Thursday, December 29, 2011

Perfect Closure

Assalamualaikum, seperti biasa, wad'dup guys? how ya doin?,
5 hari lagi nak sekolah, ni tengah gabra gile ni,
"Honeymoon Year" telah menutup tirai,
dan PMR pun memunculkan dirinye... adeeilah..,
pinjam ayat Malek dalam KL GANSTER kejap, "Cuti dah habis, bro,",
ahah! anyway, baru-baru ni kitorang balek kampung,
and mase last day kat kampung,
macam-macam activity yang me and me cousins buat,
such as maihn sep-sep!, bola baling and galah panjang!,
dramatik sungguh care kitorang bermain,
gaduh-gaduh manje, gelak-gelak tergolek, menangis olok-olok pon ade!, haha!,
petang tu pulak, 'Si Penyembur Ubat Nyamuk' datang tanpa sebarang amaran,
ape lagi, kitorang pun menjeritlah.., 'Jerebu!!! Jerebu!!!' ahaha!,
tak sampai beberapa minit 'segerombolan lipas' pun memunculkan diri mereka,*
betul ke penjodoh bilangan tu?,
dan keadaan dalam rumah Nenek Kalsom tu pun dah seghupe tengah gemba bumi je..,
yang lelaki pun jeritnye mengalahkan perempuan,
bayangkan.. lebih daripade 20 ekor lipas datang menyerang tentera Nenek Kalsom! ahaha!,
nasib baik ade 'GENG LIPAS' yang ahlinye terdiri daripade budak-budak yang umurnye 8 tahun ke bawah,
bersenjatakan 'Penyapu Power!' diorang pun membunuh lipas-lipas tu tanpa belas kasihan, *buat malu aje!,
hahah! so, that's my Honeymoon Year's Perfect Closure!,
seriously, 'Party Lipas' memang jauh lagi best daripade 'Party Kasi Letowp! Kampung Morten!' yang selalu kitorang buat... hehehe!

1 comment:

  1. hahahaha! betul tu,...memang best giler la party tu! XD! :D

    ReplyDelete