Tuesday, November 8, 2011

Rindu Sama Kamuh!

ALOWP!!!! assalamualaikum bloggers yang sudi untuk meluangkan masa anda di blog ni...,
and thanks a lot cause sudi men'follow' blog den yang tak sebeghape ni hah..,


rindu sama kamuh! wahai blog ku! dah berape minggu kite dah berjumpe yewk?? last bukak blog ni minggu lepas,
time kat kampung, tu pon di atas kesudian (sebenarnye lebih kepade paksaan! ngeeeiii) seorang abang sedare yang 'baik hati' untuk meminjamkan broadband nyer kepade saye... hehehe,
sempat usha je... tak sempat nak buat pape pon... kalau type pon..sikit jer.. and semue post-post tu akan dilambakkan di draft saye.. ngeeeeeiiii...,
dalam bulan ni, three weeks berturut-turut me and my beloved family balik kampung,
first weeks, cause mase tu cuti deepavali,
and kitorang tak nak tidur kitorang terganggu dek letupan bom-bom daripade saudare senegare yang agaknye 'jakon' nak sambut hari raye diowang (iyelleh!! diri sendiri pon same nak ngate orang laen! deyyy! pigidah.... kihkihkih)
second weeks, yang ni paling memeranjatkan saye sampai me and my ummi naik pening mase dalam perjalanan!,
time tu pukul satu pagi...,
tetibe jer umi kejotkan and bagitahu yang my beloved pak cik dah meninggal,,
lepas ni tak de lagi gelak tawa cik mat kesayangan saye ni,
tak dinafikan.. arwah cik mat adalah salah seorang daripade empat orang pak cik yang saye sayang..,
oleh itu, dikesempatan ini, saye ingin memohon budi baik bloggers untuk menyedekahkan al~fatihah kepada arwah Mohd Nor Bin Ali,
third weeks pulak, Raye Haji!!! Alealeale,
hahah! kelakar tahap tak hengat bile tengok orang-orang kampung terpakse berhempas pulas nak tarik due ekor lembu yang terlepas,
tak sempat nak ikat kat pokok, due ekor lembu tu dah berduet, berlari bekejaran,
seindah bunga di taman.. bak gunung yang megah... hey! hey! be serious! haha!
kesian kat Cik Leka tu,
habes kemik kerete die dilanggar dek lembu yang tengah syok-syok berkapel tu..,
hahah! okay guys! Soffia dah setad! mane boleh miss! ari ni episod last!,
out dolu! waalaikummussalam! ngehngehngeh! (O_=)

No comments:

Post a Comment