Monday, August 20, 2012

MY GLOOOMY RAYA...

Alowp..assalamualaikum... hye guys... wad'dup??,
Selamat! Hari Raya... Hari untuk kite bersuka ria....,
yeahman! eheh! rasa cam semalam je kene ketam pagi-pagi dengan Guru Penasihat Kelab Ping Pong, SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini sebab lambat bangun sahur...,
pejam celik, pejam celik, pejam lagi, alhamdulillah, still celik... tup tup! 'eh, dah raye?? biar betol?,',
dan al~kisah... malam raye ku tak se'BEAST!' seperti biase...,
orang laen dok syiook lontar mercun,
saye pulek dok terperap kat rumah nenek...,
adek sedare semue macam dah silang jari kelingking tak nak balek Morten tahun ni,
adeeeilllah.. termenung ku sendirian *ececeh! ehehe,
pagi raye pulak... aisehman... termenung lagi...,
adek-adek ku dok berkonvoi satu kampung mintak duet raye,
saye pulek tak pasal-pasal kene jadi camerawoman tak bertauliah for my 'beloved' along,
kalau dapat upah tak pe gak...,
last-last termenung lagi cause tengok beg raye adek dah penuh,
diorang dah RM 50 and above, saye baru RM 50 and below..., VERY THE SEDIH!
lepas pergi beraye dengan family belah umi baru bersinar-sinar muke ni,
al-maklumlah sorang hamba Allah ni ade..ngehngehngeh.. VERY THE GATAL!
dan hamba Allah ni denga baik hatinye telah bagi saye harapan! A RAY OF HOPE,
yeah man... inshaallah, I'll try me very best bruh.. owh ya! thanks for ya encourage!,
okey.. gotta go to my beloved Pak Teh's house for ikan bakar... best tak? hari raye makan ikan bakar?,
jealous tak? jealous tak?? ehehe... bubye.. assalamualaikum.. SELAMAT HARI RAYA!!,
maaf zahir batin....

Monday, August 13, 2012

Grateful, Alhamdulillah!

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup?,
wah... ini pes time wa talak update ini belog satu bulan wooh!,
last update 2nd July? OH MY GUCCI! Ehehe…,
ek ehemmm…Trial PMR for 2012’s batch dah 4 hari menutup tirai,
And If dalam Mid Year Exam, saye hanye dapat 3A’s and 6B’s,
Alhamdulillah, rezeki ALLAH S.W.T,
Setakat ni saye dah dapat 5A’s! wah! Terkejowt mak! Syukur, ALHAMDULILLAH!,
For the first time, I’ve got A’s in both paper Geografi and Sejarah!,
And million thanks to Reader’s Digest for those bombastic! words and vocabs.,
Kalau dalam Mid Year Test hari tu saye dapat 37/40 tapi still dapat 78% in English paper,
Kali ni saye dapat 37/40 jugak tapi segala puji bagi Allah, akhirnye saye dapat 83%,
Frankly typing..,I'm quite happy with my result this time
I pulled my effort during this Trial Exam and Alhamdulillah,
Always believe this, ‘WHAT YOU GIVE, YOU GET BACK!,’
Bergantung kepada sejauh mana usaha korang untuk berjaye,
Jangan tawakkal je, usehenye mesti ade,
Cer bayangkan, depan korang ade 100 anak tangge dan atas kat anak tangge yang ke 100 tu lah target korang,
Korang takkan capai target tu selagi korang tak start the first steps am I right?,
So.. renung-renungkan.. dan selamat berusaha untuk mencapai straight A’s dalam PMR nanti for those yang amek PMR tahun ni,
Oh ya! Sebelum mengundurkan kerusi, saye nak memohon jasa baik para blogger yang sudi bertandang ke blog ni untuk mendoakan saye, supaye perjalanan saye untuk menempatkan diri kat MRSM berjalan dengan lancar… ~AMIIIINNN YA RABBAL ALAMIIN!~