Saturday, September 22, 2012

Perginya BELIAU..

Alowp...assalamualaikum.. hye guys.. wad'dup??,
tepat 7 hari yang lalu.. pukul 11.25 pagi,
time tu me and my family was on the way to Rantau Panjang Kelantan and baru je sampai Kelantan mase tu!,
kitorang satu family Jenab pergi sane cause kakak sedare saye nak bersanding and abang sedare saye nak bertunang... kire killin' 2 birds by one stone lah tu...,
tibe-tibe je kitorang dikejutkan dengan satu berite...,
my beloved nenek! my one and only nenek yang tinggal, telah pergi menyambut seruan Ilahi,
at that time memang saye tak percaye sangat,
cause baru semalam tu kitorang jumpe nenek,
tapi time tu nenek memang dah tak bangun dah.. bibik yang jage nenek tu cakap nenek dari pagi tadi tidur...,
kitorang datang tu pun sekejap je. sebab malam tu dah nak bertolak gi Kelantan..,
mase nak balik dari rumah nenek tu pulak...,
tetibe je hati saye tergerak nak cium dahi plus usap rambut nenek,
memang unexpected sangat! saye tak sangke tulah kali terakhir saye cium and usap kepale nenek,
yang saye paling terkilan sebab kitorang memang tak sempat nak balik time pengebumian nenek tu,
sebab jauh kan? lagipun nak book flight memang tak sempat.. kene tunggu beberape jam..,
akhirnye, saye dan keluarge tak sempat nak ade time pengebumian satu-satunye nenek saye yang tinggal tu,
nenek pergi 3 minggu lebih sebelum saye nak periksa PMR!,
nenek yang jage saye time baby dulu.. nenek yang selalu picit hidung saye time tidur sebelah die,
masuk hari ni tepat seminggu ARWAH nenek dah tinggalkan saye,
macam tak percaye je time sebut perkataan ARWAH tu,
sebab saye still rase nenek saye hidup lagi..,
hidup di dalam hati saye.. AL~FATIHAH, Kalsom Binti Mamud..,
YOU'LL BE FOREVER IN MY HEART, akak akan pegang janji yang sempat akak buat dengan nenek sebelum nenek masuk Wad ICU hari tu... inshaalllah!

No comments:

Post a Comment