Friday, March 29, 2013

BUMBLE

Alowp..assalamualaikum.. (JAWAB SALAM TU) hye guys? wad'dup?,
its 29th March! wah! seriously lame tak update blog ni,
and my latest story is, SAYA DAH PINDAH SEKOLAH!,
SBPI, Rawang , my new school..
seriously, time dapat tuh, saye rase.. erm... jujur lah kan,
saye tak rase pape... cause I really hope dapat MRSM,
and end up, saye dapat SBP,
maybe ade di antare korang yang tengah bace post ni rase tak puas hati or saye berani ketip kuku,
ramai yang kate saye ni tak gheti nak bersyukur,
bile tak dapat, manangis macam orang gile, bile dah dapat, macam ni pulak!,
SBP and MRSM? ape beze?,
bagi saye banyak sangat beze die, ekspeceli part yuran,
yuran asrama die jaoh sangat beze dengan MRSM!, yuran PIBG die mentekedarah!,
Ya Allah! saye bukan orang yang born in the silver spoon!,
and persoalan yang saye nak bangkitkan kat sini,
WHY? permohonan biasiswa just tengok gaji mak bapak and tak tengok JUMLAH TANGGUNGAN?,
kalau gaji banyak, but tanggungan pon RAMAI? tak ke wajar di beri biasiswa jugak?,
okey, ADMIT yang saye ni memang banyak merungut!,
dah memang banyak sangat bende yang saye tak puas hati kat sane,
bayangkan.. kat Saujana, BIO, CHEM, PHYSICS, ADD MATHS and MODE MATHS,
kitorang belajar totaly in Malay... but! sampai sane je,
3 days for orientation and masuk-masuk kelas je terus EXAM!,
and can you believe it??? the exam was totally in ENGLISH! (tak der translate malay pun) and most of the chapters yang masuk, semuenye chapters yang memang I've never learned it in my old school??!!,
seriously tension sesangat! my CHEM's mark was 32! over 100%!,
how I missed my bestfriends kat Saujana... diorang Daebak! plus Ting Tong!,
kat sane... erm.. ade kawan.. tapi belum jumpe lagi soulmate saye.,
BUMBLE, that word define my situation rightio...,
cause bile masuk sekolah lame balek,
mesti diorang pandang serong, ye lah.. dah elok-elok dapat, nak pindah,
lepas tu bile fikirkan umi and abah,
dush! dush! I DON'T KNOW WHAT TO DO!
erk...okay.. seriously post kali ni memang buat saye rase macam nak terjun lombong bijih timah..,
waaaaaaaaaaarrrrrggggggggggghhhh somebody! please hantar doraemon untuk temankan saye kat sane!,
okey... sampai di sini sahaja rungutan daripada orang yang bermasalah, bubye and assalamualaikum!

p/s : 'I BELIEVE THAT THIS IS WHAT I NEED TO PAY IN ORDER TO ACHIVE MY AMBITION' , do'akan saye supaye dapat biase kan diri kat sane dan do'akan saye juge supaye cepat-cepat dapat bestfriend yang boleh masuk dengan jiwa saye yang kering ni.. ahaks..  TATAAA!!

No comments:

Post a Comment