Monday, January 30, 2012

Monday Blues

Alowp...assalamualaikum! hye guys! wad'dup? how ya doin'?,
Monday Blues... YEAH MAN! ceh~wah!,
ehehe! I'm very sure that setiap hari Isnin merupakan hari yang agak suram bagi diri seorang pelajar,
disebabkan cuti yang 'agak' lama iaitu selama 48 jam bersamaan 2 hari  *Saturday and Sunday,
ditambah lagi dengan cuti GONG XI FA CHOI selama seminggu selaku penambah perisa..,
pergh! memang 'kelam sehari' dibuatnye..,
same goes as me, Isnin je, berani ketip kukulah! *ceh! kuku je pun..,
kompom muke 'toye' and macam tak cukup makan je... padahal dah melantak nasi goreng sepinggan.. hehe!,
6140000067_3cde3c3cc5_large
adeeilah!, anyway, time nak pergi sekolah tadi,
teringin gak rase nak belasah kepale Pak Cik Botak yang botak tengah tu,
orang dah lambat, boleh pulak die bawak bas tu selambat-lambatnye and gerenti boleh menang kalau masuk 'Pertandingan Kenderaan Terlembab Malaysia!',
pulak tu! sanggup die pusing Tesco Kajang tu semate-mate nak hantar sorang budak jer?,
jealouslah tu! tahulah saye ni budak innocent yang baik dan tak melanggar etika dan peraturan sekolah, *ececeh!,
sengaje je nak menyumbang  kepade markah dimerit saye,
haiyyeh! tu lagi satu 'ajinomoto' mood saye hari ni,
dah jadi BLUES pekat dah ni ..ngehngehngeh!,
okay, that's all from me today!.. assalamualaikum and salam 1 Malaysia! *peacenowar!

p/s:
 Tumblr_lym50rrcra1qalvkio1_500_large

Tuesday, January 24, 2012

Waris Walid O.S.T tracklist

Alowp...assalamualaikum! hye guys... wad'dup?,
okey.. baru-baru ni kat TV3 ada satu cerita dalam slot cerekarama,
Waris Walid, seriously...,
lagu lagu yang die selitkan sepanjang dua jam cerita ni memang superb!,
ehehe! best! dan tergoda untuk search lagu-lagu dalam cerita ni...,
antara lagu yang memang superbs tu adalah :~
CENG! CENG! CENG~ ~hehehe!

1) Dadali - Katakan Cinta


                   2) Dadali - Cinta Bersemi Kembali


3) Dadali - Buku Diary


4) Rapuh - Opick


5) Tiada Duka Yang Abadi - Opick
6) Bila Waktu Telah Berakhir - Opick
7) Astaghfirullah - Opick

that's all for today.. hopefully you guys will enjoy with this songs!
cheer up! assalamualaikum! *peacenowar!

Wednesday, January 18, 2012

TEMBAK AJE! BANG! BANG!

Alowp...assalamualaikum! hye guys! wad'dup??!!,
hari ni tetibe je Cikgu Azhar buat announcement yang last paper for Ujian Diagnostik (K.H) postpone ke hari Jumaat ni,
and I was like, YEAYEAH! sempat lagi nak buat preparation in this two nights!,
seriously, saye tak buat pape preparations pun untuk U.D kali ni,
even Science, 'Subjek Musuh Ketat' time form 2 dulu, yang kini dah jadi 'Subjek Member Kamcheng!' pun tak bukak langsung!,
pergh! 'terbaik' lah kau Hajar!!!,
aci redah je U.D kali ni,
kalau time PMR nanti pun kau still bawak pe'el cengginih,
kompom pengsan Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini (*no more Bola Sepak, it's time for Ping Pong!) 7 hari 7 malam! ngehngehngeh,
memang nak tempah batu nisan lah gamaknye kalau tak study time PMR nanti.. adeiiilah...,
anyway, today's U.D, alhamdulillah, SCIENCE and MATHS... okeylah..,
but! Agama! for the first time ever! memang susah tahap tak hengat lah tadi! (>_<'),
dalam hati ni, nak aje pergi amik buku teks dalam beg!,
tapi mengenangkan cikgu ade dalam kelas,
tak jadi lah nak buat perangai 'Budak Otak Tak Beghape Nak Centre' yang pernah dibuat time darjah enam dulu!, *pheeewiitt! Skema kowt!!
dah tak tahu nak mintak tolong dengan sapew dah! Wonder Pets pun tengah busy tolong kawan-kawan die,
so, ape yang boleh dibuat?! keluarkan pistol 007 James Bond *Pensel and.......,
 TEMBAK! TEMBAK! JANGAN TAK TEMBAK!!!, ngeeeeiiiiiii
Daniel-craig-as-james-bond_large
haha! that's all for today! jumpe lagi di lain post! waalaikummussalam! salam 2 Indonesia! kihkihkih!

p/s: had a crush at this boy, ahaha! seriously, mamat ni cute sangat walaupun dah form 5!,
       + eh heloooo??!! Hajar, awak nak PMR tahun ni, lupekanlah mende-mende alah tu dulu
        - tapi tak salah kan kalau saye minat? bukannye kapel pun, 'S.S' *Syiiok Sendiri jerh..
        hahaha! actually, name crush saye ni pun saye tak ingat dah, dulu ade gak borak-borak dengan die!,
        buat malu Persatuan S.S Bersatu je lah kau ni Hajar, ahahah! (O_=)

Tuesday, January 17, 2012

Simple Plan !

Alowp...assalamualaikum! hye guys! wad'dup?!,
wokeyh! before this I'd post something about Big Time Rush and The Wanted members biography,
today, I wanna share about a new group who had successfully enthralling my woman heart to keep continuing listen to their songs! yeabsolutely!!,
TAAAAAADAAAAAAA!!!,
 Simple Plan !!!
Tumblr_lxrutt3u0q1ql9tu1o1_400_large
 Wwwconexaosimpleplancom_photoshoot04_large
and there's something you have to know about this fabulous group!,
Simple Plan is a Canadian pop punk band consisting of :

Pierre Bouvier (May 9, 1979) on vocal,
Tumblr_lxt1s0tavn1qzdsu5o1_500_large

Chuck Comeau (September 17, 1979) on drums,


David Desrosiers (August 29, 1980) on bass and backing vocals,
6313277234_3854af5b22_b_large

Sebastien Lefebvre (June 5, 1981) on guitar and backing vocals
Tumblr_lv2bgmgzxl1qejy8ko1_500_large

 Jean Francois Stinco (August 22, 1978) on lead guitar
 

wokeyh! the fact is ......,
there not handsome like The Wanted nor Big Time Rush,
 but they have a big talent and their songs are superb!
and I like this group because of their talent, yeabsolutely!,
three songs I love the most are :~


1) Jet Lag

2) Astronaut


3) Perfect


that's all for today! thanks for ya visitting! 

Monday, January 9, 2012

45 Minutes Unplanned Trip!

Alowp..assalamualaikum! hye guys! wad'dup?,
hari ni me and my bestie, Nurfaiqah Aida telah berduet untuk menyertai sebuah trip yang memang tak terancang oleh kami berdua,
al~kisah..., hari ni kitorang kene balik lambat sebab ade kelas sains,
mase nak balik tu pulak,
tetibe Pak Cik Botak keluarkan ayat '" Kak, balik lambat sikit tak pe ye?,",
kitorang yang 'innocent' ni pun angguklah tanpa sebarang alasan.. *ceh~wah!,
tak tawu pulak pak cik nak bawak kitorang lawat tapak-tapak sekolah dalam area Kajang ni,
393183_10150396940128635_562833634_8370510_94811274_n_large

SMK Convent, SMK Jalan Bukit, Stesen Kereta Api sampai SMK Kajang Utama.... semua kitorang jejak dalam masa 45 minit, *hebat tuh!! Pak Cik Botak kalau bawak bas, Lewis Hamilton pun boleh nangis bile tengok! hehe!
dengan bergurukan Pak Cik Botak yang memang kompom diam sambil drive tu,
saye pun mewakilkan diri untuk menjadi pemandu pelancong yang tak bertauliah dalam lawatan yang hanya disertai kami berdua sahaja,
and sambil-sambil tu, kitorang pon sempat 'mengusha' mamat dalam keretakancil-cokelat-rambut-cokelat yang kebetulan stop sebelah bas, *sempat lagi tuh! ahaha!,
nervous sangat bile die dah perasan yang kitorang dok usha die! ehehe! gatal betullah pompuan ni kan? release tensionlah kate kan.., *ceh! release lah sangat! hahah!
dan itulah kisah 45 minutes unplanned trip saye pada hari ini! jumpa lagi di lain post? assalamualaikum!


Saturday, January 7, 2012

Culture Shock! + Dejavu! equals to! Electric Shock! hehe!

Alowp..assalamualaikum! hye guys! wad'dup?,
and this is my third post for 2012!, yeah man! (O_=),
eheheh! dan secare rasminye saye dah jadi one of a million 2012 PMR's Candidates,
woah! gabra kowt!, bercakap tentang 15 tahun,
I'm now in morning session..., and ade culture shock! jugak lah dengan sesi pagi ni,
yelah, mase sesi petang dulu tak delah strict sangat peraturan-peraturan die,
and Cikgu Hadi yang kelakar-garang tu pulak tak lah sekelakar-garang-garang-garangs Cikgu Azhar or Azahar tu,
yang paling penting! sesi petang tak der Cikgu Mariam or Maryam *mane satu yang betol ek?,
woooaahhh! itu lagi 'hebat'! 6 kilometer jauh pon dah terase 'aura' yang die bawak,
pergh! nak terkeluar jantung den ni dibueknye cikgu yang sorang ni,
muke ketat tak kire mase, always!!!, 24-7 lah senang citer!...orang senyum bukan nak balas..,
die jelingnye kite?? adeiii, nasiblah sapew yang dapat cikgu yang sorang ni (=_='),
 anyway, satu lagi perubahan, I'm in 3 KAA 2 right now, sebelum ni 2 KAA 1,
meaning turun kelas lah kan? a bit frustrated jugak lah awalnye,
kesian my bantal bucuk... basah dek air mate yang bergelen-gelen keluar! hehe,
tapi tahun ni saye ade terase sedikit Dejavu!...,

1)  Kelas no. 2, same macam darjah enam dulu
2)  Same kelas dengan orang yang saye tak suke, mase darjah enam dulu pon same,  *orang yang same pulak tu! haiyyeh!
3)  My Bestie kawan rapat dengan budak yang terdapat pada pernyataan kedua
4)  Tempat duduk pulak betol-betol tercampak di belakang lelaki
5)  Geng-geng dah lari masuk kelas pertama

hah! kan Dejavu tu, perghhh!! ni memang terase macam tahun 2009 balik dah ni,
cume bezenye.. Faris, Haziq, Zaid, Hanif, Sara, Aisyah, Faiqah Fuaad, Nabihan, Arifa, Bahriah, Hasya, and all my bestie! mase 2009 dulu tak de! Damn missed dengan diorang lah! haish...,
 okay... out dulu.. nak menyolatkan dirinye pun adhoooiii... hehe! bubye... assalamualaikum!

Thursday, January 5, 2012

Four Magic Alphabet's Story

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup?,
this is my first post about my creepy-dummy-lovestory,
have you guys ever heard this song?,
Lucky ~ Jason Mraz ft. Colbie Caillat ,
of course lah kan? hit song tu!,
there's a line in the chorus part said that,
"lucky I'm in love with my bestfriend..",
well....., I'm not that lucky,
actually he's my first-true-crush!,
its been a while since kitorang tak bertegur-sape,
and it's all because of prolonged misunderstanding,
but today! I came to my first-true-crush's school,
in hope that we will meet each other accidently,
30 minutes have elapsed,
and all I met are his fella! not him,
adelah jugak duduk tercegat kat pondok tu semate-mate nak tunggu die lagi, *tak nak putus asa lah kata kan?,
tapi harapan hanya tinggal harapan, *pergh!! ayat... kuchiwa dah tu!,
perhaps he's absent today.. *kenape hari ni jugak kau tak datang? kenape tak esok?,
and for sure lah die tak kan tegor saye kalau kitorang berjumpa sekali pun..,
nampak sangat saye ni terhegeh-hegeh kat die dalam diam kan?,
dalam diam tau!,
sebab biasenye kalau die online kat FB, I will definitely! tak tegur die.. heheh!,
sebab saye ni jenis 'perigi' yang suke duduk diam-diam tanpe terhegeh-hegeh mencari 'timba',
and I will never start the first step!,
maybe disebabkan prinsip saye tu lah hubungan persahabatan kitorang terputus tanpa sebarang amaran,
okay! I'm very frustrated right now! what should I do?,


p/s:         JUST KEEP SWIMMING , JUST KEEP SWIMMING! hahaha!

Tuesday, January 3, 2012

2012! Welcome to My Life!

401283_313141512059091_201753249864585_917216_823468503_n_large

Alowp..assalamualaikum! hye guys! wad'dup?,
sedar tak sedar dah masuk tahun 2012,
pejam-celik, pejam-celik!,
here I am! turned up to 15!, *satu setengah dekad!
rase baru semalam je kene gelak dengan classmates sebab bawak botol susu dalam kelas *sejarah 11 tahun yang lalu..,
and semalam je tergolek dalam longkang time baru mule belajar nak mengayuh basikal,
aisehman..., kejap giler mase berlalu,
2012! it's another Big! year in my life!,
PMR'S year!!, 
and saye baru dapat satu fakta yang memang tak boleh digune langsung oleh My Dearest Big Bro!,

UPSR stands for Untuk Pelajar Suka Ria
PMR stands for Pelajar Mula Resah,
SPM stands for Semua Pelajar Mampus..

Seriously! pernah tak korang dengar pelajar mati beramai-ramai disebabkan oleh SPM hampir tibe?!,
ahahah! mengarut je kan?,
and sebut pasal New Year!, the most popular topick is..,
APAKAH AZAM TAHUN BARU ANDA?,
 dan azam tahun baru saye adalah, inshaallah saye akan berusehe bersungguh-sungguh demi mencapai keputusan yang cemerlang iaitu 9 A dalam PMR! ~AMIIN~,
korang pun tolonglah doakan saye yewk?,
dan yang paling penting,
dengan pertolongan daripada ALLAH S.W.T,
I'll make sure that this year will be a better year than last year!,
woah! gempak ak?? ahaha! 
okeyh! sampai di sini sahaja 'taipan' saya.. semoga berjumpa di lain inventory!,
teruskan menyokong saye yewk? (O_=')v! *peacenowar!