Wednesday, May 30, 2012

Kebangkitan Seorang Bakal Lawyer Syari'ah!

Alowp..assalamualaikum! hye guys.. wad'dup?,
wah! dah bersawang dah bloggie ni... sarang labah-labah, sarang tebuan...semue ade..shush! shush!, ngeeeeiiiiii
baru-baru ni Mid Year Test baru aje menutup tirai, *budget rase cam dah abes SPM je... ahahah!,
dan alhamdulillah, akhirnya! I'm totally free from the 'VIRUS MTTD' a.k.a Malas Tahap Tenok Dah! eheh,
lagi due bulan nak trial baru nak 'tersedar',
kononnye baru 'wake up from the prolonged sleep!',
*ececeh! sayelah 'Senonoh Wait', kawan kepade anak jiran Snow White yang tidur sampai kene ade Handsome Prince datang untuk kejutkan die tu, ahakahak!,
apelah 'future lawyer syar'ie' otak cam bebudak tak cukup otak je an?, *bfuuussshhhh!
speaking of the 'future lawyer syar'ie', ececeh!, perasan je lebih tu,
al~kisah, ari tu tengah dok busy men'twist'kan otak dengan soalan-soalan Sejarah daripade SCORE A!,
pergh! soalan  die memang boleh buat orang terjun lombong bijih  timah! haiyyeh! manyak susah ma...,
dan di dalam suasana hectic mentaram jawapan tu, tibe-tibe!,
TING! hero saye sudah MUNCUL! die.. eh silap... BELIAU! seribu kali lagi hebat daripade Batman, Ultraman mahupun Doraemon!, ngeeiiiii sesat puleks kucing-robot-pendek-bulat ni..,
my beloved ABAH! datang lalu mengurut bahu anak kesayangannye ini...,
sambil cakap, 'GO LAWYER! GO LAWYER!', pergh! kembang sat hidung cek 5 kilogram...ahaha! berat tuh!,
all I have to do now is keep focusing on my studies!, within that, inshaallah, kalau diizinkan Allah S.W.T, and diberikan rezeki impian saye akan tercapai! dan itulah kerjaya yang saye nak ceburi bile besar nanti, AMIIIIN!
okay.. serirously saye tengah terkejut tahap cipan ni, tengah syiok-syiok tersengih depan pakwe saye ni,
tetibe je seekor lipas yang memang 'potong steam' terbang kat keyboard laptop ni... hai lah lipas...,
penyek jugak aku kegheje kan kau nanti..,ngeeiii bubye.... nak sambung misi menghempuk lipas lepas ni...,
assalamualaikum! and salam 2 Indonesia, Fillipina, Brunei dan yang seangkatan dengannya!
427732_397115300304230_100000172895214_1852447_860450474_n_large

PeaceNoWar! (O_=')v *ting!


No comments:

Post a Comment