Thursday, February 23, 2012

It's All About #2

Alowp..assalamualaikum! hye guys.. wad'dup?? how ya doin',
seperti yang korang semue sedia maklum, hari ni merupakan 22.02.2012,
and pada tarikh yang banyak #2 ni jugelah,
2 KEZZUTAN! besar yang kami sekeluarge dapat...,
 

1) My one and only Beloved Along, Luqman Nulhakim dapat masuk MRSM Transkrian, Pulau Pinang. Second Intake...and I'm very shocked cause tempat tu jauh sangat... Pulau Pinang kowt... hari tu die duduk rumah mak lang 1 minggu pun dah meleleh air mate... kali ni pulak....,
FOR TWO YEARS! die kene duduk situ.. pergh! jelas terase kekosongan hatiku ini..., (=_=')

 

 2) 27 Februari ni die dah kene lapor diri kat sekolah tu.. meaning, Isnin depan! cepat sangat kowt! kitorang satu family tak sempat nak buat ape-ape preparations pon... *mental and physical absolutely!,
off courselah! berite ni terlalu mendadak.. baru tahu semalam, minggu depan die dah masuk asrama tu!,
tinggal 4 hari je! seriously, I don't think 4 days is enough for the mental preparation..,
dah lah tu! bufday die 29 Februari, meaning 4 tahun sekali and tahun ni ade pulak 29 Februari ni,
masalahnye, die kene check in kat sekolah tu 27 Februari!,
 so, kitorang tak dapat sambut bufday same-same!,
cause bufday saye dengan die beze satu hari je.. I'm 28 Februari!

aisehman! tak sangke pulak tahun lepas merupakan tahun terakhir kitorang puase bersame-same..,
tahun ni along puase kat asrama! sedihnyeeeee! (=_='),
dah lah kitorang ni Kembar 364 hari... macam mane ni...,
dari kechik cenonet lagi, kitorang memang Member Kamcheng!,
kompom rindu terlebih lah nanti!
wargh! lepas ni dah tak de orang nak tegur saye suruh belajar lagi!,siram air bile dah kejut tapi susah nak bangun,
kongsi-kongsi rahsia pasal crush die and crush saye, and yang paling penting!,
Aktiviti Gosip-Gosip Gajah yang memang aktiviti wajib kitoranglah sebelum panjat katil and hempap bantal bucuk!,
adeeeeilaaahh! dah masuk mood 'tumpah so air' dah ni! (=_=')

 
     

Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman pun terlebih eksaited bile tahu anak sulung diorang ni dapat masuk asrama,
kalau boleh, 1 Malaysia nak bagitahu wooh!,
"Anak aku dapat masuk MRSM!!!!! Yooohoooo!"
memang jelas terpancarlah keriangan kat wajah dua- dua insan yang tersayang ni,
inshaallah, I'll try my very best to be the best that I can,
and buat wajah umi dan abah seceria ni bile saye dapat 9A's dalam PMR kelak! INSHAALLAH!,
dan yang paling penting! saya nak banggakan nama keluarga, 
macam yang along dah buat sekarang ni,
he's the first in my family yang berjaya menempatkan diri dalam MRSM,
even anak-anak buah umi dan abah pun, tak de sorang yang masuk MRSM,
bangge kowt... ALONG SIAPE? eheheh!
okey out dulu, nak borak lame-lame dengan mamat ni kejap! ngeeiii!

Friday, February 17, 2012

Brainstorm! (=_=")

Alowp..assalamualaikum..., hye.. wad'dup guys? how ya doin'?,
lame sungguh tak mengupdate blog ni.. last post 2 minggu yang lepas..,
Blogger's Block! yeah man...,
itulah virus yang baru-baru ini kian menular di dalam otak dan seterusnya memberi impak kepada tangan saya untuk tidak menaip ape-ape pun.., dah habes brainstrom pun still tak keluar-keluar lagi mentolnye..
Brainstorm_fullpic_artwork_large
adelah jugak terniat nak update blog ni minggu lepas,
tapi last-last aktiviti mengupdate tu bertukar jadi aktiviti mengusha screen laptop selama Suploh Menit.., ehehe!,
anyway, baru-baru ni.. kitorang telah dibakulkan dengan berbakul-bakul kerja kursus oleh cikgu-cikgu!
haiyyeh! cikgu-cikguku yang tersayang tu semue bagi kerja dalam time yang same pulak tu.,
+ Oral Bahasa Melayu
+ Pendidikan Jasmani pun siap ade folio.. pergh! tarbaik tak?,
+ Kerja Kursus Kemahiran Hidup 
+ Lakonan Sivik *I hate acting! rase macam diri kite ni dipakse untuk menjadi orang lain.. tak ke tersekse namenye tu??
= tergeliat otak akak....  (=_=')
wargh!!!! pening! pening! TULUN SAYE! TULUN!,
tak tahu nak buat ape dah.. aci redah aje lah! time oral esok!,
dah lah bawak topik yang umum! DSLR! pergh! banyak kowt kene cakap..,
shutter lah, sensor lah, lens lagi!, and yang paling penting! tau-tau je lah... soalan yang paling popular yang mesti diorang tanye...,
>> Mana Best? Nikon ke Canon? <<, *klik untuk tahu jawapannye! 
eheh! boleh tak kalau diorang tanye soklan tu,
suoh diorang bukak bloggie saye ni aje??, banyaknye nak kene terangkan! I'm not a WALLE!, *ni robot kutip sampah kan? ah! gasak lah!,
tengah pening tahap gaban ni... rasenye salah satu fius dalam otak ni pun dah mule nak tumpul sebab pikir banyak sangat malam ni.. memang brainstorm habeslah! haiyyeh! printer rosak lah puleks!,
*betullah printer ni, time-time ni jugak kau nak rosak! esok-esok tak boleh ke?
OTOKARAGU??!!! okeyy! nak sambung tumpulkan fius otak ni balek.. ehehe.. bubye.. assalamualaikum!
*peacenowar!

Saturday, February 4, 2012

JEALOUS SUNGGUH! (=_=)

Alowp..assalamualaikum! hye guys! waddup! how ya doin?!,
okey! semalam my along dah dapat hadiah bersempena dengan result PMR die yang agak cemerlang which is 7A, 2B!,
and I was very surprised that the prize was a handphone,
SAMSUNG GALAXY YOUNG a.k.a GALAXY Y
        
a very cute handphone.. dah lah dalam kotak tu disediakan beberapa cover yang sangat gempak warnenye, oren, putih, hitam and pink! my favie colours! oh my....!,
seriously, I'm very jealous right now.. hai.. bile lah saye boleh dapat handphone yang cambest ni????,
my umi said, "Kalau nak, kene tengok reslut PMR tahun ni, kalau 9A, kompom umi bagi, kalau tak.. jangan mimpi lah..," adeeeilah Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini Rahim ni.,
okey..di bawah ni saye selitkan beberapa kelebihan handphone ni.. so.. hope you'll enterntained with what I'd search... bubye and assalamualaikum! *peacenowar!

Powerful & Compact

Strong performance combine in style, compact design in aprocessor Samsung GALAXY Y. With a more powerful processor,7.2 Mbps download speeds make this phone a winnerEquipped with an attractive compact body and a 3 "that makes you feelcomfortable when viewing videos and playing games. 

Rich Smart Experience 
With the Android operating system is the most up-to-date user experience is smooth and comes with Google Mobile service is an amazing web-based application interfaces with a variety ofchoices in entertainmentleisure and lifestyle choicesSocial Hubintegrates textmessagesemail and SNS updates into one singleportal for access at any timeFree Samsung Apps (and paidare both useful and valuable, and make your life easier and moreenjoyable.


Smart but Easy-to-Use

Enjoy TOUCHWIZ visually impressive UI and the completion of a more colorful interfaceYou can customize the homescreen as you please you because you know the features, applications andcontent most important to you. Multi-touch zoom function for webbrowsing can expand this site and get every detail. You can also search your contacts and applications with text or voice to find anything or anyone that you want.



 Colour your smart life
Wide selection of colors to meet your various needs. Match the color with your mood, and express themselves with the SamsungGALAXY Y.
* Color choices may vary for each country