Wednesday, November 23, 2011

Rumusan....

Alowp! assalamualaikum! hye semua??, waddup??,
and this is the post I've waited ever in every year!,
RUMUSAN! to me, rumusan tu ialah kesimpulan yang kite dapat dari sesuatu perkare yang telah terjadi dalam hidup ini,
and of course, bukan nak belagak tapi memang dah ketare benor dah nampaknye,
tahap kematangan saye melonjak ke tahap yang tidak terjangka pada tahun 2011,
boleh dapat anugerah tokoh hijrah tak?? ngeeeiiii,
tahun yang penuh dengan cabaran,
CABARAN! love these bautiful word,
cabaran yang mengajar kite erti kesabaran,
yang memaksa kite untuk keluar dari kepompong yang kite cipte sendiri demi menjage reputasi,
yang menghasilkan pengalaman berharga yang memang priceless and tidak boleh didapati dari kedai anei tu, hehehe!,
tahun ni cabaran yang saye lalui memang tak terkire,
even time form 1 pon tak sebanyak ni!,
3 of my beloved uncle pergi meninggalkan saye dari dunie ini,
ego yang dah sampai tahap petale ke lapan, dah beso le kate kan.. makin tinggi ler ego nye,
berade dalam kelas pertame,
itu antare tige cabaran yang sangat besar yang saye telah laui sepanjang tahun 2011 ni,
seriously, saye terseksa bile duduk dalam kelas pertame,
expectation dari cikgu yang melampau kepade saye yang biase-biase ni,
lambat hantar kerja sikit memang kene lah,
ditambah lagi dengan virus 'malaslisme' yang semakin hari semakin menular ke seluruh anggota badan saya ni,
SUBAHANNALLAH!, memang besar sangat dugaannye..,
and ALHAMDULILLAH juge.. sebab saye dikurniakan 4 orang kawan yang memang superb! hehehe!,
to H.A.N.A.A! OR maybe H.A.N.A.A. tu akan bertukar ke A.N.A.A TAHUN DEPAN??,
love this group very much! seriously, tak pernah jumpe kawan sehebat kalian! thanks for being my awesome friends and sudi berkongsi pengalaman dengan saye yang biase-biase ni,
korang memang pandai! kite mengaku yang kite ni agak terkebelakang daripade korang!,
 so, hope you guys will happy next year!,
for sure will miss you girls!,
 AINA FARISYA punye renungan heartless and kesudian die menadah telinge mendengar saye berceloteh and luahan perasaan saye terutamanye pasal si kacang almondlondon tuh!,
AISYAH NUIR HANNAN  punye perangai yang gile-gile and ofekos tanpe disedari oleh empunya diri, die memang cute tahap tak hengat time die tegor orang yang die tak kenal tuh,
ANIS ADRIANNA punye late-3minutes-cath-up tu.. hehe sorry Anis! tapi part tu yang paling kite suke kat diri awak, awak nampak comel mase buat muke blurr tu!,
NISREEN AFIFI punyer bebelan and akan automatik stop membebel bile kitorang cerite pasal F.T. Island or MINHAWAN die tu... heheh! *minhawan tu not a typing error kay??,
so sorry, korang.. hubungan jarak jauh memang tak akan mungkin berkekalan,
macam tu jugak dengan persahabatan.. so, biar lah kite tarik diri!
hehe! so, kesimpulan berharge yang dapat saye peroleh pada tahun ini ialah,

sahabat sempurna memang tak pernah wujud di atas bumi ALLAH S.W.T ini,
kite sebagai manusialah yang harus saling menyempurnakan antara satu sama lain,
melengkapi kelemahan antara satu sama lain,
saling menjadikan kelemahan sahabat itu sebagai kekuatan kita begitu juga sebaliknya,
dan yang paling penting!,
saling memerlukan antara satu sama lain.



p/s: i'm crying like crazy while typing this post.... I really need someone being beside me and confess everything in my heart right now! totally right now... !REALLY! uhukuhukuhuk! (=_=')

No comments:

Post a Comment