Saturday, September 22, 2012

Perginya BELIAU..

Alowp...assalamualaikum.. hye guys.. wad'dup??,
tepat 7 hari yang lalu.. pukul 11.25 pagi,
time tu me and my family was on the way to Rantau Panjang Kelantan and baru je sampai Kelantan mase tu!,
kitorang satu family Jenab pergi sane cause kakak sedare saye nak bersanding and abang sedare saye nak bertunang... kire killin' 2 birds by one stone lah tu...,
tibe-tibe je kitorang dikejutkan dengan satu berite...,
my beloved nenek! my one and only nenek yang tinggal, telah pergi menyambut seruan Ilahi,
at that time memang saye tak percaye sangat,
cause baru semalam tu kitorang jumpe nenek,
tapi time tu nenek memang dah tak bangun dah.. bibik yang jage nenek tu cakap nenek dari pagi tadi tidur...,
kitorang datang tu pun sekejap je. sebab malam tu dah nak bertolak gi Kelantan..,
mase nak balik dari rumah nenek tu pulak...,
tetibe je hati saye tergerak nak cium dahi plus usap rambut nenek,
memang unexpected sangat! saye tak sangke tulah kali terakhir saye cium and usap kepale nenek,
yang saye paling terkilan sebab kitorang memang tak sempat nak balik time pengebumian nenek tu,
sebab jauh kan? lagipun nak book flight memang tak sempat.. kene tunggu beberape jam..,
akhirnye, saye dan keluarge tak sempat nak ade time pengebumian satu-satunye nenek saye yang tinggal tu,
nenek pergi 3 minggu lebih sebelum saye nak periksa PMR!,
nenek yang jage saye time baby dulu.. nenek yang selalu picit hidung saye time tidur sebelah die,
masuk hari ni tepat seminggu ARWAH nenek dah tinggalkan saye,
macam tak percaye je time sebut perkataan ARWAH tu,
sebab saye still rase nenek saye hidup lagi..,
hidup di dalam hati saye.. AL~FATIHAH, Kalsom Binti Mamud..,
YOU'LL BE FOREVER IN MY HEART, akak akan pegang janji yang sempat akak buat dengan nenek sebelum nenek masuk Wad ICU hari tu... inshaalllah!

Friday, September 21, 2012

PMR KAMINGSUUUUN!

Alowp..assalamualaikum..hye guys.. wad'dup?!,
seriously last post 22 August and post kali ni 21 September???,
I deserve a very big clap then.. ehehe
lame sangat tak mengupdate bloggie the bucuk saye ni,
very the busy cause PMR is JUST! around the corner!!! OH MY GUCCI!!,
601853_228914700545202_1009332070_n_large
in about 18 days! PMR akan membuka tirai.. and I was like.. GABRAH NYIIEEEWWWW..,
owh ya! trial hari tu, alhamdulillah... I'd got 6A's and 3 B's..,
and sekarang ni tengah busy apply SBP,
saye mintak SBPI Rawang, most of my friends nak mintak kat situ...,
inshaallah kalau dapat.. ade lah geng betol tak?? ngeeiii..
PENGUMUMAN! untuk semua UPSR and PMR 2012 candidates!,
permohonan untuk masuk SBP tahun 2013 dah dibuka and tarikh tutupnye adalah 30 OKTOBER!,
and for those yang tak tahu link nye.. jangan risau...
klik lah! ehehe!,
ok! that's all form me.. this may be the last post before PMR..,
lepas PMR, kite berdating balek.. and FOR SURE! I'll really update this blog sampai load! ehekehek,
for those PMR 2012's candidates, wish you guys a very good luck!!,
buat elok-elok and DO NOT! EVER! tryin' to cheat on the examination days.. wokeyh??,
ucapan khas daripade pihak penaja.. ahaha... doakan saye ye??? assalamualaikum! and peace no war!