Sunday, December 11, 2011

My Holiday! MOVIE!MOVIE!MOVIE!

Alowp..assalamualaikum,hye guys?! waddup??,
hehehe... its all about my unforgettable holiday sebelum start struggle for the study,
yelah, nak PMR lah kate kan..,
first week, me and my family pergi tengok wayang, cerite ALAMAK! TOYOL!,
seriously,sorry to say but..,
first time saye tidur mase tengok wayang, haha! kepade orang pengarah cite ni,
sorry to say lagi,
jalan citer agak lembab dan buhsan di samping pelakon yang kureng... tambah-tambah lagi si toyol tu,
ikhlas dari hati ni, sesiape yang tak pueh hati, jumpe kat court,
berpeguamkan racket dan berhakimkan bola tangkis,
meaning, COURT BADMINTON je lah..,hehe!
second week pulak,
keluarge kitorang menyambut seorang lagi ahli baru, my kakak sedare yang starting from today,
akan tinggal dengan kitorang!, she will be 17 next year!
so, semue anak dare dalam rumah ni tahun depan akan menghadapi peperiksaan besar!,
UPSR - my twin sisters!,. PMR - me!, and SPM - my kakak sedare,
and bagi mengurangkan bebanan stress yang 'bakal' kitorang hadapi pada tahun hadapan,
my parent ajak pergi tengok cerite AKU BUKAN TOMBOY sambil bershopping kat KLCC,
to SYAMSUL YUSOF! congratullations! wahaha! seriously,
first time jugak saye tengok wayang sambil tergelak besar and tepuk-tepuk tangan,
kalau bakal mak mentue tengok pun, gerenti kasi kensel jadi bakal menantu die punye lah!,
hahah! tak cover langsung kowt!,
third week pulak,
memang cerite yang gerenti ditunggu-tunggu oleh semue peminat novel kat tanah malaya ni!,
OMBAK RINDU! mane boleh lepas! tambah-tambah lagi Aaron Aziz tuh!,
heheh! and first time jugak saye menangis kat panggung wayang tu,
kalau sikit-sikit tu takpe jugak,
ni, 3 kali! pastu lagi sikit nak tersedu-sedan, tapi tahan jer..,
malu kowt.. abang kat depan tu dah pusing-pusing dah kepale die,
dok meng'usha' kitorang yang perempuan-perempuan ni menangis sakan kat belakang! ngehngehngeh!,
kacau steam betul abang tu kan?! hahaha!,
and semalam pulak, kitorang pergi main air kat Desa Water Park!,
sampai sane je, semue dah terberjangkit virus sawan air,
nampak air je nak terjun! haha!,
yang paling tak tahan time pelampung tu terbalik hempap saye time tengah naik slide yang paling tinggi kat situ,
best! 6 kali turun naik slide tu,
tapi sedikit 'kuchiwa' jugak lah sebab tak boleh nak naik slide terpanjang kat situh,
mane tak nyer!,
time ajak kakak-kakak sedare yang ade time tuh,
semue dah tunjuk muke "sorry hajar, but dalam mimpi jelah!" geram betol!,
haiyeh! akibatnye, malam tadi slide tu masuk dalam mimpi saye,
haih... kempunan tuh...,
okay! that's all about my holiday! what about you guys?! best tak holiday kali ni??,
salam sayang daripade saye, hajar! assalamualaikum w.b.t!

No comments:

Post a Comment