Thursday, June 28, 2012

Gemuruh Jiwa....

Alowp... assalamualaikum... and this post totally make me feel thundering when typing...,BOOMMM!
perghhh!!!! esok Hari Bicara Akademik a.k.a Hari Report Card  SMK Saujana Impian!,
'nerbes' tahap tapir, cipan, tenok dah ni... *hiperbola kau mantap lah Hajar! ehehe!..,
kali ni paling 'nerbes' berbanding yang sebelum-sebelum ni... sebabnye adalah!
esok, Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini dan Encik Kamarulzaman akan berduet untuk mengambil keputusan saye! *aiyyyeehhhh AMMA!APPA!,
tak leh bayangkan my beloved umi and abah yang 'siyes' tu jumpe dengan Cikgu Khairuddin (gurukelas) yang 'samtaimsgegile' tu! mesti OSEM! punye lah!,
ape-ape pun... anggaran ayat umi kalau jumpe guru kelas saye pada hari esok adalah:
"Anak saye ni, pemalas nye, Ya Allah!... dah tak de orang laen dah yang boleh kalahkan die, die lah #1! dalam rating adik-adik beradiknye yang pemalas! suruh belajar, tak nak belajar, maen PSP lah, dengar lagu lah... haish..." ahahah!
agaknye esok, saye pon mesti pegang kepale macam yang adik tu tengah buat! ngehngehngeh!,
doa jelah umi tak cubit tangan saye ni depan Sir esok....., ~AMIIIIN!~
okay.. that's all from me! wish me luck on tomorrow!,
oh ya! terima kasih juga kepada anda yang sudi melawat blog saye yang tak berape nak OSEM! dan membace post saye yang ordianary ni! ehehe,
assalamualaikum and PeaceNoWar!! (O_=')v

Contest : Kami BFF(!)

Alowp...assalamualaikum.....,
due post dalam satu hari! 'hebat' tak?? ngeeiii...,
joined this contest yang nampak CAMBEST ajer!...,
KLIK SINI! untuk join!


and these are those pics that I loved the most among the other pics that I had with my friends!,

1) Faiqah, Me! and Aina 

2) H.A.A.N.A = Hajar (me!), Anis, Aisyah, Nisreen and Aina

3) Me! and Nadhira

heheh! actually dalam terma dan syarat contest ni, 
tak payah introduce pon manusie-manusie dalam gambar tu,saje je....,
dan kepada rakan-rakanku sekalian...,
 berbanggelah kalian kerane muke korang join sekaki dalam post kali ni....ehekehek!

dan manusie paling bertuah yang dipilih oleh saye untuk ditag adalah...:

okay.. bubye..assalamualauikum!!!!! PeaceNoWar!

Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Mizz Wenn

Alowp..assalamualaikum.. hye guys.. waddup??,
setelah sekian lame saye menjauhkan diri daripade menyertai mane-mane segmen..,
akhirnye.. TAADAAAAAAA! joined this segmen made by Mizz Wenn
Klik sini!! untuk join.... 
okay.. that's all for this post... assalamualaikum! and salam 1 Malaysia!!

Friday, June 22, 2012

•.♥• Only for You! •♥.•

Alowp... assalamualaikum! hye guys.. wad'dup...,
post kali ni bertujuan untuk berkongsi sedikit ilmu yang telah saye peroleh untuk kalian yang sudi datang bertandang ke blog ni!,
"Celakalah orang yang tidak berkongsi ilmu Allah, kerana ilmu itu hak milik Allah yang hakiki!",
so kite sebagai manusie, wajib! share ilmu yang telah kite pelajari kepade sesame manusie,
RENUNG-RENUNGKAN... SELAMAT BERAMAL!
>>click to enlarge!<<


    SENARAI 10 CARTA DOSA ANDA DI DUNIA DAN ANUGERAH YANG BAKAL ANDA TERIMA DI AKHIRAT

* Peringatan buat diriku serta rakan-rakan seagama yang selalu terlupa dan leka...

1. MENINGGALKAN sembahyang - ULAR SAQAR sedang menunggu.
2. MELEWAT-LEWATKAN sembahyang - NERAKA WAIL sedang menganga.
3. MERINGAN-RINGANKAN syariat - Mendapat pandangan MURKA Al-Jabbar
4. MENGUMPAT peribadi orang - GUNTING neraka sedang diasah
5. MENYEBARKAN gossip atau fitnah - DURI-DURI menanti anda di taman neraka
6. Tidak MENJAGA pergaulan -LIBASAN api neraka dijanjikan
7. Tidak BERAKHLAK dengan manusia -KEMURKAAN Allah bersama mu..
8. MENYAKITI hati orang dengan lisan- MASUKLAH mana-mana pintu neraka
9.Meringankan AMANAH - Angkatlah SEBERKAS kayu dari neraka
10.BERSANGKA BURUK - AMALAN BAIK diambil orang

Friday, June 15, 2012

Expand!

Alowp...assalamualaikum.. hye guys.. wad'dup?!,
hari ni complete lah sudah result Mid Year Exam hari tu,
and finally.. I've got 3 A's and 6 B's! warghh!,
kureng pueh hati jugak lah dengan result kali ni,
yang paling 'kuchiwa', Sains and Matematiks!, *waaaahhh!,
I've got 66 in Science and 68 in Mathematics!!,
sedih kan?? tapi ade beberape paper yang berjaye membuatkan saye EXPAND! 5 meter!,
ehehe! OH MY ENGLISH! 
di sini saye nak promote satu rancangan dekat channel TVIQ! whereas saluran 610... Izarah Aishah and Addy Ashraf!
mentang-mentang lah name Adibah Noor dalam ceghite tu Puan Hajar! my name wooh! ehehe!,
Izara Aishah Dalam Sitcom Oh My English
result English kali ni agak memberangsangkan! walaupun dapat 78, B...(=_=') *buat lagu sedih puleks!,
37/40 on paper 1, and my essay terpilih sebagai contoh! bangge kowt!! ngeeiii,
Bahasa Melayu pulak, paper 1 dapat highest! 36/40! alealeale! *patrick version,
dan untuk semue subjek yang dapat B tu! kene struggle lagilah!!,
mesti dapat STRAIGHT A's dalam PMR nanti!
'Mesti Boleh Dapat!' bak kate See Yew Soon!
adeeeiiilaaah! cepat-cepat lah habes, PMR oi!
okay.. gotta go know...  lot of works! struggle! struggle! struggle!,
bubye and assalamualaikum!

p/s:  SEEYEWSOON!!!