Saturday, November 24, 2012

Worth Buying!

Alowp..assalamualaikum..hye guys! wad'dup??,
hah! *breathe in! breathe out!, woooohh! this upcoming MONDAY!!,
I'll be helding for Ujian Kecenderungan Kemasukan Ke MRSM!,
risaunye! and dengar cerite 100% ujian die dalam computer..,
haiseh.. dah lah perikse Sains dengan Maths.. nape tak pekse bahase arab je??,
ehehe... oh ya! there is some info that I wanna share with you guys yang bakal menghadapi ujian ini juge!,
klik lah! > ujian-kecenderungan-kemasukan-ke-mrsm <
btw, last few weeks ago... me and beloved pals went hang out to Alamanda, Putrajaya!,
best sangatt.. dah form 3 ni barulah Guru Penasihat Kelab Ping Pong SMK Taman Jasmin 2, Puan Noraini kasi keluar dengan kengkawan.. kalau time darjah enam dulu...,
NaCl H2O keluar bergelen pun confirm beliau akan buat 'dunno' je... (NaCl H20 = tears),
at that time, dalam kepale dah set dah nak pergi MPH, Alamanda
I bought two novels yang memang WORTH BUYING!!, which is,
 1) I Love You, Stupid! by Melur Jelita
"Cukuplah Allah ada dan dia sentiasa ada untukku,"
wah! best kan tag line novel nih??, 
frankly typing, this novel is very thick! in about 11300 pages gituh!,
wah! banyak bukan?? ehehe.. but seriously.. tebal macam ni pun rase macam nak bace lagi...,
there's 'something!' in this novel yang membuatkan die attractive and very tempting you know??,
perjalanan seorang perempuan, IRIS yang mulanya berlagak 'diva' then, di brain wash kan menjadi seorang yang begitu membanggakan!,
this is a kind of romance plus islamik novel.. tajok je macam tu.. "I Love You, Stupid!",
but seriously.. it's worth lah dengan rege nye yang mahal tu.. RM 39.00 wokey??,
penat I korek tabung-kucing-pink I! ngeeiii 



2) Kahwin Ganti by Aifa Batrisya
this is the second novel I bought...,
ekceli.. saye nak beli satu novel je.. which is yang tertera di atas ini..,
tapi time tengah sedap meng'usha' novel yang best kat MPH tu,
ade seorang mak cik ni, dengan ramahnye menegur saye..,
dan seperti yang anda semue tak tawu.. saye memang seorang yang rajin melayan..,
so.. layan saje daaaa mak cik tu.. tapi mak cik tu memang best! namenye Mak Cik Fara!,
grand tau! jangan memain... ehehee...beliau yang promote novel ni kat saye...,
best! ade pulak isteri jadi pensyarah kat suami die sendiri?? ahaha..,
serious lawak novel ni... penceritaan die catchy... and tempting juge,

persamaan due-due novel ni... due-due lelaki dalam novel ni very sweet! tapi kurang romantik..,
but I prefer sweet than a romantik one..., beze romantik dengan sweet ni adalah..,
romantik die tunjuk depan-depan yang die memang romantik...,
sweet pulak.. die nampak macam tak kesah pasal kite tapi sebenarnye.. he's very the caring one!,
senang cite.. tak menunjuk lah sikap caring die depan kite... sorok-sorok-sudah!,
 ehehe... okay... panjang betul entry kali ni... lame tak menaip kan? ehehe,
bubye.. asssalamualaikum... doakan saye berjaya lulus dengan cemerlang dalam Ujian tu nanti ye! ~farewell~