Thursday, December 29, 2011

Perfect Closure

Assalamualaikum, seperti biasa, wad'dup guys? how ya doin?,
5 hari lagi nak sekolah, ni tengah gabra gile ni,
"Honeymoon Year" telah menutup tirai,
dan PMR pun memunculkan dirinye... adeeilah..,
pinjam ayat Malek dalam KL GANSTER kejap, "Cuti dah habis, bro,",
ahah! anyway, baru-baru ni kitorang balek kampung,
and mase last day kat kampung,
macam-macam activity yang me and me cousins buat,
such as maihn sep-sep!, bola baling and galah panjang!,
dramatik sungguh care kitorang bermain,
gaduh-gaduh manje, gelak-gelak tergolek, menangis olok-olok pon ade!, haha!,
petang tu pulak, 'Si Penyembur Ubat Nyamuk' datang tanpa sebarang amaran,
ape lagi, kitorang pun menjeritlah.., 'Jerebu!!! Jerebu!!!' ahaha!,
tak sampai beberapa minit 'segerombolan lipas' pun memunculkan diri mereka,*
betul ke penjodoh bilangan tu?,
dan keadaan dalam rumah Nenek Kalsom tu pun dah seghupe tengah gemba bumi je..,
yang lelaki pun jeritnye mengalahkan perempuan,
bayangkan.. lebih daripade 20 ekor lipas datang menyerang tentera Nenek Kalsom! ahaha!,
nasib baik ade 'GENG LIPAS' yang ahlinye terdiri daripade budak-budak yang umurnye 8 tahun ke bawah,
bersenjatakan 'Penyapu Power!' diorang pun membunuh lipas-lipas tu tanpa belas kasihan, *buat malu aje!,
hahah! so, that's my Honeymoon Year's Perfect Closure!,
seriously, 'Party Lipas' memang jauh lagi best daripade 'Party Kasi Letowp! Kampung Morten!' yang selalu kitorang buat... hehehe!

Thursday, December 15, 2011

I'M Left!, Lonely Girl *bfussh!!!!


Alowp...assalamualaikum..hye guys?! wad'duP???,
here I am!! wargh! being left alone by my family!
*actually tak de lah sorang-sorang, ofekos my bibik and ayin pun ade, but still! feel lonely tu ade jugak,
diorang semue sedap-sedap mengisi 'polot' kat kedai Cik Yak a.k.a D' SALMIAH CORNER,
time telefon tadi dengar diorang sebut-sebut " Nasi Goreng Pataya!" ,
and I was like, "HUH!!!!! What a pity girl I am tonight!" aaaaaaaarrrrggghhhh!!!,
sedihnyer!! rindu kat Nasi Paprik yang Cik Yak masak,
geramnyeeeeer!!! *hulk hogan dah datang!
diorang semue online 'efbee' kat rumah mak lang,
and I'm here alone study for PMR,
huiiissshhhh! My twin sisters pun UPSR jugak tahun depan,
kenape diorang boleh ikut???!!!,
ghase nak fly jer pergi Bukit Beruang, Melaka time nih!,
owh Superman! Doraemon! Spiderman! or sesiape je yang boleh terbang!,
please come here and make me fly!,
and tukarkan muke saye yang dah saling tak tumpah macam nenek kebayan ni,
jadi Barbie! yang senantiasa tersenyum ceria!,
*dahi berkerut punyer pasal! 'tak puas hati beb!',
sedih tahap gaban dah ni,
okay, that's all for tonight,
just nak luahkan perasaan sebelum menyambung kerja menyembamkan otak, mate, dan muke ke buku-buku yang menimbun tu, heheh!
assalamualaikum! salam mahabbah! tahanks again kepade semua yang sudi meluangkan masa!

Sunday, December 11, 2011

My Holiday! MOVIE!MOVIE!MOVIE!

Alowp..assalamualaikum,hye guys?! waddup??,
hehehe... its all about my unforgettable holiday sebelum start struggle for the study,
yelah, nak PMR lah kate kan..,
first week, me and my family pergi tengok wayang, cerite ALAMAK! TOYOL!,
seriously,sorry to say but..,
first time saye tidur mase tengok wayang, haha! kepade orang pengarah cite ni,
sorry to say lagi,
jalan citer agak lembab dan buhsan di samping pelakon yang kureng... tambah-tambah lagi si toyol tu,
ikhlas dari hati ni, sesiape yang tak pueh hati, jumpe kat court,
berpeguamkan racket dan berhakimkan bola tangkis,
meaning, COURT BADMINTON je lah..,hehe!
second week pulak,
keluarge kitorang menyambut seorang lagi ahli baru, my kakak sedare yang starting from today,
akan tinggal dengan kitorang!, she will be 17 next year!
so, semue anak dare dalam rumah ni tahun depan akan menghadapi peperiksaan besar!,
UPSR - my twin sisters!,. PMR - me!, and SPM - my kakak sedare,
and bagi mengurangkan bebanan stress yang 'bakal' kitorang hadapi pada tahun hadapan,
my parent ajak pergi tengok cerite AKU BUKAN TOMBOY sambil bershopping kat KLCC,
to SYAMSUL YUSOF! congratullations! wahaha! seriously,
first time jugak saye tengok wayang sambil tergelak besar and tepuk-tepuk tangan,
kalau bakal mak mentue tengok pun, gerenti kasi kensel jadi bakal menantu die punye lah!,
hahah! tak cover langsung kowt!,
third week pulak,
memang cerite yang gerenti ditunggu-tunggu oleh semue peminat novel kat tanah malaya ni!,
OMBAK RINDU! mane boleh lepas! tambah-tambah lagi Aaron Aziz tuh!,
heheh! and first time jugak saye menangis kat panggung wayang tu,
kalau sikit-sikit tu takpe jugak,
ni, 3 kali! pastu lagi sikit nak tersedu-sedan, tapi tahan jer..,
malu kowt.. abang kat depan tu dah pusing-pusing dah kepale die,
dok meng'usha' kitorang yang perempuan-perempuan ni menangis sakan kat belakang! ngehngehngeh!,
kacau steam betul abang tu kan?! hahaha!,
and semalam pulak, kitorang pergi main air kat Desa Water Park!,
sampai sane je, semue dah terberjangkit virus sawan air,
nampak air je nak terjun! haha!,
yang paling tak tahan time pelampung tu terbalik hempap saye time tengah naik slide yang paling tinggi kat situ,
best! 6 kali turun naik slide tu,
tapi sedikit 'kuchiwa' jugak lah sebab tak boleh nak naik slide terpanjang kat situh,
mane tak nyer!,
time ajak kakak-kakak sedare yang ade time tuh,
semue dah tunjuk muke "sorry hajar, but dalam mimpi jelah!" geram betol!,
haiyeh! akibatnye, malam tadi slide tu masuk dalam mimpi saye,
haih... kempunan tuh...,
okay! that's all about my holiday! what about you guys?! best tak holiday kali ni??,
salam sayang daripade saye, hajar! assalamualaikum w.b.t!

Thursday, December 1, 2011

Some COOL! L.O.V.E quotes for you

                                         

Alowp! assalamualaikum!,
waddup guys?! I've searched a few love quotes yesterday and wanna share some with you guys!,
so, smile up your face! hehehe!

plucked-heartstrings:

Don’t forget it ever, because I love you



beautyfulphotography:

Clipped by Hannah , yeeeah [: (clipped to polyvore.com)





My New Sekendel! ehehehe!

Tumblr_lv9sxhsvgp1qick51o1_500_large

Alowp! assalamualaikum! waddup?! haha! long time no see......,,
yeah! macam yang korang semue tau,
post sebelum ni adalah post yang boleh tangkap hujan punye lah..,
frust kowt! tapi sekarang ni alhamdulillah.. dah okey sikit..,
berkat sokongan yang berterusan daripade all my fellas,
thanks a lot! Aisyah, Nisreen, Anis and Aina,
ehehe, nampak tak gambar kat atas ni? kenal tak? tak kenal? ahaha!,
let me introduce... his name is GREYSON CHANCE!,
this cute little guy is 14! sebaye tuh!,
bangge!!! and ofekos! suare die best!,
sekarang ni memang dah tahap addict dengan lagu Waiting Outside The Lines and Unfriend You,
born in 16 August 1997 at Wichita Falls, Texas,
he's a cute pianist I've ever seen! ahaha! cute sangat! pipi die yang merah-merah tu!,
adeeeeeeiiiiilaaaaahhhhh!!! (=_=') hahaha!
okay! gotta go! nak melayan adek sedare yang tengah melalak kat tepi ni...,
ngeeeiiii!!! salam 1 malaysia! 2 indonesia! 3 seluruh asia!,
WAALAIKUMMUSSALAM!

P/S: Ceghite OMBAK RINDU start esok!!!! bestnye!!! nak tengok ni.. ahaha! my jejaka idaman AARON AZIZ berlakon dalam ceghite tu... mestilah nak tengok kan.. dah lah hari tu BADAI SEMALAM tak dapat nak tengok sebab kakak sedare tunang! adeeeeiiiilaaaahhhh....