Monday, December 31, 2012

Upmost Event

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup?,
it's 31st December 2012! few minutes to go before new year, 2013...,
Tumblr_mfwig7obz41rkn5cso1_500_large
so, I wish you guys a happy new year!!!, ehehe
tomorrow my along and my twin sisters nak masuk asrama!,
and I'm here.. being left by my sisters... alone.. OMO!!,
N4p7expoyzo_large
very the sedih! cause tinggal saye sorang je perempuan (umi n bibik not included) yang bakal tinggal kat rumah ni nanti.. haiyyeh... (=_=;),
cause keputusan SBP n MRSM bakal keluar maybe dalam pertengahan Januari or penghujung Januari..,
so, tunggu je lah...,
anyway, biase kalau new year je orang nak cite pasal azam baru...,
very the cliche punye topic ler.. ehehe..,
but now.. on my very last post on 2012...,
I wanna share with you guys my very upmost event in 2012...,
off course on 19/12/2012.. it's when PMR's result get revealed..,
OMOMOMO.. gabra tahap gaban lah time tuh..,
ekceli, Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini ade member kat PPD,
and she told umi to give my nombor angka giliran sehari sebelum result keluar..,
die nak bagi tahu result saye sehari sebelum tarikh sebenar get revealed!,
and I was like, NOOOO!!!  tak nak... tak surprise ler gituh..,
lastly my abah said, "tak payah lah.. die tak nak.. nanti tak surprise lah pulak..", 
and tibe lah esok harinye.. Cikgu sebut name sorang2 yang dapat straight A's..,
punye lah 'nerbes!' sampai satu part tu, merah tangan Shazwani sebab kene genggam dengan tangan saye..,
dan akhirnye... alhamdulillah.. SYUKUR KEPADA ALLAH.. I've got straight A's (9 A's) for my PMR exam,
and now! seriously! saye nak masuk asrama!! jealous sungguh dengan mereka-mereka tu..,
so, doakanlah saye supaye dapat masuk asrama, sama ada SBPI, Rawang atau MRSM Tun Ghaffar Baba, Jasin... (mane-mane pun tak kisah.. asalkan ASRAMA!) AMIIIN,
okay.. that's all from me.. ~e134h143e4eva~ (n_~;)v *PeaceNoWar!,
ASSALAMUALAIKUM (hukum jawab salam adalah WAJIB! so.. pepandai ler kome)
564654_461698503891820_604516901_n_large

Saturday, November 24, 2012

Worth Buying!

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup??,
hah! *breathe in! breathe out!, woooohh! this upcoming MONDAY!!,
I'll be helding for Ujian Kecenderungan Kemasukan Ke MRSM!,
risaunye! and dengar cerite 100% ujian die dalam computer..,
haiseh.. dah lah perikse Sains dengan Maths.. nape tak pekse bahase arab je??,
ehehe... oh ya! there is some info that I wanna share with you guys yang bakal menghadapi ujian ini juge!,
klik lah! > ujian-kecenderungan-kemasukan-ke-mrsm <
btw, last few weeks ago... me and beloved pals went hang out to Alamanda, Putrajaya!,
best sangatt.. dah form 3 ni barulah Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini kasi keluar dengan kengkawan.. kalau time darjah enam dulu...,
NaCl H2O keluar bergelen pun confirm beliau akan buat 'dunno' je... (NaCl H20 = tears),
at that time, dalam kepale dah set dah nak pergi MPH, Alamanda
I bought two novels yang memang WORTH BUYING!!, which is,
 1) I Love You, Stupid! by Melur Jelita
"Cukuplah Allah ada dan dia sentiasa ada untukku,"
wah! best kan tag line novel nih??, 
frankly typing, this novel is very thick! in about 11300 pages gituh!,
wah! banyak bukan?? ehehe.. but seriously.. tebal macam ni pun rase macam nak bace lagi...,
there's 'something!' in this novel yang membuatkan die attractive and very tempting you know??,
perjalanan seorang perempuan, IRIS yang mulanya berlagak 'diva' then, di brain wash kan menjadi seorang yang begitu membanggakan!,
this is a kind of romance plus islamik novel.. tajok je macam tu.. "I Love You, Stupid!",
but seriously.. it's worth lah dengan rege nye yang mahal tu.. RM 39.00 wokey??,
penat I korek tabung-kucing-pink I! ngeeiii 



2) Kahwin Ganti by Aifa Batrisya
this is the second novel I bought...,
ekceli.. saye nak beli satu novel je.. which is yang tertera di atas ini..,
tapi time tengah sedap meng'usha' novel yang best kat MPH tu,
ade seorang mak cik ni, dengan ramahnye menegur saye..,
dan seperti yang anda semue tak tawu.. saye memang seorang yang rajin melayan..,
so.. layan saje daaaa mak cik tu.. tapi mak cik tu memang best! namenye Mak Cik Fara!,
grand tau! jangan memain... ehehee...beliau yang promote novel ni kat saye...,
best! ade pulak isteri jadi pensyarah kat suami die sendiri?? ahaha..,
serious lawak novel ni... penceritaan die catchy... and tempting juge,

persamaan due-due novel ni... due-due lelaki dalam novel ni very sweet! tapi kurang romantik..,
but I prefer sweet than a romantik one..., beze romantik dengan sweet ni adalah..,
romantik die tunjuk depan-depan yang die memang romantik...,
sweet pulak.. die nampak macam tak kesah pasal kite tapi sebenarnye.. he's very the caring one!,
senang cite.. tak menunjuk lah sikap caring die depan kite... sorok-sorok-sudah!,
 ehehe... okay... panjang betul entry kali ni... lame tak menaip kan? ehehe,
bubye.. asssalamualaikum... doakan saye berjaya lulus dengan cemerlang dalam Ujian tu nanti ye! ~farewell~

Monday, October 29, 2012

INDEPENDENCE GIRL (n_~;)v

Alowp..assalamualaikum.. hye guys! wad'dup??
JANJI MELAYU... kate je nak update bloggie the bucuk ni sampai loaded..,
aleh2.. bukak je blog ni.. post yg same je menjelma... *dush!,
hehehe.. mood INDEPENDENCE bak kate my 6 days twin...,
habes je paper ARAB,  selongkar bawah katil bibik untuk cari novels and comics,
hebat tak SAFETY PRECAUTIONS Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini? ambil langkah berjaga-jaga untuk menyorokkan novels and comics yang telah di beli time KLIBF yang lalu.. di BAWAH KATIL BIBIK... hebat bukan??? lame tu duration nak bace,
and the UPMOST! event is.. (*ceh.. event?? dush! dush!) balas dendam tengok cerite Adam dan Hawa, PULUN! JANGAN TAK PULUN!
cause time PMR, my beloved Abah melarang keras anaknya ini daripada berdating dengan si-pilot-hensem-Adam Mukhriz... which is Aaron Aziz... *ehehe.. gatai no...
and today will be exactly one week I'd skipping the school after PMR,
PMR dah habes kan??,
so.. no need to men'skema'kan diri untuk datang sekolah! ehehe..,
owh ya! I'm now with my sister, Izzah at my beloved mak lang's house in Bukit Beruang, Melaka..,
and for sure! sepanjang 5 hari saye duduk rumah mak lang ni..,
status saye sudah bertukar from 'student' ke 'SiPenternakLemak!' ohoohoho.,
while melayan due orang kanak-kanak ribena which is budak-budak yang mak lang jage tu! there'll be always 'some' kudapan di tangan ini...,
best jugak ar.. walaupun pagi tadi due-due dah silang jari kelingking nak boikot saye..,
but lastly.. diorang pon tak berdaya nak menahan 'godaan' saye untuk main bersama mereka! ECECEH!!,
kekeke.. sombong betoi lah budak yang lagi sorang tu.. tonyoh muke dengan cabai kang..,
jadi THE HULK pulak anak orang tu nanti..,
okay lah... sampai di sini sahaja taipan saye... assalamualaikum.. salam 1Malaysia..2Indonesia.. and off course! TRILLION ASIA!! okay.. dah masok mood 'merepek-kerepek-tempeyek' dah ni.. (=_=;) bubye! (n_~;)v *PeaceNoWar!

Saturday, September 22, 2012

Perginya BELIAU..

Alowp...assalamualaikum.. hye guys.. wad'dup??,
tepat 7 hari yang lalu.. pukul 11.25 pagi,
time tu me and my family was on the way to Rantau Panjang Kelantan and baru je sampai Kelantan mase tu!,
kitorang satu family Jenab pergi sane cause kakak sedare saye nak bersanding and abang sedare saye nak bertunang... kire killin' 2 birds by one stone lah tu...,
tibe-tibe je kitorang dikejutkan dengan satu berite...,
my beloved nenek! my one and only nenek yang tinggal, telah pergi menyambut seruan Ilahi,
at that time memang saye tak percaye sangat,
cause baru semalam tu kitorang jumpe nenek,
tapi time tu nenek memang dah tak bangun dah.. bibik yang jage nenek tu cakap nenek dari pagi tadi tidur...,
kitorang datang tu pun sekejap je. sebab malam tu dah nak bertolak gi Kelantan..,
mase nak balik dari rumah nenek tu pulak...,
tetibe je hati saye tergerak nak cium dahi plus usap rambut nenek,
memang unexpected sangat! saye tak sangke tulah kali terakhir saye cium and usap kepale nenek,
yang saye paling terkilan sebab kitorang memang tak sempat nak balik time pengebumian nenek tu,
sebab jauh kan? lagipun nak book flight memang tak sempat.. kene tunggu beberape jam..,
akhirnye, saye dan keluarge tak sempat nak ade time pengebumian satu-satunye nenek saye yang tinggal tu,
nenek pergi 3 minggu lebih sebelum saye nak periksa PMR!,
nenek yang jage saye time baby dulu.. nenek yang selalu picit hidung saye time tidur sebelah die,
masuk hari ni tepat seminggu ARWAH nenek dah tinggalkan saye,
macam tak percaye je time sebut perkataan ARWAH tu,
sebab saye still rase nenek saye hidup lagi..,
hidup di dalam hati saye.. AL~FATIHAH, Kalsom Binti Mamud..,
YOU'LL BE FOREVER IN MY HEART, akak akan pegang janji yang sempat akak buat dengan nenek sebelum nenek masuk Wad ICU hari tu... inshaalllah!

Friday, September 21, 2012

PMR KAMINGSUUUUN!

Alowp..assalamualaikum..hye guys.. wad'dup?!,
seriously last post 22 August and post kali ni 21 September???,
I deserve a very big clap then.. ehehe
lame sangat tak mengupdate bloggie the bucuk saye ni,
very the busy cause PMR is JUST! around the corner!!! OH MY GUCCI!!,
601853_228914700545202_1009332070_n_large
in about 18 days! PMR akan membuka tirai.. and I was like.. GABRAH NYIIEEEWWWW..,
owh ya! trial hari tu, alhamdulillah... I'd got 6A's and 3 B's..,
and sekarang ni tengah busy apply SBP,
saye mintak SBPI Rawang, most of my friends nak mintak kat situ...,
inshaallah kalau dapat.. ade lah geng betol tak?? ngeeiii..
PENGUMUMAN! untuk semua UPSR and PMR 2012 candidates!,
permohonan untuk masuk SBP tahun 2013 dah dibuka and tarikh tutupnye adalah 30 OKTOBER!,
and for those yang tak tahu link nye.. jangan risau...
klik lah! ehehe!,
ok! that's all form me.. this may be the last post before PMR..,
lepas PMR, kite berdating balek.. and FOR SURE! I'll really update this blog sampai load! ehekehek,
for those PMR 2012's candidates, wish you guys a very good luck!!,
buat elok-elok and DO NOT! EVER! tryin' to cheat on the examination days.. wokeyh??,
ucapan khas daripade pihak penaja.. ahaha... doakan saye ye??? assalamualaikum! and peace no war!

Monday, August 20, 2012

MY GLOOOMY RAYA...

Alowp..assalamualaikum... hye guys... wad'dup??,
Selamat! Hari Raya... Hari untuk kite bersuka ria....,
yeahman! eheh! rasa cam semalam je kene ketam pagi-pagi dengan Guru Penasihat Kelab Ping Pong, SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini sebab lambat bangun sahur...,
pejam celik, pejam celik, pejam lagi, alhamdulillah, still celik... tup tup! 'eh, dah raye?? biar betol?,',
dan al~kisah... malam raye ku tak se'BEAST!' seperti biase...,
orang laen dok syiook lontar mercun,
saye pulek dok terperap kat rumah nenek...,
adek sedare semue macam dah silang jari kelingking tak nak balek Morten tahun ni,
adeeeilllah.. termenung ku sendirian *ececeh! ehehe,
pagi raye pulak... aisehman... termenung lagi...,
adek-adek ku dok berkonvoi satu kampung mintak duet raye,
saye pulek tak pasal-pasal kene jadi camerawoman tak bertauliah for my 'beloved' along,
kalau dapat upah tak pe gak...,
last-last termenung lagi cause tengok beg raye adek dah penuh,
diorang dah RM 50 and above, saye baru RM 50 and below..., VERY THE SEDIH!
lepas pergi beraye dengan family belah umi baru bersinar-sinar muke ni,
al-maklumlah sorang hamba Allah ni ade..ngehngehngeh.. VERY THE GATAL!
dan hamba Allah ni denga baik hatinye telah bagi saye harapan! A RAY OF HOPE,
yeah man... inshaallah, I'll try me very best bruh.. owh ya! thanks for ya encourage!,
okey.. gotta go to my beloved Pak Teh's house for ikan bakar... best tak? hari raye makan ikan bakar?,
jealous tak? jealous tak?? ehehe... bubye.. assalamualaikum.. SELAMAT HARI RAYA!!,
maaf zahir batin....

Monday, August 13, 2012

Grateful, Alhamdulillah!

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup?,
wah... ini pes time wa talak update ini belog satu bulan wooh!,
last update 2nd July? OH MY GUCCI! Ehehe…,
ek ehemmm…Trial PMR for 2012’s batch dah 4 hari menutup tirai,
And If dalam Mid Year Exam, saye hanye dapat 3A’s and 6B’s,
Alhamdulillah, rezeki ALLAH S.W.T,
Setakat ni saye dah dapat 5A’s! wah! Terkejowt mak! Syukur, ALHAMDULILLAH!,
For the first time, I’ve got A’s in both paper Geografi and Sejarah!,
And million thanks to Reader’s Digest for those bombastic! words and vocabs.,
Kalau dalam Mid Year Test hari tu saye dapat 37/40 tapi still dapat 78% in English paper,
Kali ni saye dapat 37/40 jugak tapi segala puji bagi Allah, akhirnye saye dapat 83%,
Frankly typing..,I'm quite happy with my result this time
I pulled my effort during this Trial Exam and Alhamdulillah,
Always believe this, ‘WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK!,’
Bergantung kepada sejauh mana usaha korang untuk berjaye,
Jangan tawakkal je, usehenye mesti ade,
Cer bayangkan, depan korang ade 100 anak tangge dan atas kat anak tangge yang ke 100 tu lah target korang,
Korang takkan capai target tu selagi korang tak start the first steps am I right?,
So.. renung-renungkan.. dan selamat berusaha untuk mencapai straight A’s dalam PMR nanti for those yang amek PMR tahun ni,
Oh ya! Sebelum mengundurkan kerusi, saye nak memohon jasa baik para blogger yang sudi bertandang ke blog ni untuk mendoakan saye, supaye perjalanan saye untuk menempatkan diri kat MRSM berjalan dengan lancar… ~AMIIIINNN YA RABBAL ALAMIIN!~

Monday, July 16, 2012

Monday I'm In LUVE

Alowp! assalamualaikum, hye guys.. wad'dup?,
MONDAY I'M IN LUVE?! eheheh... yeabsolutely!,
angau tahap bangau dah ni.. ekekeke..,
hari ni, for the first time ever... Have a lil' chat with 'him'..,
okay, siapakah 'him' itu? Let us just call him MR.Board'em...,
menatang ape pulek lah BOARD'EM tu..,
persis kata mutiara,hanya jauhari yang mengenal manikam,
oleh itu, hanya Hajar yang mengenal MR.Board'em..,
tu dia... pantun dua kerat yang boleh buat pencungkil gigi kat Warung Wak Meon je.. ehehe,
actually, duration chat kitorang tu tak sampai 1 minit pon...,
saye je yang 'TER'over up-side-down,
siap boleh terbawak-bawak sengihan perempuan miang tu kat dalam bas..,
mesti akak yang duduk kat sebelah tu assume saye punye pancrease tak boleh nak berfungsi dengan baik sampai mampu keluarkan sengihan jenis perempuan gatal tahap tenok macam tu! ngeeeiiii...,
macam mane boleh ter'kerash' dengan MR.Board'em??,
hurm.. frankly typing.. ENTAH LAH! many of my friends said that he's ordinary guy..,
but that ordinary guy lah yang mampu membuat peluh perempuan saye merenik time terpandang kelibat die, *macam doppelganger pulek..
die sungguh cumel and ade sense of humor... and for sure we'll never get bored even just a secs if we're near to him, *gedik bukan??,
kalau kire 'kerash' saye dari darjah lime sampai sekarang..,
dah boleh buat UEFA,EURO July Version dah.. sungguh ramai.. ngeeeiiii,
tapi ape boleh buat?? bak kate Jason Mraz,
IT TAKES NO TIME TO FALL IN LOVE,
BUT IT TAKES MORE YEARS TO KNOW WHAT LOVE IS..,
Life Is Wonderful by Jason Mraz *click to hear this lovely song!,
totally agreed lah with this statements!,
kite boleh jatuh cinta bile-bile mase je..,
even tengah layan cungkil gigi pun boleh ter'ushahidun' and ter'uhibbun' mamat hensem yang lalu,
tapi kite mengambil mase yang lame untuk mengenal cinta tu ape?,
kan? kan? tapi saye bukan jatuh cinta betol-betol ye?? its just a monkey's love! ehehe,
cehwah.. jiwang-rust sudah saye ni...,
entah zaman bile terjebak dengan lagu-lagu jiwang cenggini pun tak tahu lah..,
pape hal pun.. trial dah nak dekat! 15 days to go kot.. ni dah naik seriau dah ni..,
for all the PMR'S 2012 CANDIDATES, wish you guys a very good luck! tolong doakan saye juge ye,
gotta go now, bubye and assalamualaikum! salam 1 Malaysia,2 Indonesia!, 3 Thailand,
okay.. stop that.. ehehe... see ya! (O_=)v *PeaceNoWar! thanks for lending you eyes!