii,
okay..out dolu! bubye assalamualaikum... esok me and my beloved family wanna go to picnic!!
ALEALEALE! sooooo, hopefully esok tak hujan! tak delah kitorang kehampaan esok..,
AMIIIIIIN.....

P/S:beberape hari ni kat tempat saye asyik hujan jerk.., tadi pon bape kali umi cakap,
"BIBIK, AKAK...angkat hujan...jemuran dah turun...",
ngehngehngeh! soo, me and my bibik was happily mandi hujan sambil mengutip baju-baju yang tak kebah-kebah humidnyer tu..,
adhooooooiiiiiiiilaaaaaah... (=_=') tempat korang plak camne? hujan tak?? kat berite diowang buat ramalan yang negeri-negeri pantai timur maybe will having a flood!! woaah! bestnye! he3....,
kempunan nak meghase mandi air banjir nih... ngeeeiiiii

Friday, October 21, 2011

Warrior Baek Dong Soo! SUPERB AWESOME K-DRAMA!

Alowp! assalamualaikum!,
ni saye ade cerite best untuk dikongsi kepade semue peminat drama korea!,


Warrior Baek Dong Soo! sekarang ni masih dalam tayangan kat SBS,
kalau korang ade S'ONE HD,
jangan terlepas cerite yang superb awesome ni!,
setiap hari Rabu dan Khamis pada pukul 9.10 malam,
kat allkpop kate rating cerite ni no 1!,
and dah kalahkan cerite POSEIDON, (Choi Si Won ade berlakon dalam cerite  Poseidon ni!)
disamping pelakon lelaki die yang handsome and cute,
jalan cerite Warrior Baek Dong Soo ni pon best tahap tak hengat,
dan mampu untuk menggugurkan air mata saye kalau termiss satu episode!,
ngehngehngeh!
soooooo, the knights of my heart are!,

1) Jim Chang Wook
as Baek Dong Soo (baik) luar cerite pon baik!

2) Yoo Seung Ho
as Yeo Woon (jahat... tapi tak sangat.. AGAKLAHHH.....ngeeeiii) dalam citer ni je tau Seung Hoo jahat! luar cerite die baik sangat! baru je jumpe die kat KLCC dunia Hajar! kih...kih..kih...,
 
Jeneral Seung Ho and Jeneral Chang Wook





Chang Wook, Shin Hyun Bin as Ji Sun, Yoon So Yi as Hwang Jin Joo and  Seung Ho!






and dengan ini disertakan sekali dua buah lagu (O.S.T Warrior Baek Dong Soo) yang memang superb best!

1) 고여 - 신성우 (Shin Sung Woo)


2) Kim Tae Woo  (Fallin In Love) 김태우 사랑에 빠지다 MV


sedih kan? kesian kan Yoo Seung Ho~oppa! tapertaper! hajar ade kat sini! setie untuk pujuk awak! ngeeeeeeiiiiiiii (O_=)
seriously!,
Kim Tae Woo has a very superb vocal and voice dan layak untuk masuk THE VOICE!,
 ngehngehngeh! this is my two favie songs! so, hope you guys will enjoy watching this drama!

Wednesday, October 19, 2011

Busy like Crazy! alealeale!


 Alowp... assalamualaikum! HELLOOOOOiiiiiiiii.... hahaha!
pe kabo??? sihat tak? kalau tak sihat.. saye dengan ini mendoakan semoga anda quick-quick sihat.., ngehngehngeh!
for you information..or 'bahase malas'nye  F.Y.I, 
sekarang pelajar-pelajar form 2 kat negeri selangor tengah busy buat preparations for the finale exam!,
yeah! khamis ni start!!!!! wooooaaaaahhh!!!,
bush-buuushhhh! dooooom-doooom! booooom-KEBABOOOOMM!!!!!,
*bayangkan sendiri kat screen korang tu ade fireworks iyewk? den tak gheti nak buek....
kih..kih..kih.....,
and seperti kebiasaannye jugelah! setiap kali exam rutin saye ialah:
 yeah! TERBAIK MASA KINI....,
fuh.....lamaaaaakkkk.... TERBAIK-KAH??!!,
hahaha! actually memang terbaik pon! best giler...,
time-time lagi mase buat e-trial maths!,
memang havoc satu bilik bile mase dah sampai limit time...,
buahahah! soalan e-trial die yang memang tahap sederhana susah tu,
mampu membuatkan saye untuk mengadu kat si skendel baru saye ni...


nampak tak die pegang ape tuh??,
hah.. mase tu dialog die lebih kurang macam ni lah:
"tak pe hajar, saye akan lindungi awak dan saye akan hunus pedang ni kepade sesiape yang berani buat kacau time awak tengah FOKUS!... awak teruskan menjawab.. semoge berjaye ye??"
ahah!!!!!!!!!!! tu lah ape yang SEUNG HOO-oppa gitaw saye mase saye tengah kecoh jawab e-trial maths!,
untuk pengetahuan korang jugee....,
skendel baru saye ni memang macam ni.....,
asyik nak hunus je pedang tu kat orang.. tak gheti-gheti nak simpan agaknye?? kehkehkeh...,
okay-okay.. saye ingin mengundurkan kerusi ini ke belakang dan melangkah ke bilik tidur dulu..,
doakan saye dapat straight A yewk dalam finale exam kali ni..,
and semoga my beloved group HANAA will placed in the same class for next year!,
PRINCE SYAH!, B.M.G, ADAM LAVINE'S GIRLFIE and ofkos! MAKWE MINHWAN!
love you all soooo very mucholah!! ,
hehehe... BuiBui.....

Saturday, October 15, 2011

FT Island - Confession Live

           

assalamualaikum! hye! waddup guys???,
long time no see isn't it???,
this month is the busiest month ever!, 
cause nak last year exam...,
hahaha... F.T ISLAND daebak!!!!,
saye dah start obsessed kat group ni!!,
nih tengah rushing nih.. lepas ni nak study subjek agama islam pulaks,
so, tak nak cakap banyak...,
 hope you guys will enjoyed with this superb awesome song!,
SARANGHAE JAE JIN OPPA!!!!, ~he's mine!~ hahahaha...

Wednesday, October 5, 2011

Apa Yang Perlu Anda Lakukan Jika Anda MASIH Single atau SUDAH Jatuh Cinta?

Don’t worry if you’re single.
Allah is looking at you right now, saying,
“I’m saving this girl for someone special"

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan
Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH,
"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )


Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya
Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)

Sunday, October 2, 2011

Sunyi nye!!

320994_256137444423861_222273044476968_654610_1268011876_n_large

Alowp...ASSALAMUALAIKUM W.B.T,
hye guys?! wad'dup??!!! wargh!!!! extraterestrial kan gambar ni??,
he3...starting from today!,
baru saye perasan bile along tak de kat rumah,
our mood was very SUNYI!!!,
hasih! kenape bile die ade kat depan mate, 
hati ni rase geram tahap tak hengat punyelah!,
rase nak hantuk-hantuk kepale kat dinding sebab tak puas hati dengan die,
pastu bile die tak de kat rumah pulak,
rase rindu sangat-sangat kat along saye yang sorang tuh!,
kalau ade sayap macam burung tuh,
rase sekarang jugak dah pergi ABIM sebab nak jumpe dengan die!,
haish... betollah ape yang mak lang cakap,
"DEKAT-DEKAT BAU TAIK,
JAUH-JUAH BAU BUNGA",
agak pelik sebenarnye peribahase nih.... kan??,
he3...,oklah! out dulu..assalamualaikum! to along:
GOOD LUCK FOR YA PMR BRO! CHAIYOK2!

P/S: setakat ni dah due orang komen blog ni lambat loading, lambat sangat ker? kalau kat PC saye ni, kejap jerk!