Friday, April 13, 2012

It's All My Fault! (=_=')

Alowp..assalamualaikum! hye guys... wad'dup?,
baru-baru ni my beloved ummi and abah belikan due cute rabbit...,
see?? comel kan?? comel kan?? due-due ade bulu macam kucing parsi, *cokolat-Yaya, putih-Boboi
seriously, saye mengaku...for the first time jugaklah..,
saye tak menangis langsung dalam waktu seminggu ni,
dengan adenye due ekor arnab yang comel ni, 
senyum je memanjang.... *kalau tengok orang sewel dengan saye pun dah tak de banyak beze time tu,
kengkadang bile tengok arnab tu bediri pun saye boleh menjerit!,
eksaited terlebih betooi.. yelah.. fisrt time kitorang ade pet,
sebelum ni tak pernah bela pun... ehehe! and I LOVE MY NEW FAMILY MEMBERS VERY MUCH!!,
tapi hari ni..... lepas baru balik daripade sekolah,
saye pergi tengok sangkar tu... and I'm very shocked cause ade seekor je yang tinggal.. *yang putih tu jer!,
and mase tu jugaklah adik saye bagitahu yang Yaya dah pergi tinggalkan kami,
mase saye tengok bangkai Yaya tu... dalam otak just ade ayat ni:
"Kau Mimpi Ni! Ana Tipu!!! Baru semalam kau main dengan die!," uhukuhuk!!!,
it's all my fault!!! kalau saye tak bagi die makan daun-daun tu semue,
die tak kan pergi... OH MY ALLAH! what have I done?! ,
sebab kecuaian sayelah.. Yaya terkorban! (=_=') dan sekarang ni tinggal Boboi jer...,
mate ni asyik terbayang-bayang je time mule-mule Yaya sampai kat rumah,
die suke sangat menyorok kat belakang pasu sebab malu dengan kitorang! Comel betooooiiii,
GUYS! I missed her sooo much..., first time jugaklah saye menangis sebab seekor Yaya!,
untuk Yaya, 
"Akak mintak maaf sangat-sangat... semuenye salah akak! akak tak jage Yaya elok-elok!, Mase tu akak eksaited tengok Yaya makan daun tu banyak-banyak.. ingatkan Yaya suke... akak betul-betul terlupe yang Yaya tak boleh makan bende lain kecuali Palets tu!,"
dan untuk korang yang menganggap saye ni tersangatlah kebudak-budakkan..,
"sebabkan seekor arnab je saye boleh menangis?!", bukak mate korang tu luas-luas... and bace ni!
untuk pengetahuan korang, bile kite ade binatang peliharaan, 
kite akan nampak due taun lebih mude daripade usie sebenar,
perangai kite pun serta merta akan berubah menjadi macam kanak-kanak ribena...
same macam saye, kalau korang tengok saye main dengan arnab tu pun mesti korang pelik...,
sebab adik saye yang bongsu tu pun tak pernah menjerit bile tengok arnab tu mencomelkan diri die..,
kalau korang tak percaye cubelah bela binatang peliharaan ni,
dan bile tibe waktu pet korang tu tinggalkan korang,
barulah orang akan terase kekosongan kat dalam hati ni..,
sedih beb! gerenti berkabung punyer....,
okey... that's all for today... saye nak menguruskan jenazah Yaya dulu..,
bubye... and assalamualaikum.. ~Al-Fatihah buat arwah Yaya~

p/s: soalan....tak salahkan kalau kite sedekahkan al-fatihah untuk haiwan yang dah mati??
anyone please answer this question! since saye kecik lagi, saye selalu sedekahkan Al-Fatihah untuk haiwan yang dah mati yang pernah saye jumpe... even katak mati penyek sebab kene lenyek kat tengah jalan pun saye bace jugak.. eheheh! boleh kan?? tak dosa kan?? 

2 comments:

  1. Sabarlah hajar, kita faham sebab hamster kita yang first tu pun macam ni. Cuma bezanya dia 'nazak' depan mata kita. Be strong :)

    ReplyDelete
  2. woah... mase die 'nazak' depan aina tu,
    aina buat ape?? tengok je?? ade nanges tak???
    btw, thanks dear! (=_-')

    ReplyDelete