Monday, April 2, 2012

Addicted!

Alowp..assalamualaikum.., hye guys?? wad'dup?? how ya doin'?,
it's 2nd APRIL! sambut April fool tak semalam?,
di sini, saya ingin mengumumkan bahawa, *ceh~wah! RAYE! RAYE! eheh!,
APRIL FOOL tu hukumnya HAAAARAAAMMM!!,
get that? so kepada sesiape yang sambut hari tu,
cepat-cepatlah taubat nasuha...,
jangan cakap 'esok-esoklah aku tobat', korang boleh confirm ke esok korang hidup lagi? *ahah!..sentap! sentap!
okay.. back to the main topic.. lately, saye dah ter'addicted' dengan satu web ni,
ape lagi kalau bukan... tadaaa!! PENULISAN2U!!,
yeah man! untuk pengetahuan korang yang belum pernah melawat ke web ni lagi,
penulisan2u ni merupekan sebuah web yang memang boleh jadi Port Baik Punyer! untuk Spesies Ulat Novel macam saye ni!,
there's a lot of romance novel and cerpen yang korang boleh bace secare F.O.C *freeoffcharge!,
wah.. best tak promosi hebat Courts Mammoth ni?? ngehngehngeh!,
dan dalam post kali ni, saye nak berkongsi dengan korang satu cerite yang memang CAMBEST! larh!,
Protect The Boss by ellyne alyana,
jalan cerite die memang sungguh 'catchy',
tambah-tambah lagi care penceritaan die memang superb!,
 and mampu buat saye dianggap 'mereng' or 'mengong' oleh adik saye sendiri, *senyum and gelak tak hengat dunie betooii..,
conclusion is.. best lah.. and macam biase lah.. novel melayu.. gaduh-gaduh-sayang..,
tapi yang peliknye, saye tak pernah serik pun bace novel-novel melayu ni semue,
lagi-lagi yang part kahwin pakse tu! memang my favouritelah!, ehehe!
and I wonder why budak-budak melayu sekarang ni riak or bahase gempaknye 'budget' nak tayang novel english diorang tu ke merate-rate tempat, *kat tandas pun jadi.. 'baik' BETOOIII!
waktu afdhalnye, time perhimpunan, *ceh! afdhal... (>_<')
konon nak tunjuk hebat lah bace novel-novel english tu semue, haiyyeh... seriously??!! hebat sangat ker??!!,
okay.. memang tak salah kalau korang nak bace novel-novel english ni semue,
tapi tak payah lah nak show off sangat... betul tak???,
and mase korang tengah bace novel english kat dataran perhimpunan tu pun, *nampaksangatnaktayang!
saye berani ketip kuku lah! lebih kurang 5% perasaan 'expand' tu mesti ade dalam diri korang kan?,
dan F.Y.I, Islam tak menggalakkan umatnya 'Ujub *memuji diri sendiri okay? even kalau 'kembang' sikit pun dah dianggap dosa kering,
so... RENUNG-RENUNGKAN.. SELAMAT BERAMAL....,
ececeh! jadi ustazah pulak anak Guru Penasihat Kelab Ping Pong, SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini ni hari ni... *peacenowar... ngehngehngeh!

p/s: sesiape tak puas hati?! jumpe depan-depan... cehwah! budget berani lah minah ni, sekali orang datang serang, lari tak cukup tanah kau... ngehngehngeh!

1 comment:

  1. Terjumpa dengan seorang dari pembaca saya ;) hehe . - ellyne Alyana

    ReplyDelete