Wednesday, May 30, 2012

Kebangkitan Seorang Bakal Lawyer Syari'ah!

Alowp..assalamualaikum! hye guys.. wad'dup?,
wah! dah bersawang dah bloggie ni... sarang labah-labah, sarang tebuan...semue ade..shush! shush!, ngeeeeiiiiii
baru-baru ni Mid Year Test baru aje menutup tirai, *budget rase cam dah abes SPM je... ahahah!,
dan alhamdulillah, akhirnya! I'm totally free from the 'VIRUS MTTD' a.k.a Malas Tahap Tenok Dah! eheh,
lagi due bulan nak trial baru nak 'tersedar',
kononnye baru 'wake up from the prolonged sleep!',
*ececeh! sayelah 'Senonoh Wait', kawan kepade anak jiran Snow White yang tidur sampai kene ade Handsome Prince datang untuk kejutkan die tu, ahakahak!,
apelah 'future lawyer syar'ie' otak cam bebudak tak cukup otak je an?, *bfuuussshhhh!
speaking of the 'future lawyer syar'ie', ececeh!, perasan je lebih tu,
al~kisah, ari tu tengah dok busy men'twist'kan otak dengan soalan-soalan Sejarah daripade SCORE A!,
pergh! soalan  die memang boleh buat orang terjun lombong bijih  timah! haiyyeh! manyak susah ma...,
dan di dalam suasana hectic mentaram jawapan tu, tibe-tibe!,
TING! hero saye sudah MUNCUL! die.. eh silap... BELIAU! seribu kali lagi hebat daripade Batman, Ultraman mahupun Doraemon!, ngeeiiiii sesat puleks kucing-robot-pendek-bulat ni..,
my beloved ABAH! datang lalu mengurut bahu anak kesayangannye ini...,
sambil cakap, 'GO LAWYER! GO LAWYER!', pergh! kembang sat hidung cek 5 kilogram...ahaha! berat tuh!,
all I have to do now is keep focusing on my studies!, within that, inshaallah, kalau diizinkan Allah S.W.T, and diberikan rezeki impian saye akan tercapai! dan itulah kerjaya yang saye nak ceburi bile besar nanti, AMIIIIN!
okay.. serirously saye tengah terkejut tahap cipan ni, tengah syiok-syiok tersengih depan pakwe saye ni,
tetibe je seekor lipas yang memang 'potong steam' terbang kat keyboard laptop ni... hai lah lipas...,
penyek jugak aku kegheje kan kau nanti..,ngeeiii bubye.... nak sambung misi menghempuk lipas lepas ni...,
assalamualaikum! and salam 2 Indonesia, Fillipina, Brunei dan yang seangkatan dengannya!
427732_397115300304230_100000172895214_1852447_860450474_n_large

PeaceNoWar! (O_=')v *ting!


Saturday, May 5, 2012

My New Cute-Eye Boifie!

Alowp! assalamualaikum! hye guys.. wad'duP??,
it's been a while since saye tak mengupdate blog ni kan??,
okay.. today saye kenalkan kat korang semue 'pakwe' baru saye.. TADAAA!!
Tumblr_lzey5np0tq1qbawfjo1_500_large
CHUNJI!!!!! <3 this is my newest pakwe rightio!,
kitorang pertame bertemu  kat dalam vid Supa Luv!, *ceh!peghasan! ahah,
and first time tengok die kenyit mate tu..,haiyyeh! naseb baek ade bantal kat belakang,
tergolek saye kat depan latop ni.. cutenye mamat ni!!!,
inilah namenye first-sight-love! yeah man! 


Real Name: Lee Chan Hee
B.O.D: 1993.10.05
Height: 173cm
Hobbies: Puzzles and reading
Speciality: Imitations
Education: Hanyang University

ahaha! nampak sangat copy paste dari google search!
okay.. there's some facts I wanna share with you guys...

  • Chunji specializes in imitation.
  • Chunji enjoys playing/solving puzzles during his free time. He especially enjoy playing it with his father. *anak bapak!...I like!  I like!
  • Chunji’s ideal girl is SNSD’s Yuri. *okay.. walaupun ini agak menyakitkan hati saye.. terpakse share jugaks.. maybe die minat Yuri sebab die tak jumpe saye  lagi kowt?? ngeeeeeeiiiiii!!
  • Chunji’s ideal type is someone with longblack hair who has big eyes/double eyelids/single eyelids. *saye ade eyelids! tapi kenyataannye semue orang melayu ade eyelids kan?
  • His favorite musicians are Chris BrownBruno Mars, and F.T. Island’s Lee Hongki.
  • He has been a fan of F.T. Island since his predebut days.
  • He wants to sing OSTs for dramas. *dah berlakon dalam satu cerite pendek kat KBS.. try lah tengok..
  • Chunji auditioned to join TEEN TOP with Chris Brown’s “With You”.
  • He was the last member to join Teen Top.
  • His favorite colors are Pink and Yellow. *PINKY BOY!
  • He likes Hello Kitty. *cutenye OPPA saye!! owh iye! die ade handphone pink colour and ade sticker Hello Kitty kat phone tu! 
  • His favorite sport is Basketball. *slamdunk!
  • His favorite school subject is History . *woah! 'agak' same lah.. ngehngehngeh!
ngeiii... and here's some pics I'd search for you guys and to those who are interested..,
sesiape yang tak berminat.... Dinasihatkan! TUTUP MATA ANDA!.. hehehe!


cute kan? cute kan??

his eyes were so wonderful! wah! rase nak 'fengsan' fulek... BANTAL! BANTAL!


okay! that's all... sebenarnye ade banyak lagi... rase nak load satu fail je gambar Chunji kat dalam post ni,
eheheh! bubye.. assalamualaikum.... and peace no war!

p/s: 26 November 2012! Teen Top, Dal Shabet and Ukiss going to perform kat Hari Sejuta Belia Putrajaya at 8 o'clock *malam iyewk? jemputlah rampai-ramai untuk tengok ketampanan L.JOE dan kecomelan pakwe baru saye ni... of course! CHUNJI!!