Friday, April 13, 2012

It's All My Fault! (=_=')

Alowp..assalamualaikum! hye guys... wad'dup?,
baru-baru ni my beloved ummi and abah belikan due cute rabbit...,
see?? comel kan?? comel kan?? due-due ade bulu macam kucing parsi, *cokolat-Yaya, putih-Boboi
seriously, saye mengaku...for the first time jugaklah..,
saye tak menangis langsung dalam waktu seminggu ni,
dengan adenye due ekor arnab yang comel ni, 
senyum je memanjang.... *kalau tengok orang sewel dengan saye pun dah tak de banyak beze time tu,
kengkadang bile tengok arnab tu bediri pun saye boleh menjerit!,
eksaited terlebih betooi.. yelah.. fisrt time kitorang ade pet,
sebelum ni tak pernah bela pun... ehehe! and I LOVE MY NEW FAMILY MEMBERS VERY MUCH!!,
tapi hari ni..... lepas baru balik daripade sekolah,
saye pergi tengok sangkar tu... and I'm very shocked cause ade seekor je yang tinggal.. *yang putih tu jer!,
and mase tu jugaklah adik saye bagitahu yang Yaya dah pergi tinggalkan kami,
mase saye tengok bangkai Yaya tu... dalam otak just ade ayat ni:
"Kau Mimpi Ni! Ana Tipu!!! Baru semalam kau main dengan die!," uhukuhuk!!!,
it's all my fault!!! kalau saye tak bagi die makan daun-daun tu semue,
die tak kan pergi... OH MY ALLAH! what have I done?! ,
sebab kecuaian sayelah.. Yaya terkorban! (=_=') dan sekarang ni tinggal Boboi jer...,
mate ni asyik terbayang-bayang je time mule-mule Yaya sampai kat rumah,
die suke sangat menyorok kat belakang pasu sebab malu dengan kitorang! Comel betooooiiii,
GUYS! I missed her sooo much..., first time jugaklah saye menangis sebab seekor Yaya!,
untuk Yaya, 
"Akak mintak maaf sangat-sangat... semuenye salah akak! akak tak jage Yaya elok-elok!, Mase tu akak eksaited tengok Yaya makan daun tu banyak-banyak.. ingatkan Yaya suke... akak betul-betul terlupe yang Yaya tak boleh makan bende lain kecuali Palets tu!,"
dan untuk korang yang menganggap saye ni tersangatlah kebudak-budakkan..,
"sebabkan seekor arnab je saye boleh menangis?!", bukak mate korang tu luas-luas... and bace ni!
untuk pengetahuan korang, bile kite ade binatang peliharaan, 
kite akan nampak due taun lebih mude daripade usie sebenar,
perangai kite pun serta merta akan berubah menjadi macam kanak-kanak ribena...
same macam saye, kalau korang tengok saye main dengan arnab tu pun mesti korang pelik...,
sebab adik saye yang bongsu tu pun tak pernah menjerit bile tengok arnab tu mencomelkan diri die..,
kalau korang tak percaye cubelah bela binatang peliharaan ni,
dan bile tibe waktu pet korang tu tinggalkan korang,
barulah orang akan terase kekosongan kat dalam hati ni..,
sedih beb! gerenti berkabung punyer....,
okey... that's all for today... saye nak menguruskan jenazah Yaya dulu..,
bubye... and assalamualaikum.. ~Al-Fatihah buat arwah Yaya~

p/s: soalan....tak salahkan kalau kite sedekahkan al-fatihah untuk haiwan yang dah mati??
anyone please answer this question! since saye kecik lagi, saye selalu sedekahkan Al-Fatihah untuk haiwan yang dah mati yang pernah saye jumpe... even katak mati penyek sebab kene lenyek kat tengah jalan pun saye bace jugak.. eheheh! boleh kan?? tak dosa kan?? 

Tuesday, April 3, 2012

Mood Spoiler! *bukan'spoiler'kereta!

Alowp! assalamualaikum! hye guys! waddup? how ya doin'??,
it's all about my unforgettable mood's experience today! *betul-betul mood swings aku hari ni! adeiilah!,
pada mulanya hariku ini bermula seperti biasa.. *ceh-wah ayat!!!, ngeeii,
cerita ini bermule mase nak pergi sekolah *see?? saye kan baik? tak pernah ponteng tau! ehehe!,
time tu tengah borak-borak dengan shabila, *kutukpakcikbotakactually! hapedah! pagi-pagi dah buat dosa kering, ngeeiiiii...
tetibe je ade terbau suatu benda yang memang tersangatlah 'wangi!',
or maybe it'll be the 'wangi'est!' think I ever smelled in my life!, OH MY ALLAH!,
spoil betooiii lah bau 'bahcen' tuh! tambah-tambah lagi Si Pembawa Najis Hapentah! tu,
MAN! YOU'RE SPOILED BRAT! *capslock ni!!,
kaulah mood spoiler aku dari happy-gile-gile! ke kerut-seribu-gile!,
lepas tu.. tambah lagi sorang abang ni,
 boleh pulak die sedap ngisap batang rokok time satu bas dah bau 'bahcen' tuh??!!,
bayangkan!! bau Najis Hapentah! + bau Asap Rokok = pergh!! TERANGKATTTTTT BEBBB!,
haiiyyeh! tak pasal-pasal..., (>_<')
mase tu dah tak boleh nak buat ape dah....,
saye ni, kalau ade bende nak terkeluar dari mulut je mesti ade mukaddimahnye dulu,
ehehe! air mate kompom keluar punye argh!,
lepas sesi 'menangis' tu shabila terus bukak tingkap tu seluas-luasnye,
and bak kate shabila jugak, "baru ku sedar betapa nyamannyer udara kat luar!" ehehe!,
haish... dilema sehari den dibueknye najis hapentah tu!,
rase macam bende tu ikut je kite...sampai kelas boleh terbau! terbaikk...,
eh!, bukan saye pun join pijak menda'lah tu yewk?? just terkenang-kenang je bau 'wangi' tu.., 
mase balik pulak,
kami semua berperang untuk mengelakkan diri dari terkena tempias air hujan yang dengan gatal nye masuk dalam bas tu,
last-last lencun jugak tudungku itu...,
PAK CIK BOTAK PUNYE PASAL!!!, *capslock lagiiiiih...
lagi sorang mood spoiler....,
ade ke patut die berhentikan kitorang *me and my kakak sedare jauh 2 meter dari pagar rumah tu??!! *ceh! 2 meter dah macam 2 kilometer dah kau! ngehngehngeh!,
so akhirnye, hormon oestrogen and progesterone ku tidak dapat berfungsi dengan baik.. *ahah! ngepek je!,
 3 orang Mood Spoiler saye hari ni.., nak kene hempuk agaknye??!! ehehe!,
macam biaselah, anak Guru Penasihat Kelab Ping Pong, SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini.....,
'budget' berani je tu... ngehngehngeh......
okay.. that's all for today.... assalamualaikum and PEACENOWAR!!

Monday, April 2, 2012

Addicted!

Alowp..assalamualaikum.., hye guys?? wad'dup?? how ya doin'?,
it's 2nd APRIL! sambut April fool tak semalam?,
di sini, saya ingin mengumumkan bahawa, *ceh~wah! RAYE! RAYE! eheh!,
APRIL FOOL tu hukumnya HAAAARAAAMMM!!,
get that? so kepada sesiape yang sambut hari tu,
cepat-cepatlah taubat nasuha...,
jangan cakap 'esok-esoklah aku tobat', korang boleh confirm ke esok korang hidup lagi? *ahah!..sentap! sentap!
okay.. back to the main topic.. lately, saye dah ter'addicted' dengan satu web ni,
ape lagi kalau bukan... tadaaa!! PENULISAN2U!!,
yeah man! untuk pengetahuan korang yang belum pernah melawat ke web ni lagi,
penulisan2u ni merupekan sebuah web yang memang boleh jadi Port Baik Punyer! untuk Spesies Ulat Novel macam saye ni!,
there's a lot of romance novel and cerpen yang korang boleh bace secare F.O.C *freeoffcharge!,
wah.. best tak promosi hebat Courts Mammoth ni?? ngehngehngeh!,
dan dalam post kali ni, saye nak berkongsi dengan korang satu cerite yang memang CAMBEST! larh!,
Protect The Boss by ellyne alyana,
jalan cerite die memang sungguh 'catchy',
tambah-tambah lagi care penceritaan die memang superb!,
 and mampu buat saye dianggap 'mereng' or 'mengong' oleh adik saye sendiri, *senyum and gelak tak hengat dunie betooii..,
conclusion is.. best lah.. and macam biase lah.. novel melayu.. gaduh-gaduh-sayang..,
tapi yang peliknye, saye tak pernah serik pun bace novel-novel melayu ni semue,
lagi-lagi yang part kahwin pakse tu! memang my favouritelah!, ehehe!
and I wonder why budak-budak melayu sekarang ni riak or bahase gempaknye 'budget' nak tayang novel english diorang tu ke merate-rate tempat, *kat tandas pun jadi.. 'baik' BETOOIII!
waktu afdhalnye, time perhimpunan, *ceh! afdhal... (>_<')
konon nak tunjuk hebat lah bace novel-novel english tu semue, haiyyeh... seriously??!! hebat sangat ker??!!,
okay.. memang tak salah kalau korang nak bace novel-novel english ni semue,
tapi tak payah lah nak show off sangat... betul tak???,
and mase korang tengah bace novel english kat dataran perhimpunan tu pun, *nampaksangatnaktayang!
saye berani ketip kuku lah! lebih kurang 5% perasaan 'expand' tu mesti ade dalam diri korang kan?,
dan F.Y.I, Islam tak menggalakkan umatnya 'Ujub *memuji diri sendiri okay? even kalau 'kembang' sikit pun dah dianggap dosa kering,
so... RENUNG-RENUNGKAN.. SELAMAT BERAMAL....,
ececeh! jadi ustazah pulak anak Guru Penasihat Kelab Ping Pong, SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini ni hari ni... *peacenowar... ngehngehngeh!

p/s: sesiape tak puas hati?! jumpe depan-depan... cehwah! budget berani lah minah ni, sekali orang datang serang, lari tak cukup tanah kau... ngehngehngeh!