Sunday, January 20, 2013

Saya PRS, Dan Saya BANGGA!

Alowp! assalamualaikum.. (JAWAB SALAM TUH!),
wah! exhausted sungguh due hari ni!,
we had our Kursus PRS Bongsu at SMK Saujana Impian today.., (my school ofekos!)
and seriously? dah Form 4 baru nak setad Bongsu??, sian tak kami semue??,
ekceli kepade sesape yang belom tahu, PRS which means Pembimbing Rakan Sebaya dah maju sekarang!,
ade 4 tahap yang perlu kami lalui dalam PRS which is..,
1) PRS Bongsu (kami lah tu!)
2) PRS Muda (going to be, in shaa allah!)
3) PRS Sulung (bile lah den nak sampai tahap ni? sekolah lagi 2 tahun je..)
4) PRS Bestari (kebangsaan nye tahap! means sape yang dapat tahap ni memang PERGHHH! lah!)
wahhh! hebat tak kami?, Pengawas..and Pengawas Pusat Sumber..KAU ADE??,
Ececeh! jangan tersentap ye?? it's just a kidding... no serious! plus.. please smile up your faces... (n_~),
ekceli menda'lah ni semue baru popular tahun lepas.. dan kami baru nak buat tahun ni, which is.. tadi lah!, 
memang enjoy sesangat lah tadi.. cause semue ahli PRS dari form 1 untill Form 5 bergabung! meletowp!,
seriously diorang memang sporting habes.. lagi-lagi Abang Ulat Bulu tu...,
"Good Job Bruh, camtu lah PRS... ko da tolong mak cik cleaner tu kurangkan beban kerja diorang daripade menyapu satu Foyer B tu.. haha"
punye lah semangat waja! sampai time kitorang kene menari Gangnam tu die pergi buat Waving Style baring  kat Foyer B tu...dari depan sampai belakang pulak tu! end up, kene panggil ulat bulu..OH.SEMMM!,
dan berikut adalah beberapa gambar yang berjaya saye cilok daripade Abang Idzham, our Camera Man...,
our Abi, Cg. Zahir yang best and sporting.. due hari ni beliau banyak teman kitorang..Cayalah Abi... p/s... ala tomei.. tomei.. ahaha!
Penceramah kita... and believe me... diorang ni Kaunselor Kebangsaan! memang SUPERB LA! well....Kebangsaan kan?? hehe...
ni lah part yang paling chaos sepanjang kursus ni berlangsong... each group kene perform their own dance style dengan menggungakan lagu Gangnam Style...,
Can't you guys imagine? ME?? DANCING?? IN FRONT OF OTHER PEOPLE???,
memang tak percaye.. tapi tu lah yang kami semue kene buat..,
mane nak dapat pengalaman Superb camni kalau tak dalam Kursus PRS.. kan? kan?? ehehe..,
you guys have to admit lah yang dalam banyak-banyak BADAN JAWATAN dalam sekolah,
PRS paling enjoy and best... tak kene press dengan cikgu-cikgu.. kan??,
okey.. rasenye dah banyak 'kan??' dah saye type... *dush!dush!, ahah!,
and last one.... my very favourite picture!! here we go......
TADAAA!!!! they are three of my group members yang paling kecoh and kelakar habes! ahaha! cute tak diorang.. cute tak?? ngeii..,
within PRS I've learn a lot!, 
such as ways to communicate with friends,camne nak tenangkan diorang...have fun within our group..,
PRS is my big family in school..,
and of course! thanks a lot to our Counselor.. Abi Zahir, Sir Gerald..Cikgu Farihah, Cikgu Lidyanna, Kak Cik.. and Cikgu Hanifah.. 
tanpe diorang.. PRS SMK Saujana Impian tak kan maju ke hadapan...
wokeyh! that's all from me... ~e134h143e4eva~,
akhir kata... MAJU LAH SUKAN UNTUK NEGARA... ahahaha!,
okey. bye.. (=_=;)